Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Niğde’de ardı arkası kesilmeyen içme ve sulama suyundan da kullanılan elektrik kesintilerinin mağduriyeti  ciddi boyutlara ulaştığını söyledi ve ekledi “Bu zalim uygulamadan vazgeçin” dedi.

 

 

Nerdeyse her gün birkaç bölgede MEDAŞ tarafından vatandaş gözetilmeden yapılan zalimce uygulamaların devam ettiğini ifade eden İmdat Yağmur, “Ne yazık ki vatandaşımız ve üreticimiz özelleştirmenin eline mahkum edildi. Her türlü yaptırımı uygulayan bu zihniyetlere nedendir bilinmez hükümetin hiçbir yetkilisi sesini çıkartmıyor. Önce sulama suyu elektriklerini keserek  vatandaşın mahsulünün tarlasında yanmasına sebep olurken, şimdilerde ise insanoğlunun yaşam hakkı olan içme suyuna göz dikti ve sonunda onu da kestirdi. Bunların son örneği Niğde’nin önemli yerlerinden biri olan Dündarlı kasabası oldu. Dündarlı kasabasında halkın şebeke içme suyu olarak kullandığı su kuyularının borcundan dolayı elektriği kesildi” diye konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANI ELLERİ CEBİNDE SEYRETTİ

İmdat Yağmur “Acı olan ise MEDAŞ’ın yetkililerinin trafoları bir bir sökerken borcun muhatabı olan AKP’li belediye başkanının bu tabloyu elleri cebinde seyretmesidir.  Vatandaşa seçimlerden önce tüm borçları ‘ben ödeyeceğim’ diye oy toplayan bu şahıs borcun katlanmasına ve ödenmesinin mümkün olmadığı rakamlara ulaşmasına neden olmuş 3-5 oy uğruna verdiği tüm büyük sözleri unutmuştur. Burada borçlu olan belediye iken, vatandaşın yaşam hakkının elinden alınması ise oldukça düşündürücüdür. İktidar ile ele ele diyenler vatandaşın cebinden ellerini hiç çekmedikleri gibi artık her gün tozpembe gündemlerle geçiştirilmeye çalışılan her geçen gün zayıflayan Ülke ekonomisi ile AKP’li yani kendi belediyelerinin bile arkasında duramaz olmuşlardır.  Verdikleri sözleri unutarak her çıkmazda vatandaşı ezdirmekten de geri kalmamaya devem etmektedirler.  Cumhuriyet tarihinde böyle bir kara dönem daha yaşanmamıştır. Çünkü hiçbir zaman ne çiftçinin tarlasındaki mahsulüne, ne garibanın ekmeğine nede vatandaşın suyuna el atılacak kadar haciz düşmemiştir. Fakat son 11 yılda bunlara da şahit olduk. Bunun vebali ve günahı AKP hükümetinin boynunadır” dedi.

 

HASTALIK BAŞGÖSTERMEYE BAŞLADI

İçme suyunun kesilmesinin ardından belde de bazı hastalıklarında baş göstermeye başladığına işaret eden İmdat Yağmur, “İçmeye su bulamayan vatandaş ya sağlıksız koyuların yada sondaların suyunu kullanmakta imkanı olmayanlar ise kullanmaya dahi su bulamamaktadırlar. Temizli ve hijyen şartlarının neredeyse sıfıra inmeye başladığı Dündarlı ’da bazı rahatsızlıklarında baş gösterdiği aldığımız duyumlar arasında. Çocuklar ve yaşlıların daha çok maruz kaldığı bu rahatsızlıklar her geçen gün artmaya devam edeceği kaçınılmaz bir gerçektir. Yetkililer bu duruma en geç 2 yada üç gün içerisinde çözüm bulamazlar ise ortaya çıkacak olan manzara gerçekten ürkütücü olacak” diye konuştu.

 

ARTIK YETER

Bu katı uygulamaların son verilmesi için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarına değinen İmdat Yağmur “AKP hükümeti, uygulamaları ve onların özelleştirmelerinden verilen sözlerin yerine getirilmemesinden vatandaşın karnı tok. Artık yeter, bu millet oyuncak değil” dedi.

 

 

 


Editör: TE Bilişim