Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün camide eğitim seminerlerine projesine destek vererek, “Sendikamız Niğde’nin eğitimdeki niteliğini artıracak, çocuklarımızı gelecek çağa hazırlayacak her tür projeye destek olacaktır. Bu yönde yapılan çalışmalar camide, salonda, kahvehanede,  meyhane de olsa;  yapılan hayır olduğu sürece olumlu bakıyoruz” diye konuştu.

 

İnsanın temel ihtiyaçlarından birinin de nitelikli eğitim hizmeti alabilmesi olduğunu vurgulayan Özüdoğru, eğitim alanında çalışanların iyi niyetle sorunları kaynağında çözmek için çalıştığını söyledi. Niğde’de kız çocuklarının erken evlendirilmesi sorunu ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Özüdoğru, “Ortaöğretimin, zorunlu olarak 12 yıla çıkarılması ile birlikte kız çocuklarını okula göndermeyen velilerin bulunmaktadır. Bu sorunun çözümü için velilere bir şekilde ulaşılması gerekiyor. Velilerin okula çağrılması, evlerinde ve işyerlerinde ziyaret edilmesi onların bu konuda ikna edilmesini sağlayamadı. Velilere eğitimin, çocuk sevgisinin anlatılabilmesi için her yol denenmektedir. Halka nerede ve ne zaman ulaşılabilirse orada ulaşmak gerekir. Aslında herkese ve her yerde eğitim anlayışını savunmak gerekir” şeklinde konuştu.

 

“Her yerde eğitim şart”

Her zaman, herkese ve her yerde eğitimin şart olduğunu belirten Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin Bağlama Kasabasındaki Cuma namazı öncesi velilerle buluşmasının doğru bir davranış olduğunu ifade etti.

 

Bu buluşmanın devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneği olduğunu, bundan korkmamak gerektiğini de vurgulayan Özüdoğru şunları söyledi: “İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci,  her alanda veliler ve öğrenciler ile iyi ilişkiler geliştirdiğini görmekteyiz. Geçtiğimiz hafta Bağlama Kasabasında Cuma Namazı öncesi camide velilerle eğitimin önemini paylaşması devlet millet kaynaşmasının güzel bir örneğidir. Bu millet yıllarca makam odalarından çıkmayan yöneticiler sayesinde devletten koptu ve korktu. Milletin, devletin yöneticileri ile her mekânda bir araya gelmesi niye yadırganır? Anlaşılır gibi değil. Sendikal anlayışımızda; camiler sadece namaz saatlerinde açık kalan ve sonrasında sürekli kapalı olması gereken yerler değildir. Halkın her tür sosyal etkinlini yapabileceği alanlardır. Ancak böyle kullanılırsa camiler atıl olmaktan kurtarılır. Camiden verilen olumlu mesajlar halkımız üzerinde daha etkin olur. Ömründe camiye uğramayan ancak cenazesi cami bahçesine gelen zihniyetten camilerin, namaz kılmak dışında da işlevi olduğunu beklemek abesle iştigal olsa gerek. Memur -Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi olarak, Niğde’nin eğitimdeki niteliğini artıracak, çocuklarımızı gelecek çağa hazırlayacak her tür projeye destek olacağız. Bu yönde yapılan çalışmalar camide, salonda, kahvehanede,  meyhane de olsa; yapılan hayır olduğu sürece olumlu bakıyoruz.”

 

“Camilerin sosyal işlevleri de var”

Halkın değerlerini anlamayanların konuyu başka yerlere taşıma gayretinde olduğunu ifade eden Özüdoğru, “Camilere hor bakan, hatta belli dönemlerde kapısına kilit vuran anlayışın bu günkü temsilcilerini de camilerin sosyal işlevlerini tanımaya davet ediyoruz. Hiçbir zaman çözüm sunmayan, sürekli yıkıcı eleştiriler yapanlar, işin kolayına kaçmak ve eksiklikleri sıralamak yerine;  eğitim alanında yapılan yatırımları da görmelerini bekleriz. Geleceğin gençliği elinde tablet bilgisayarları ile dünyayı kucaklarken, mili ve manevi değerlerini de öğrenerek milletine yabancılaşmayacaktır. İlimizde ayrıştırmaya dönük çabalar yerine, birleştirmeye dönük çabalar ve yapıcı eleştiriler konusunda emek verilmesini diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 KONU İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

KONU İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN


Niğde Milli Eğitim Müdürü Camide Ders Verdi



Niğde Milli Eğitim Müdürü'nün Camide Seminerine Doğan Şafak'tan  Tepki


Camide Veli Toplantısına Niğde Eğitim - Sen 'den Tepki




Memur-Sen’den Ekinci’ye destek



Niğde Eğitim-İş; Yaşananları kaygı ile izliyoruz





Editör: TE Bilişim