Niğde’nin Elmalı köyünde 4 ay önce ailelerin rızasıyla evlendirildiği ileri sürülen çocuk gelin, tabancayla başına ateş ederek intihar etti.

Edinilen bilgiye göre  Elmalı köyünde meydana gelen olayda 13 yaşındaki H.Ü.'nün 23 yaşındaki İ.A. ile ailelerinin rızası ile 4 ay önce evlendirildiği ileri sürüldü. Çocuk gelin H.Ü. kayınbabasının evinde tabanca ile kafasına ateş etti. Silah sesini duyan A.İ. ve yakınları, H.Ü.'yü başından vurulmuş bir şekilde yerde yatarken buldu. Olay yerine çağrılan 112 ekibi 13 yaşındaki H.Ü.'nün hayatını kaybettiğini belirlendi.
Çocuk gelinin eşi, babası, annesi ve köy muhtarı ifadesi alındı. Soruşturma sürüyor… 


****
Niğde’de çocuk yaşta evliliğin çok yaygın olması nedeni ile geçtiğimiz yıllarda bir çok intihar olayı yaşanmıştı.

Borhaber.net olarak bu konuda bir çok yayın yaptık, yetkililerin görüşlerini almıştık. (Haberlerimizin linkleri aşağıdadır lütfen tıklayın) Bu yayınlarımızın ardından olay Ulusal Basın ve Televizyonlarda yer almıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda  bir çok yaptırım ve eğitim planlaması yapacağını belirtmişti.

O zamanlar yeni atanan ve Niğde’de ilk olarak böylesi bir sorunla baş başa kalan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç  ile birlikte Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Milli Eğitim gibi bir çok kurum amirleri ile birlikte Dündarlı başta olmak üzere kasabalarda bu konuda toplantı yapıldı ve bu soruna ÇÖZÜM BULUNACAĞI  belirtilmişti.

O zaman ki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in  bu konuyu yakından takip ettiğini, bu konu ile ilgili Niğde’ye geleceği belirtilmişti.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak bu konuda Bakan Fatma Şahin’e soru önergesi vermiş  ve önergede Niğde ilgili vahim iddialarda bulunmuştu.  Şafak bu konuda 5 ayrı soru sormuş ve sorulardan birisi de şöyleydi.

“…Devlet kurumlarının çocuk gelin vakalarına göz yumduğu iddia edilmektedir. Bakanlığınızca bu iddialarla ilgili araştırma yapılacak mıdır? “ şeklindeydi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanları geldi, inceleme yaptı… ve sorun öylece kaldı…

Ortada masum bir çocuk cesedi var…

Bu ceset de halının altına süpürülecek mi?

***

Selim GÖKEL  18 Ocak 2014 tarihinde bu konuda neler yapıldığını sormuştu…  Bu Çocuk Gelinler konusunun köz halinde olduğunu belirtmişti. TIKLAYIN…

KONU İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN

Çocuk gelinleri sağlık açısından değerlendirdik

Çocuk gelin olmanın hukuki boyutu

Bor’da Çocuk Gelinler konuşuldu

Dündarlı meydanında ‘Çocuk Gelinler’ toplantısı

Doğan Şafak, Çocuk Gelinleri Bakana Sordu

Çocuk gelinler Vali Kılıç’ın gündeminde

Niğde'nin çocuk gelinleri ulusal medya gündeminde

Niğde'de Evlilik Yaşı 12'ye Kadar Düşüyor

İstatistiklerle Çocuk, 2013

Adın Kader Değil, Kaderin Kader Olsun!

Çocuk Koruma Kurulu Toplandı

Adını KADER koymuşlar

Niğde'de Çocuk Gelinler Dosyasını Açıyoruz

Niğde'de Çocuk Gelin Kepazeliği !

Çocuk Gelin Yerine Liseli Olsunlar

Editör: TE Bilişim