Milliyetçi Hareket Partisi Niğde merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Gündeme bomba gibi düşen bir açıklama daha yaptı ve “Niğde Belediyesi’nde garip işler oluyor. Çalışanlar yok sayılıp gizli kapaklı kadrolar yaratılıyor. Kadrolaşmada sınır tanınmıyor” dedi.

 

Açıklamasında Niğde Belediyesinde son zamanlarda usulsüz işlerin yürütülmeye çalışıldığını personel alımları, kadrolar ve sendikalaşma konusunda garip işlerin döndüğünü iddia etti.

 

Duyumlarına göre Niğde Belediyesi’nin yaklaşık 100-110 kursiyere sertifika dağıtacağını ve bu sertifikalılarında öncelik vasfı aranmadan Belediyenin açık olan kadroların yerleştirileceğini ifade eden İmdat  Yağmur “Adaletsiz uygulamalar AKP zihniyeti ile her geçen gün gerçekleşmeye devam ediyor. Almış olduğumuz bir takım bilgilere göre, Niğde Belediyesi önümüzdeki günlerde, kendi belirledikleri 10’larca şahsı yine kendi belirledikleri gizli kriterler ile mevcut çalışanların haklarını çiğneyip kadroya alacağını öğrendik. Bu sayı ise 100-110 olarak telaffuz ediliyor.  Bu kurstan veya kurs bitiminde dağıtılacak sertifikalardan kendilerinin haricinde kimseye duyurmadılar. Sessiz sedasız devam ettiği belirtilen bu uygulama adaletsizliğin ve uyanıklığın belgesidir. Onlarca vatandaşın hakkının yendiğinin resmidir. Mevcut personeline iki aydır maaş dahi veremeyen Belediye, nasıl olurda kendi belirlediği adamlarını kadrolara yerleştirme telaşı içinde olur. Korkuları ve çekinceleri nedir. Mevcut çalışanlar belediye bünyesinde hizmet verirken siyasi parti gözetmeksizin asıl kadroları hak edenler varken nereden icap etti kurs belgesini alanı kadrolara yerleştirme telaşı. Bu adamlar kimlerdir. Kimler hazırladı bu isimleri nerede ve ne şartta kurs verilmektedir veya verilecektir. Neden sessiz ve dilsiz kaldı Niğde belediyesi bu uygulamada. Bunu bilmek önce mevcut çalışanın ve sonra Tüm Niğde Halkının Hakkı değimlidir. Garibanın hakkını yemek inandığınızı düşündüğüm dinimizin nesrinde var. Işığımız ve kılavuzumuz olan hak Kuran’ın neresinde yazar.  ” dedi.

 

ÇALIŞANI UNNUTTULAR

KENDİLERİNE KADRO YARATIYORLAR

Niğde Belediyesi, Belediye çalışanalrının her durumda mağdur edildiğini ve padişahlık makamı gibi her türlü baskının gerçekleştiği, yok sayıldığının altını çizen İmdat Yağmur, “Niğde Belediyesi ve Belediye yöneticileri gaflet uykusu içindedirler. Tarihinde böyle uygulamalar sahne olmamış yeni ve haksız haller içindedirler. Hizmet noktasında başarısız oldukları bir yana, çalışanı kollamaktan uzak kovalamanın yerine yeni kadroların oluşturulması telaşı içindedirler. Hepsi yanıtsız soru gibi görünse de bu millet ve partimiz bunların hepsinin hesabını soracaktır” diye konuştu.

 

İŞ VAR İSE HERKEZİN HAKKIDA VAR

Niğde Belediyesinde kadro var ise öncelik çalışanların sonra ise açık kadrolara başvuru hakkı ise kişi ayırmaksızın Niğde’de yaşayan Tüm Niğdeli evlatlarımızın hakkıdır. Nokta atışı atamalar ve gizli kimlik belirlemeler ile olmaz bu işler. Ne kanunidir nede ahlak sınırlarına sığar. Bunun arkasında farklı düşünceler var ise kimse kusura bakmasın hesabını sormak boynumuzun borcudur” dedi.


MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat YAĞMUR'un geçtiğimiz ay yapmış olduğu basın açıklaması için manşete TIKLAYIN





 

 



Editör: TE Bilişim