Şerafettin ÇOPUR Haberi

7 Nisan 2024 Pazar günü Cumhurbaşkanı 8328 sayılı kararı ile Niğde ili Gümüşler Beldesi Taşpınar meviindeki 4 ayrı parsele ait tarlalar acele  kamulaştırılarak altın ve gümüş madenciliği hizmetine sunulmasına karar verildi. 

Başkent ve Ege Niğdeliler Derneği Genel Kurulları Yapıldı Başkent ve Ege Niğdeliler Derneği Genel Kurulları Yapıldı

CUMHURBAŞKANI KARARI İÇİN TIKLAYIN

Eski Gümüş Taşpınar Mevkiindeki tarla pozisyonundaki ;  673/1 Parsel ve Ada daki 31.716,02 metrekare tarla, 674/1 Parsel ve Ada daki 33.123,56 metrekare tarla, 675/1 Parsel ve Ada daki 9.188,80 metrekare tarla,  676/1 Parsel ve Ada daki 14.815,09 metrekare olmak üzere toplam 88,843,47 metre kare yani 89 dönüm tarla vasfındaki alan altın ve gümüş madenciliği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kamulaştırılma kararı alındı. 

Muhalefet partisi CHP bu duruma tepki gösterirken, İktidar ortağı MHP'den ve Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'tan bu kararın Niğde'ye katkısı konusunda bir açıklama gelmedi.  Karar seçim sonrası alındı, bu da ilginçtir. Gümüşler Beldesini Ak Parti belediyesi kazanmıştı. 

1989 yılından beri tartışılan Ulukışla İlçesi'nde bulunan  Gümüştaş Madenciliğin işlettiği maden arama tartışması son 4 yıl içinde siyanür, sızma gibi nedenlerle tekrar alevlenmişti. Bir çok tartışmalar yaşanmış ve konu yargıya da taşınmıştı. 

Geçtiğimiz aylarda Erzincan İliç ilçesinde altın madeni göçüğü yaşanmış 9 kişi göcük altında kalmış, yeraltı sularına ve Fırat Nehrine zehirli atık sızması tartışılmıştı. 

Bütün bunlara rağmen dün yayınlanan kararname ile Niğde'nin doğusuna düşen, yanıbaşındaki Gümüşler beldesinde yayla olarak kullanılan ve çevresinde balıkçılık ve sulamalı tarımın yapıldığı akarsuların bulunduğu bölgede altın madenciliğine izin verildi. 

Geçmişte bu tür konular bölge halkı, çevre örgütleri, ilgili mühendis odaları ile tartışılır, ÇED Raporları çıkartılır öyle izin verilirdi. Bugün gelinen nokta ise çok tarşılacak gibi görülüyor. Siyanür konusu, mera,  sızma ve tedbirler ve hangi şirketin bu işi üstlendiği konusunda da henüz bilgi yok. 

Niğde'nin bir sorunu daha oluşturuldu. 

YUKARIDA VİDEO ALTIN ÇIKARMA İŞLEMİ NASIL GÜZEL ANLATILMIŞ... ÜSTLEKİ BU VİDEOMUZ BİR AYDA 154 BİN KEZ İZLENMİŞ... 

İZLEYİN TEHLİKENİN FARKINA VARIN!... 

Inğde22222

Editör: Selim GÖKEL