MHP – Milliyetçi Hareket Partisi  Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur yaptığı basın açıklamasında  “Niğde’nin birçok yerinde devam eden sorunlara şimdi birde Amas eklendi.

 

Oldukça kalabalık bir bölge olmasına ve yaz kış oturan yüzlerce vatandaşa rağmen Amas Bağlarına ne ilgi gösteriliyor ne alaka. Yolları adeta köstebek yuvasına dönen Efendi Bey Mahallesi Amas Bağları’nın sorunları arasına şimdi de ulaşım ve alt yapı eklendi.

 

12 İçme Suyu kuyusu yüzlerce su ve elektrik abonesi olan fakat kanalizasyon alt yapısı olmayan Amas bölgesi alt yapı istiyor.  Yazını kışını burada geçiren ve neredeyse şehir merkezine dahil olmak üzere olan bu bölge Niğde’nin ender yaşam alanlarından biri olarak dururken, orada yaşayanların hizmetlerden yararlanamaması ise ayrı bir sıkıntı. Otobüs Durakları yetersiz olan ve hatta bazı bölgelerin isimleri bile olmayan Amas’ın acilen ele alınması gerekiyor.  Kış sezonunda da otobüs güzergâhları daha da azalıyor. Sefer sayıları da neredeyse üçte birine düşüyor.  Sık sık ziyaret ettiğimiz ve sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar, kendilerinin de insanca muamele görmek istediklerini, otobüs duraklarının ve güzergâhlarının genişletilmesini, yaşam alanı olan her bölgesine ulaşılması gerektiğini, güvenlik sorununun bir an evvel aşılması gerektiğini söylüyorlar. Aydınlatmadan, alt yapıya, köstebek yuvasına dönen yollara ve ulaşıma kadar. Amasın acil çözüm bekleyen sıkıntıları var. Burada oturan vatandaş sadece seçim zamanlarında oylarına talip olmak için var sayan zihniyetler, bunu görmemesi ise durumun en vahim tarafıdır. Amas Bağları’na üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bazen vatandaşlar ilgili mercilere bireysel olarak ilettikleri sıkıntılarına “O bölge imarda değil, o bölge il sınırı içinde değil, o bölge şehrin dışında” diye söylemlerle karşılaşıyor. Tepe Bağları mevkiinin de imarda olmadığı düşünülürse vatandaş “Tepe Bağları ile Amas Bağları arasındaki fark nedir ki Tepe Bağlarına imar olmadığı halde alt yapısı yapılıyor, yüzlerce vatandaşın oturduğu ve merkez mahalleye bağlı olan Amas Bağları bunun dışında tutuluyor” sorusuna cevap arıyor.

 

Amas’ın sıkıntıları bir an evvel giderilmelidir. Orada yaşayan vatandaş bizim insanımızdır. Bu vatandaş sadece seçmen olarak değil bu toplumun Bu Ülkenin ve Niğde’nin asil unsurlarıdır. İnsanoğlunun olduğu yer yere yetkili kişi veya kurumlar aracılığı ile hizmet gitmek zorundadır. İlgili tüm kurumları göreve davet ediyorum.






Editör: TE Bilişim