MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur “ Milletin efendisi özelleştirme ve hacizlerin kölesi oldu”

 

Niğde’nin son günlerdeki gündemi Patates Çiftçilerinin eylemi konusunda bir basın açıklaması yapan MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Niğde son 1 haftadır adeta yangın yeri. Mahsuller tarlada yanıyor, alacaklarılar çiftçinin kapısında bekliyor. Her 10 kişiden 8 ‘i neredeyse icralık olmuş durumda. Ekemiyor ekse de sökemiyor, toparlayıp biçemiyor.  Niğde üreticisi Milletin efendisi iken özelleştirme ve hacizlerin kölesi oldu.

Hükümet tarım politikalarında ve özelleştirmede adeta çuvallamıştır. Bunun resmide Niğde’dir, bunun adresi bu canım memleketimizdir. İktidarla el ele dediğiniz vatandaşın kolunu kestiğiniz ve budamaya devam ettiğiniz patates üretiminin beşiği olan bu şehirdir.  Çünkü tamda hasadın ortasında bir el geliveriyor. Tüm alacakları tahsil etmeye kalkıyor. Burada ödeyende mağdur ödemeyen de mağdur oluyor. Niğde son birkaç gündür çiftçilerinin sorunları ile gündeme geliyor. Çoğu bir şekilde borçlandırılmış yüzlerce çiftçiden bahsediyoruz burada.  Orhanlı kasabası ve bölgesindeki toplam 6 yerleşim yerinde MEDAŞ’ın elektrik borçlarından dolayı sulama suyu hatlarını kapatması vatandaşı çileden çıkartmaya yetti. Tam da mahsulün en çok su istediği zamanda. İşte düşündürücü olanda bu. 

 

İDDİALAR DÜŞÜNDÜRÜCÜ!..

Ortada bir takım iddialar var bu konuda. Bunlardan bazıları da şöyle: verimli olan Niğde bölgesinin çiftçileri bir takım sebeplerle borçlandırılıyor, bankalardan yada gerekli firmalardan kolay hizmet alması sağlanıyor. Hemen ardında borçlu gösterilip borcunu değil ben ver toprağını denildiği konuşuluyor. Bir süre önce bölgede bir takım insanlar tarafından incelemeler yapıldığı ve bu alanı büyük bir meyve bahçeci haline getirileceği fakat firmanın yabancı kaynaklı ve sermayeli olacağı söyleniyor.  Daha farklı iddialarda konuşuluyor.

 

BORCUNU ÖDEYENDE ÖDEYEMEYENDE MAĞDUR.

Elektrik sulama giderlerinde kullanılan elektrik borcunu ödeyemeyecek olan üreticiye, neden göz göre göre daha da borçlandırılıyor. Bankalar harıl harıl musluklarını açmış kredi veriyor. Neden sulama elektriğindeki destek kaldırılıyor.  Tarımsal desteklemede üretime değil de neden payın çoğu genelde makine ve ekipmana sağlanıyor. Direkt üretim ve elektrik veya mazot  giderlerine devlet desteği az tutuluyor.  Tarımda modernleşmeye gidilirken neden üretim ve tarım bitme noktasına getiriliyor. Alternatif ürün sunulmuyor. Alternatif sulama ve giderler seçeneği planlanmıyor. Hal böyle olunca borçluda mağdur borcunu ödemiş hakkını arayanda.

 

ÜRETİCİ YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Buradan da anlaşılıyor ki üretici birilerine ırgat edilmek isteniyor. Yerli üretici ve çiftçi adete ortadan kaldırılmak isteniyor. Mustafa kemal Atatürk  İlk bu ülkenin ilk traktörü binip çalıştırdığı o günün kalkınma ateşini bugün adalet ve kalkınma adı altında hiç alakasız bir şekilde söndürülmeye çalışılıyor.  “ 'Millete efendi değil köle olmaya geldik' diye yola çıktığını belirten bu günkü hükümet, verdiği sözleri unutmuş vatandaşı kandırarak bu milleti köle yapmak için var gücüyle çalışıyor. 

Bizler söz veriyoruz.  Dün olduğumuz gibi bugünde bundan sonrada, vatandaşın, üreticinin ve haklının yanında var olduk var olmaya devam edeceğiz.  Yüce Türk milletini hiç bir siyasi güce veya dış etkene ezdirmeyeceğiz.


 

Editör: TE Bilişim