Niğde Belediyesi'nin şehrin zengin kültürünü, doğasını ve tarihini tanıtmak amacıyla yayımladığı "Dört Mevsim Niğde" dergisinin 28. sayısı, okuyucularıyla buluştu. Dergide, şehrin köklü tarihine ışık tutan önemli araştırma yazıları ve detaylı incelemeler yer alıyor. Okuyucular, Niğde'nin derin kültürel mirasını ve benzersiz doğasını keşfetme fırsatını buluyorlar. Niğde'nin tarihine ve kültürel zenginliklerine ilgi duyan herkesin bu dergiyi merakla okuyacağına şüphe yok.

İçeriğinde; Anadolu'nun ilk kadın valisi Hüdavent Hatun'un yaşamına odaklanan bir inceleme, Niğde'nin eşsiz doğasını ve tarihini anlatan makaleler, Gebere Barajı'nın önemine dikkat çeken bir yazı ve Niğde'nin futbol tarihine ışık tutan bir araştırma gibi zengin konular bulunuyor. Dergi, Niğde'nin kültürel çeşitliliği ve tarihine dair derinlemesine bir bakış sunuyor.

DERGİYİ PDF ŞEKLİNDE OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN

Derginin yeni sayısını okumak için https://nigde.bel.tr/dort-mevsim-nigde-dergisi-okuyuculariyla-bulustu adresini ziyaret edebilirsiniz.

Fuat Oktay, Tabal’a hayran kaldı… Fuat Oktay, Tabal’a hayran kaldı…

Niğde'nin zengin kültürel mirasını ve tarihini aydınlatan "Dört Mevsim Niğde Dergisinin 28. sayısının içeriği ise şu yazılardan oluşuyor; Tarihi Kaynaklarda Anadolu'nun İlk Kadın Valisi Hüdavent Hatun Dr. Cahit Çelik / Niğde Valisi, Ben ve Öteki Mustafa Everdi, Niğde Orta Mektep Müdürü Hüsnü Bey Nevzat Topal, Bir Başkadır Güzel Niğde Borlu Aşık Safai, Gebere Barajı Emin Selamoğlu, Niğde Tarihi Üzerine Değerlendirmeler Prof. Dr. İlyas Gökhan, Kapadokya'ya Gelen Seyyahlar Oğuz Özdem, Niğde'de Futbolun Tarihi Mehmet Baş, Kar Yangını Ayşe Aydoğan, Niğde’ye Gel Hasan Korkmaz, Kış Günleri Murat Soyak, Tarih Kitabının Ortasından Kopup Gelmiş Bir Köy: Yaylayolu Yusuf Kutalmış Biltekin, Niğde Kültür Yolu Muharrem Çiftçibaşı, Başarılı Sanayici̇ ve Başarılı İş Adamı Olmak Prof. Dr. Mahmut Özdemir, Selanik Muhacirlerinin Niğde’ye Kültürel Katkıları: Sedat Çağlar, Dağlar Mehmet Baş.

Editör: Selim GÖKEL