KESK'e bağlı Eğitim-Sen Sendikası Niğde Başkanı H.Emin BAĞCI  Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin Bağlama kasabasında bir camide eğitim semineri vermesini eleştirdi. 



" Nihayet bu günleri de gördük" diyen Bağcı ; Yetkilileri gereğini yapmak üzere göreve davet etti.


Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı H.Emin Bağcı yaptığı yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi. 


" Nihayet bu günleri de gördük!...


İktidara geldiği günden bu yana kamusal hizmet üretmekten yalnızca vergi toplamak ve kamuya ait malları özelleştirmekten başka bir şey yapmayan zihniyet 4+4+4 ve diğer yasalarla eğitim kurumlarını öyle bir hale getirdiki artık veli toplantıları için bile okul dışı mekanları tercih etmye başladı. Böyle bir tahilsizliğin ilimizde gerçekleşmesi bizim için üzücü olmuştur. 

Öncelikle belirtmek isteriz ki hangi gerekçe ile yapılmış olursa olsun veli toplantılarının eğitim kurumları dışında veli olmayanlarında bulunduğu ortamlarda yapılması kabul edilebilir bir davranış değildir. 


Hepimizin bildiği gibi idabetin yeri ibadethanel, eğitim öğretimin yeri okullardır. Anlaşılmıştır ki itibarsızlaştırma sırası öğretmenlerden sonra eğitim kurumlarımıza okullarımıza gelmiştir. Savunma için avukatlık kurumuna gerek görmeyen bir zihniyet, eğitim içinde okulların gerekli olmadığını kabul etmemizi beklemektedir. 


Bu sürecin, asıl görevi eğitim kurumlarımızın iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve titibarinın artırılması sorumluluğunu taşıyan görevlilerce başlatılmış olması ayrıca üzücü ve manidardır. 


Mesleğimiz gereği biliriz ki eğitim - öğretim yeri okullardır. Bu nedenle okullarımızdaki bütün sorunların çözüm yeride okullarımızdır. Bütün okullarda değişik tür ve düzeydeki sorunların çözümü ile ilgili içinde yerel sorumlularında olduğu yetkili kurullar vardır. Hemen herkesçe bilinen bu gerçeği ilimizdeki eğtimden  sorumlu en üst düzey yetkililerin bilmemesi mümkün değildir. Yoksa içerik bakımından da gericilerin eğitim sistemimizin biçimsel ve kurumsal anlamda aynı sürece tabi tutulmak mı istenmektedir. 


Bizler için de sorun gayet açıktır. Birer ticaret haneye çevrilmiş olan okullarımızı çağdaş ve demokratik bir ortam sağlar ve çözüm süreçlerinin merkezine koyarsanız. Bu anlayışla Eğitim-Sen olarak 4+4+4 'ten kaynaklı eğtiminde yeterince karmaşanın yaşandığı bir süreçte MEM tarafından devam edeceği ifade edilen böylebir uygulamayı doğru bulmadığımızı, devam ettirilmesinin sakıncalı olduğunu ve acilen sonlandırılması gerektiğini ilimiz kamuoyu ile paylaşıyoruz. 


Eğitim-Sen olarak laik, demokratik ve bilimsel eğitimi toplumumuzu bir arada tutan ve gelişmesini sağlayan en önemli unsurlardan biri olarak görüyoruz. Laik ve bilimseleğitimin zedelendiği ve ortadan kaldırılmasına neden olacak uygulamaların günden güne artttığı böylebir dönemde ilimizde yaşanılanların bu sürecin bir parçası olduğuna inanıyoruz. İştu bu yaklaşımdır ki gökkuşağı gibi bir arada yaşadığımız bu ülkeyi cehenmeme çevirmektedir. 


Bu nedenledir ki sorunlu ve sorumsuzca bulduğumuz devam edeceği söyenilen ve yurttaşlar arasında ayrımcılık yapan bu uygulama hakkında başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bütün yetkililerin ne düşündüğünü merak ediyor ve gerekeni yapmak üzere kendilerini göreve davet ediyoruz. 





Editör: TE Bilişim