Son zamanda artan terör olayları neticesinde, Niğde'den teröre kınama tepkiler yükseldi.


Bazı siyasiler, sendikalar, parti temsilcileri kınama ve şehitlere anma mesajı yayınladı. 


İP NİĞDE İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM’IN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI



Bölücü terör örgütünün, Gaziantep’te patlattığı bomba sonucunda 9 yurttaşımızı ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde önceki gün çıkan çatışmada ise 5 askerimizi daha kaybettik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.


Oslo’da yapılan Hükümet - PKK görüşmelerinde, PKK’nın yurdun değişik yerlerine bombalar naklettiği açıkça ifade edilmiştir. Oslo Müzakerelerinin görüşme kayıtlarında, Tayyip Erdoğan’ın temsilcilerinin PKK’lılara; “Metropolleri bombalarla doldurdunuz. Nerede olduklarını biliyoruz” dedikleri kayıtlıdır. Gaziantep’te patlayan ve 9 yurttaşımızın yaşamına mal olan bombalar, işte Oslo’da sözü edilen bombalardır.

 

Bu bombaları patlatanlar, Türkiye’yi Suriye’nin üzerine sürmek isteyenlerdir. Bu olaylarda tetikçi olarak kullanılan PKK da, El Kaide de ABD’nin maşasıdır. Amaç, halk içinde bölünme ve düşmanlık üzerinden Kürt-Türk çatışması yaratmak, Suriye’ye müdahaleye gerekçe üretmektir.

ABD ve piyonları döktükleri kanda boğulacaklardır.
Türk de biziz, Kürt de biziz; biz büyük Türk Milletiyiz!
Vatanımızı böldürmeyeceğiz!
Milletimizi dağıttırmayacağız!


Bomba nakillerini, nerelerde depolandığını aylar öncesinden bilen Hükümet, Gaziantep’teki patlamadan birinci dereceden sorumludur.
Türkiye, Ankara’dan bölünmektedir.
Bütün milli kuvvetleri, AKP iktidarından kurtulmak için mücadeleye davet ediyoruz!
Türkiye’nin ihtiyacı bir Milli Hükümettir!

PARTİMİZİN ACİL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İSE ŞUNLARDIR;


1. Suriye karşıtı terör kampları derhal kapatılmalıdır. Bu kamplarda barındırılan teröristler sınır edişi edilmelidir.
2. İncirlik Üssü’ne el konulmalı. Terör faaliyetlerini yöneten merkez kapatılmalıdır.
3. Teröre karşı etkili mücadele edebilmek için Silivri ve Hasdal Zindanları boşaltılmalıdır.
4. Türkiye bir an önce İran, Irak ve Suriye ile birleşerek bölünme sürecine ve teröre karşı ortak tedbirler geliştirmelidir.

 

 

Z.Cem Yıldırım

İP Niğde İl Başkanı


*****************
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Niğde İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız’ın terör konusunda yaptığı basın açıklaması

 

KARDEŞLİK İKLİMİNİN ZEDELENMESİNE İZİN VERMEYELİM..

 

Gaziantep’te sivil halkı hedef olan bombalı saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden dokuz yurttaşımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hakkâri de hayatını kaybeden askerlerin yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. Aynı zamanda Uludere de şarampole yuvarlanan minibüsün içinde ki yaralı askerlerin çıkarılmasına yardımcı olan Kürtlerin verdiği mesajın iyi okunması gerekir. Yaralı askerlerin çıkarılıp, hastaneye yetiştirilmesinde emeği geçen bütün yurttaşlarımıza teşekkür ederiz. Medyanın bu durum üzerinden bir değerlendirme yapmaması da düşündürücüdür.

 

Türkiye’de şiddeti artırarak insanlar arasındaki kardeşliği zedelemeyi hedefleyen bu saldırının faiileri derhal bulunmalıdır. Defalarca ifade ettiğimiz gibi AKP hükümeti içeride ve dışarıda barışı sağlayacak adımları bir an önce atmalı, her türden şiddetin beslendiği iklimin bu topraklardan uzaklaştırılması için mevcut politikalarından vazgeçmeli, siyasi ve vicdani sorumluluğunu yerine getirmelidir.

 

Toplumsal barışın zedelenmesini hedefleyen açıklamaların bu halka yapılabilecek en büyük kötülük olduğu asla akıllardan çıkarılmamalı, bu yöndeki girişimlere karşı barışın sesinin daha gür biçimde çıkarılması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.





**********************************************

Kamu-Sen Niğde’de Terörü Lanetledi


Son günlerde artan hain terör olayları nedeniyle Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen ve diğer bağlı sendikaların   üyelerinin katılımı ile  Niğde Hükümet meydanın da basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına MHP İl yönetimi ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz’da destek verdi.

HABERİN DEVAMI  VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN





********************************************************

Memur-Sen’den Terör Açıklaması

 

Terör milli bir felakettir

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, artan terör olayları nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, “Terör Milli bir felakettir. Milli felaketler milli mutabakatla çözülebilir” dedi.

 

Millet olarak yüreklerin her gün dağlandığını vurgulayan Özüdoğru, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

 

Terörist hareketler bölgesel ve küresel emperyalist mihraklar tarafından beslendiğini hatırlanan Memur-Sen İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, “İç ve dış şer odaklarının destek ve tahrikleri ile 30 yılı aşkın bir süreden beri devam eden ve gittikçe ivme kazanan terörist olaylar bu gün itibari ile kaygı verici boyut kazanmıştır. Her gün ard arda gelen şehit tabutları sinirlerimizi törpülemeye başlamıştır. Zaman zaman değişik isim ve değişik senaryolarla karşımıza çıkan terörist çatışmalar yüzünden 35 bin civarında vatandaşımız, 5 bin civarında üniversiteli gencimiz öldürülmüş ve 7 bine yakın askerimiz ve güvenlik görevlimizin şehit edilmiştir. Ayrıca 300 Milyar dolara yakın milli gelirimizde bu yolda heba olmuştur” dedi.

 

“PKK, bir maşadır”

 

“Terör örgütü PKK’nın Kürt kardeşlerimizin haklarını savunan bir örgüt değil, iç ve dış düşmanların maşasıdır” diyen Özüdoğru, “Terörün son bulması teröre destek veren kaynakların kurutulması ile mümkündür. Çünkü kötülükler ancak kötülüklere giden yolların tıkanmasıyla önlenebilir. Terör örgütüne içeriden ve dışarıdan akan insan, para, silah, temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin kaynağı kurutulmadan terörü sonlandırmak mümkün değildir” şeklinde konuştu.

 

“Terör sorunu milli bir felakettir”

Terörün milli bir felaket olduğunu vurgulayan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Celalettin Özüdoğru, sözlerini şöyle tamamladı: “Milli felaketler ancak Milletin bütün fert ve temsilcilerinin desteklediği milli mutabakat projeleri ile çözülebilir. Terör belası iktidarıyla muhalefetiyle, askeriyle, sivil toplum kuruluşları ile ülkemizde yaşayan herkesin baş belasıdır. Acının dili, dini, ırkı olamaz. Acı hepimizin acısı, kanayan yara hepimizin yarasıdır. Biz Türküyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Abaza’sıyla hangi ırktan hangi renkten olursak olalım aynı Allah’a, aynı Kitaba, aynı Peygambere inanan, aynı kıbleye yönelen Çanakkale geçilmez destanını birlikte yazan, İstiklal harbini birlikte kazanan aynı İstiklal Marşını birlikte gururla okuyan, rengini şehit kanından alan ay yıldızlı bayrağının altında asırlarca birlikte yaşayan kardeşler topluluğuyuz. Şunu iyi bilelim ki yaralarımızı savaşarak değil, anlaşarak sarabiliriz. Acılarımızı kavga ederek değil birbirimizi severek paylaşabiliriz. Tüm şehitlerimize Allah rahmet etsin kederli şehit ailelerinin ve aziz milletimizin başı sağ olsun.”

 



**********************************************************

Ak Parti İl Başkanı Özmen Terör Saldırılarını Kınadı

Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, yayımladığı mesajla, meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Özmen, mesajında, "
Gaziantep’te mübarek Ramazan bayramını kana bulayan, hain örgüt tarafından gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyor ve telin ediyoruz. Yüce Türk Milleti’ni bu hain saldırılarla yıldıracağını, birlik ve beraberliğimizi bozabileceğini düşünen zihniyet hiçbir zaman emeline ulaşamayacaktır. Yüreğimizi dağlayan bu terör saldırısına verilecek cevap, milletimizin tek yürek olarak birlik ve beraberliğini ortaya koyması, provokasyonlara fırsat tanımadan kardeşçe yaşamaya ve birlikte ülkemizin refahı için çalışmaya devam etmesi ve sağduyumuzu korumak olacaktır.  Şırnak’ta meydana gelen kazada şehit olan askerlerimizde acımızı katlamış bizleri üzüntüye boğmuştur. Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde askeri konvoyumuzun geçişi sırasında meydana gelen patlama sonrasında silahlı saldırı düzenleyen teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerimiz ve yaralanan 7 askerimizin acısı da yüreğimizi dağlamıştır. Gaziantep’te şehit olan vatandaşlarımıza, Şırnak’taki elim kazada şehit düşen askerlerimize ve Hakkâri’deki menfur saldırıda şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, Ailelerine ve Türk ulusuna Başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz" dedi.





******************************************************************

MİLLETVEKİLİ ALPASLAN KAVAKLIOĞLU'NUN KINAMA VE TAZİYE MESAJI

Gaziantep’te dün meydana gelen bombalı saldırının ardından Niğde Ak Parti Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu olayı kınama ve taziye mesajı yayınladı

Kavaklıoğlu mesajında ; Hainler amaçlarına varamayacaktır diyen Kavaklıoğlu; “Terör, er ya da geç kaybetmeye, yok olmaya, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkûmdur. Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz, sadece terör örgütüne değil, terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, haddini bildirecek güçtedir. Gaziantep'te hainlerce gerçekleştirilen patlamada 9 vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Acımız çok büyük. Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Kan dökerek bir şeyler elde etmek isteyenlerin sonları hüsrandır, hainler amaçlarına varamayacaklar. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Patlamada yaralanan vatandaşlarımıza da Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum” açıklamasını dile getirdi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat yağmur ise; “Türk Milleti asla teröre pirim vermedi ve vermeyecektir. Bu millete hainlik eden elleriniz kırılsın” dedi.










**********************************************************

MHP NİĞDE MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN KINAMA


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat yağmur ise; “Türk Milleti asla teröre pirim vermedi ve vermeyecektir. Bu millete hainlik eden elleriniz kırılsın” dedi.

İmdat Yağmur, yayınladığı kınama mesajında, Eli kanlı terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğine değinerek “Adının başına hak ederek Gazi ünvanlı alan Gaziantep’te terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu saldırıda aralarında 1 ve 3 yaşında bebeklerinde olduğu dokuz vatandaşımız ölmüş ve onlarca vatandaşımız yaralanmıştır. Bu haber bizi kahretmiş ve derinden yaralamıştır. Son günlerde yaşanan olaylar bu kardeşliğimizi, bir birimize bağlılığımızı hedeflemektedir. Bir arada kaldığımız sürece her daim başarıya ulaşacağımızı bilmeliyiz. PKK denilen kanlı ve gaddar terör örgütüne karşı tek yürek ve tek bilek olmalıyız. Bunlara yardım imkan sağlayanlar kendileri de dahil olmak üzere Yüce Allah’ın gazabından ve büyük Türk Milletinin gücünden nasibini alacaklardır. Her gün bir hacı haberle sarsılıyoruz. Neredeyse her gün şehit ve saldırı haberleri alıyoruz. Ciddi ve kesin adılar atılmadıkça bu işin çözülmesi mümkün değildir. AKP hükümeti bu konuda başarısızdır veverdiği sözü tutamamıştır.

Tam aksine daha da artmasına sebep olmuştur. Kimsenin bu millete bu acıyı yaşatmaya hakkı yok, olmamalıdır. Davul zurna ile askere gönderdiğimiz evlatlarımızı Habur’dan davulla zurnayla kabul edilemez şekilde karşılanan Terör örgütü üyeleri tarafından acımasızca kalleş saldırılarla şehit ediliyor. Düğün bayram yerine göz yaşı döküyor ve cenaze törenlerinde kan ağlıyoruz. Artık yeter.

Törörün sonlandırılması için Türkiye Cumhuriyeti devleti yaptırımları ve sonuçları ne olursa olsun kesin adımlar atmak zorundadır. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde açıklama yaptı.




**********************************************************

MİLLETVEKİLİ ÖMER SELVİ ‘DEN KINAMA

 

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla bir kınama mesajı yayınladı.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü zedeleme hedefinde olan bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşmayacağını belirten Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Gaziantep'te Karşıyaka Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü aracın teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu 9 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu Bayram gününde bizleri böylesine büyük bir acıyla karşı karşıya bırakan bu elim hadiseyi nefretle kınıyor, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah(c.c)’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.”






**************************************************************************

BOR Belediye Başkanı Sıtkı Erat'tan Kınama


Gaziantep'de meydana gelen bombalı saldırılara tepkiler sürüyor. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi. 


Sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin güçlendiği mübarek Ramazan Bayramı gününde Türkiye’yi kana bulayan gözü dönmüş odakların; can almaktan, kardeş kanı dökmekten öte varabilecekleri hiçbir sonuç yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile halkının huzur ve bütünlüğünü bozarak ülkede iç savaş ortamı yaratmak ve böylece kötü emellerine ulaşmak isteyen şer odaklarının; büyük, güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin, Hükümeti’nin ve Güvenlik Güçleri’nin kararlı tutumu karşısında hüsrana uğrayacaklarından asla şüphem yoktur.


Beraberlik ruhunun ve içtimâî huzurun adresi olan Gaziantep'teki elim terör saldırısı bir kere daha yürekleri dağladı. Şer odakları yine günahsız yavruları bile hedefe koydular ve karanlık oyunlarını masumlar üzerinden oynadılar , oynuyorlar. Mel'un saldırılarla, bu toprakların ikbalini karartmaya, aziz milletimizin önünü kesmeye ve bizi bize düşürmeye çalışıyorlar. Fakat, Allah'ın izniyle halkımızın sabır, sağduyusu emellerine ulaşmalarına mani olacaktır. Gaziantep'teki hain saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza ve Uludere'de minibüsün devrilmesi neticesinde şehit olan Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabr-ı cemil diler , yaralılarımıza acil şifalar temenni ederim.

















Editör: TE Bilişim