Niğde’nin işleri hep böyle olur. Çünkü ilgisiz, sahipsiz zavallı bir kent!... Konu Niğde Polis Okulu...

Niğde Polis Okulu 1995 yılında temeli atıldı, O zaman Niğde Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürlüğünde görev yapıyordum. Polis Okulunun ihale edilmesinden başladım, bütün hakediş ödemelerini ben yaptım. Dönenim ANAP İl Başkanı Müteahhit Ünal Mandacı   yaptığı inşaatın en başından, bitişine kadar. Memur kadrosunun atanmasının ardından 3 ay daha bütün işlerini ben yaptım,  inşaat sürecini, kuruluş sürecini   bilirim hakimim. Şu da bilinsin evrak işlerini yaptım, bayındırlık müdürlüğü görevlileri kontrol vs. işlerini yapardı. :)

Niğde Polis Okulu 1998 yılında açıldı bugüne kadar da 19 dönem öğrenci alındı. Her yıl çevre illerden gelen adaylar ve ailelerinin sınav heyecanı yaşandı.

O dönem gururlanırdık, Niğde’ye yaklaşık 1.000 öğrenci gelecek, personelle birlikte 1.300 kadrosu olacak ilimiz için önemli katma değeri olan bir yatırımdı. Özel Harekat birimini de barındıran bir yapıydı.

Emniyet Müdürlüğünde Lojistik biriminde çalıştığım için bir Polis Okulu’nun bulunduğu şehre   katma değerini bilirim, iddia ediyorum Niğde OSB’deki büyük fabrikalardan daha çok.

Zaman zaman bazı okul müdürlerinin saçma insiyatifi ile polis adayı öğrencilerin çarşı iznine bile çıkamadığı dönemler de oldu.

Açıldığında ismi Niğde Polis Okulu olan, 2015 yılında bakanlar kurulu kararı ile POMEM – Polis Meslek Yüksek Okuluna dönüşen,  birkaç bloktan oluşan lojmanı bulunan, Niğde’nin Hıdırlık Mevkiindeki Niğde Polis Okulu artık hizmet vermiyor.

Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu kapandı!

Öğrencileri Erzincan, Yozgat gibi çevre illere gönderildi. Personeli ise önce deprem bölgesine geçici görevlendirildi, şimdi ise tekrar Niğde’de görev yapıyorlar. Yapılan görev ise nöbet hizmetleri vs. Okul resmi sitesinde de hiç bilgilendirme yok. 

Kahramanmaraş Depreminde Polis  Okulu Hizmet Binası – Yemekhanesi depremde zarar görmüş, Orta hasarlı raporu verilmiş. Güçlendirme ile çözülebilecek bir konu iken okul kapandı.

Deprem sonrasında Niğde’de  Ağır Hasarlı – Orta Hasarlı – Hafif Hasarlı binaları ve bunlarla ilgili süreçlerini de biliyoruz!

Depremin üzerinden 7 ay geçti…

Niğde Polis Okulun son durumu nedir?

Niğde’de siyaset yapanların bu durumdan haberleri var mı?

Niğde Polis Okulu’nun köklü olarak kapatılacağı,

Toki yada Milli Emlak aracılığı ile parsellenip satılacağı,

İddiaları var.

Doğru mu?

Sayın Milletvekili Cevahir Uzkurt'a sorular Makale: Sayın Milletvekili Cevahir Uzkurt'a sorular

Bugün Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Cevahir Uzkurt’un bir haberini yayınladık. İçerikte Emniyet Genel Müdürü ile görüşmesi de var. Haberin başlığı “ …Uzkurt siyasette ezber bozmaya devam ediyor” diye. Vekil Cevahir Uzkurt bu konuyu Emniyet Genel Müdürü ile görüştü mü?  Sonuç nedir?  Haber burada tıklayın…

Niğde’de yine etkin siyaset yapan Niğde’ye yeni katma değerler, yeni hizmetler, uygulamalar kazandırmaya çalışan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğdemizin  Polis Okulu’nun kapanması hakkında ne düşünüyor?

Fikri takip olacağız!

Bor  bir Fakülte çabasında iken bir başka Fakülteyi Kaybetti Bor bir Fakülte çabasında iken bir başka Fakülteyi Kaybetti

Borluların Fakülte Kaygısına Üniversite'den Rahatlatan Açıklama Borluların Fakülte Kaygısına Üniversite'den Rahatlatan Açıklama