CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin den yanıtlaması istemiyle, soru önergesi verdi.



Önergede şu sorular yöneltildi:

“Niğde ilimizin Dündarlı Kasabasında, Niğde Devlet Hastanesi yetkililerince yapılan gebelik takip uygulaması sonuçlarına göre 11-14 yaş arası kız çocuklarının evlendirildiği belirtilmiştir. Bakanlığınızca bu konu ile ilgili ne gibi işlemlere başlanılmıştır?



“Söz konusu haberle bir kısım devlet kurumlarının çocuk gelin vakalarına göz yumduğu iddia edilmektedir. Bakanlığınızca bu iddialarla ilgili araştırma yapılacak mıdır?



Niğde’ de çocuk gelin vakalarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu haberleri doğru mudur? Bakanlığınızda bu hususla ilgili tüm Türkiye genelinde bir çalışma bulunmakta mıdır?



Niğde ilimizin Bor ilçesinde başlatılan “Ah bir çocuk olsam” isimli projeden Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’ nün desteğini çekmesi sonucu projenin sona erdiği doğru mudur? Doğru ise bu hususla ilgili hangi gerekçe ile bu projeden vaz geçilmiştir?


Çocuk gelin vakaları ile ilgili adli makamlara intikal etmiş kaç kişi bulunmaktadır? Adalet bakanlığı ile birlikte belirtilen hususla ilgili ortak çalışmanız bulunmakta mıdır?


Bakanlığınızca yapılan ya da yapılacak girişimleriniz sonucunda çocukların küçük yaşta evlendirilmesinin önlenmesi amacıyla ne gibi çalışma ve politikalar üretilecektir?”


Editör: TE Bilişim