Niğde Belediye Meclisi toplandı, Gündem'deki diğer maddelerin yanında Nazım İmar Planı toplantıya damgasını vurdu. CHP ve MHP’li Meclis üyeleri, planın hazırlayan firmanın karnesinin yetersiz olduğu gerekçesiyle Meclis Başkanlığı’na önerge vererek, planın iptal edilmesini, sorumlular hakkında da soruşturma açılmasını istedi.


  Tepkilere neden olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, Niğde Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında da hararetli bir şekilde tartıştı. CHP ve MHP’li Meclis üyeleri, planın hazırlayan firmanın karnesinin yetersiz olduğu gerekçesiyle Meclis Başkanlığı’na önerge vererek, planın iptal edilmesini, sorumlular hakkında da soruşturma açılmasını istedi. Belediye Başkanı Akdoğan, iddiaların doğru olması halinde planı çöpe atabileceklerini söyledi.

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur ve Niğde'de yayın yapan Anadolu Haber Gazetesi’nin gündeme getirdiği 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’yla ilgili iddialar, Niğde Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında da gündemi oluşturdu. CHP ve MHP’li meclis üyeleri Meclis Başkanlığı’na iddialarla ilgili önerge verdi. Meclis Üyeleri Hasan Sözer, Yakup Yavaşcan, Ertuğrul Çelenkoğlu, Kazım Kılıç, Murat Akkurt, Arif Temeltürk, Ramazan Cullaz, Abudder Zorba, Nadi Tanrıkulu, Ali Şafak, Niğde Belediyesi’nin özel bir firmaya hazırlattığı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın, en az C Grubu yeterlilik belgesine sahip müellifler tarafından hazırlanabileceğini belirterek, “ İhaleye alan firmanın E Grubu yeterlilik belgesine sahip bir firma olduğu Şehir Plancıları Odası kayıtlarından tespit edilmiştir. Planın altında imzası olan müellifin ise A grubu yeterlilik belgesi vardır ama müellifin şirketle en az eşit paya sahip ortaklığı bulunması gerekmektedir. Plan Yapımını Yüklenecek Müellifin Yeterliliği Hakkındaki Yönetmelikte, müellifin firma hissedarları arasında en fazla ortaklık payı olması şartı bulunmaktadır. Ancak, müellifin firmayla bir ortaklığı yoktur; sigortalı eleman olarak görev yapmaktadır. Bu durumda ilgili yönetmelik gereği hazırlanan plan geçersizdir. Benzer bir durum Adana’da olmuş ve plan iptal edilmiştir. Biz ilgili firmanın Niğde Belediyesi’ni yanılttığı kanaatindeyiz. Adı geçen firmanın, ortaklık yapısı ve hisse oranlarının ilgili birimlerden istenmesini, yeterlilik belgesinin de ilgili kurumlardan alınmasını ve kamu ihale kurumundan görüş alınmasını talep ediyoruz. Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda bilgilerin doğruluğu durumunda ileride daha büyük sorunların çıkmaması için ihalenin iptal edilmesini, sorumlular hakkında da yasal işlemlerin yapılmasını arz ve talep ederiz” dedi.

AKDOĞAN ; YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNER

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’da önergenin gündeme alınmasını istedikten sonra, “Hukuken böyle bir sorun varsa planı meclis gündemine getirmeyiz.  İleride telafisi mümkün olmayan sıkıntıların içine girmeyi istemeyiz. İhaleyi teknik arkadaşlar yaptı. Ben yapmadım. Bakacağız, onunla da ilgili bir sıkıntı varsa yanlışa veya aldatmaya yönelik bir hareket varsa idari ve hukuki süreç başlatırız. Yanlış hesap varsa Bağdat’tan döner” diye konuştu.

AK PARTİ, CHP VE MHP İSTEMEZSE ONAYLAMAYIZ

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti, CHP ve MHP grubunun planı istememesi halinde oylamayacaklarını da belirterek, “Eğer iddialar doğruysa ve hiçbir parti bu planı kabul etmezse çöpe atarız” şeklinde konuştu.

TOPLANTIYA İLGİ BÜYÜKTÜ

Belediye Meclis üyelerinin yanısıra AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ve vatandaşların da katıldığı Belediye Meclis toplantısında gündemle ilgili maddeler de karara bağlandı. Parkomat ücretlerinin yeniden belirlenmesi talebi komisyona havale edilirken, okul servit ücretlerinin de 60 lira ila 90 lira arasındaki fiyatlarda uygulanması kararlaştırıldı.

Gündemin diğer maddesi gereği de Kadın-Erkek Komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı. AK Parti’den Fatma Büyükakkaş, Gülçin Güçyaşar, Remziye Kahramaner, CHP’den Ayten Soylu ve MHP’den de Servet Yüksel komisyona seçildi.

AK Partili meclis üyesi Cemil Arıcan’ın üç toplantıya mazeretsiz gelmemesi üzerine meclis üyeliğinin düşüp düşmemesi görüşüldü. Arıcan’ın toplantıya gelmediği günlerde izinli sayılmasına karar verildi.

KONU İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Niğde Belediyesine Şok Suçlamalar


Niğde'deki Nazım İmar Planına MHP'nin Görüşü


Niğde'nin Geleceği Nazım İmar Planı


Şehrin İmar Sorununu Birlikte Çözelim Önerisi



Editör: TE Bilişim