MHP Niğde  Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur " Niğde Belediyesinin uygulamaları hakkında yine şok iddialarda bulundu.  Yağmur geçtiğimiz haftalarda Niğde Belediyesi hakkında dile getirdiği iddialara yenisini ekledi. 



MHP'li Yağmur " Belediyeciliğin suyu çıktı " başlıklı basın açıklaması şöyle ;







Belediyeciliğin de suyu çıktı!

 

Türkiye’nin nerdeyse tüm illerinde 70 ile 150 TL olan hizmet bedelinin ne ilginçtir ki en yüksek olanı Niğde de, oda tam 425 TL! Vatandaşın cebine adeta sondaj attıran belediye bu yanlışından bir an evvel dönmeli.

 

İmdat Yağmur “Hizmet üretme noktasında yine çuvallayan Niğde Belediyesi hata üstüne hata yapmaya devam ederken vatandaşın yakasından bir türlü düşmüyor. Son dönemlerde bir çok sakıncalı ve şaibeli işe imza atan AKP’li Niğde belediyesi, şimdilerde ise binasında asansör olan apartman sakinlerinin peşine düştü. Böylece Belediye asli görevini unutarak katı yaptırımları ile acizliğini ortaya seren vatandaşın kanını emmeye devam etti” dedi.

 

HATALARIN BİRİ BİTMEDEN BİRİ BAŞLIYOR!...

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, yine çarpıcı açıklaması ile bir gerçeği daha ortaya çıkarttı. Yağmur, Faruk Akdoğan Başkanlığı’nda ki Niğde Belediyesi’nin katı kurallarının, adaletsizliğinin, vatandaş üzerindeki yaptırımlarını ardı arkasını kesilmediğinin altını çizerken, Niğde’de yaklaşık olarak hali hazırda 1000  civarında asansörlü bina bulunurken bu konuyla ilgili olarak ta AKP’li Niğde Belediyesinin skandallarından birisi daha gün yüzüne çıktığını duyurdu.

 

YETKİLİ İMZALAMAMAK İÇİN RAPOR ALDI

 

İmdat Yağmur, “Niğde belediyesi öyle bir işe daha imza attı ki, vatandaşa kesilen bedeller dudak uçuklattı. Bu evraklara kim imza attığı hususunda da garip bir durum var.  Bu uygulamayı doğru bulmadığı için imza yetkisi bulunan bir Niğde Belediyesi yetkilisi çıkabilecek sakıncayı görüp rapor aldığı o gün işe gitmediği bilgisi ile başlayan, o kişinin yerine ise başka birinin  imza atması ise endişeleri ve şüpheleri kesin kıldı. Daha sonra elde ettiğimiz bilgi ve belgeler ise tamamıyla bu konuyla örtüşüyor. Bunu da kamuoyu ile paylaşmayı borç biliyoruz. Çünkü Belediye’nin yetkili mercileri asli görevini yerine getirmeyerek vatandaşı hiçe saydı” dedi.

 

VATANDAŞTAN HAYBEYE 425 TL ALINIYOR

BİNLERCE LİRALIKTA MASRAF ÇIKARTILIYOR

 

Konu hakkına çarpıcı açıklamalıda bulunan MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, açıklamasın şöyle devam etti: “Gelelim konunun asıl mahiyetine. Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığını Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik gereği; 01/01/2012 tarihinden itibaren bünyesinde asansör bulunan binaların, asansörlerinin  yıllık kontrollerini  A tipi Muayene Kuruluşlarınca yapılması zorunluluğu getirildi. Bu kontrollerin Niğde’de de gerçekleştirilmesi için ise Niğde Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kayseri Sistem Belgelendirme Müdürlüğü’nün katılımıyla bu yılın Haziran ayı itibariyle vatandaşın cebine elini uzatan ve Deli Dumrul vergisini aratmayan karşılıklı protokol imzaladı. Niğde Belediyesi böylece ilimizde bulunan tüm asansörlerin denetlenmesini ve kontrollerini TSE Gözetim ve Muayene Merkezi Başkanlığı TSE Kayseri Sistem Belgelendirme Müdürlüğü’ne verdi.  Bu anlaşmaların acı faturaları çok geçmeden hizmet bedeli olarak asansör için 425 TL olarak Niğdeli vatandaşa çıktı. Katı uygulamalı muayeneden ise geçemeyen binaların ödediği ücret yanıyor, TSE yetkilileri tarafından bu ücretin tekrar yatırılması isteniyor. Peki bu denetleme ve kontroller Niğde’de yapılamıyor mu?”

 

BU BİR SOYGUNDUR!!!

Her işi ayrı bir soruna gebe olan Belediyenin bu garip uygulamalarının yanına vatandaşa “Elim cebinde” taktiği ile “Durmak yok yola devam” dediğini ifade eden İmdat Yağmur, “Niğde’de bina, kat farkı, asansör sayısı ve aylık periyodik bakımları hiçe sayarak başlatılan bu uygulamanın faturası oldukça kabarık çıktı. Ülkemizde bir çok il ve ilçe merkezlerinde yapılan bu uygulamada Niğde vatandaşın cebinden diğer illerin aksine neredeyse 3 katı fazla para alınmasına neden oldu. Bunun tek sorumlusu da belediyenin kendisidir. Bunu örnekleyecek olursak, Antalyada denetimleri Antalya Makine Mühendisleri Odası  yaparken tarife olarak; 8 kata kadar 100 lira, 9 ve 16 kat arasında 120 lira ve 17 ila 24 katlı binalarda ise asansör denetim ücreti 200 lira. Marmaris Belediyesi, düşük fiyatlar ile Makine Mühendisleri Odası Marmaris Temsilciliği’ne yetki verdi. İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da ise denetimleri yapacak olan firma AND Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Limited Şirketi ile anlaştı, burada da rakam 90 TL. Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi arasında ilçe sınırları içerisindeki binaların asansörlerinin yıllık periyodik bakımı için işbirliği protokolünü 120 TL’ye imzaladı. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda kullanılan asansörlerin yıllık bakım ve kontrolleri Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile oldukça düşük rakamlara sözleşme yapıldı. İzmir Kartepe Belediyesi bu anlaşmayı özel bir şirkete 8 duraklı asansörlerin yıllık kontrolü için 120 TL fiyat belirleyerek her durak (sonraki her kat) için 10 TL  gibi bir rakam belirledi ve faaliyetine başladı. Silivri Belediyesi de İstanbul Makine Mühendisleri Odası ile 8 Durağa kadar olan binalarda 120TL ve 9-16 Durak arası binalarda 150 TL olarak belirledi ve protokol imzaladı. Iğdır Belediyesi 130 TL’ye Gaziantep Belediyesi 77 TL’ye protokol yaptı. Bir çok il ve ilçe merkezleri ile civarında ise bazı kuruluşlar bu rakamlarında çok çok altına hizmet vererek vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini sağlıyorken yanlışlarla dolu Niğde ile o diğer il ve ilçeler arasında vatandaş odaklı Belediyecilik noktasında ışık yılı mesafe var” dedi.

 

1-2 YILLIK BİNALAR BİLE 5-10 YILLIK

 BİNALAR GİBİ MUAMALE GÖRÜYOR

İmdat Yağmur “Yeni binaların dahi 5-10 yıllık binalar gibi raporlar tutularak işlem yapılması gerektiğinin altına imza atan yetkilier, daha şimdien Niğde’de bir çok asansöre kırmızı etiket yani kullanılması kesinlikle yasak etiketleri yapıştırıp vatandaşı para ödetmeye şartlı zorluyor. Ayrım yapılmaksızın her ay düzenli bakımları yapılan eksikleri dahi olmayan binalara tutulan raporlar 10 bin Tl leri geçen maliyetler çıkarıyor. Asansör firmalarının bile tepki gösterdiği bu uygulamanın acilen düzeltilmesi şarttır” diye konuştu.

 

SEÇENEK ÇOKKEN NEDEN?

BELEDİYE’DE PAY ALIYORMU?

Yağmur, bu denetlemelerin seçeneklerini olduğu halde ısrarla bu rakamlara yaptırılmasına anlam veremediğini belirterek “Bu ücretlendirmeler neye göre belirlendi. Yıllık muayene asansör ücretlerini Belediye Meclisinde görüşülerek belirlenmesi bunu halkın temsilcilerine sorulması gerekmez mi? Belediye bu anlaşmadan gelir elde ediyor mu? Ediyor ise ne kadarı belediyeye kalıyor” dedi.

 

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ GEREKİRSE DAVA AÇILMALI

Niğde Belediyesi yöneticilerini bu yanlıştan bir an önce dönmesini ve elini dolaylı olarak soktuğu vatandaşın cebinden çekmesi gerektiğini belirten Yağmur, “ Bu haksız ve hukuksuz uygulamaya bir an evvel son verilmelidir. Araştırılması yapıldıktan sonra çok daha cüzi rakamlara işin ehli olan temsilcilere verilmelidir. Burada asansör firmalarınında görüşü alınmalı, yada ön muayene hizmetleri desteği ücretsiz verilmelidir. Ne Niğdemiz nede Niğde Belediyesi kimsenin babasının çiftliği değildir. Herkes istediği gibi at koşturamaz. Hesabını hem halka hemde adalete vermelidir. Gerekirse bu konu çözüme ulaşmadığı takdirde yargıya taşınmalıdır” diye konuştu.





DAHA ÖNCEKİ İMDAT YAĞMUR HABERLERİ SAYFANIN ALTINDA

 

 













MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI İMDAT YAĞMUR İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN



Niğde Belediye hakkında yine Şok İddialar 21 Ekim 2012, 21:48
MHP Merkez İlçe İddiasının Arkasında 19 Ekim 2012, 16:46
Niğde Belediyesi sonunda itiraf etti 17 Ekim 2012, 16:37
Yağmur ; “ Niğde Belediyesi’nde Garip İşler Oluyor! “ 01 Ekim 2012, 16:27
Bu Zalim Uygulamadan Vazgeçin 28 Eylül 2012, 13:43
Bunun Cevabını verebilecek babayiğit var mı? 22 Eylül 2012, 00:50
MHP'nin 4 İl Başkanı'da Bahçeli dedi 16 Eylül 2012, 19:48
Yağmur ; 12 Eylül Türkiye’ye kurulmuş komplodur 12 Eylül 2012, 20:13
Niğde'nin Nazım İmar Planı Çöpe Mi Gidiyor? 08 Eylül 2012, 14:36
Niğde'de Şehitler için Gıyabi Cenaze Namazı 05 Eylül 2012, 16:40
Yağmur’dan Zafer Bayramı Mesajı 31 Ağustos 2012, 02:16
Artan Teröre Niğde'den Tepkiler 21 Ağustos 2012, 23:49
Niğde Belediyesine Şok Suçlamalar 12 Ağustos 2012, 17:01
Niğde’deki Bu İddialar Düşündürücü 08 Ağustos 2012, 22:36
ER ; 100 Günde Devr-i Alem Yaptık! 09 Temmuz 2012, 16:31
Amas Bağları Üvey Evlat mı? 04 Temmuz 2012, 16:54
MHP’liler Bor Pınarbaşı’nda buluştu 17 Haziran 2012, 23:49
MHP İlçe Başkanı Yağmur ; İşin iç yüzü farklı 26 Mayıs 2012, 18:07




Editör: TE Bilişim