Doğan Şafak ; Teşvik Kanunu’nun sona ermesiyle, 2000 kişinin işi de sona erdi!

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın Teşvik Kanunu’nun sona ermesiyle birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine cevap geldi.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak yazılı soru önergesinde, “49 ilde uygulanan, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu’ndan, Niğde ilinin de faydalandığını, bu yasanın işverenin vergi ve prim yükünü azalttığı için kayıtlı istihdama ve işverene, dolayısıyla ekonomiye katkı sağladığını, ancak yasanın sona ermesiyle esnafların ve işverenlerin istemeden de olsa işçi çıkarmak zorunda kaldıklarından” Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik’e söz etmişti.

 

Doğan Şafak’ın yazılı soru önergesinde, “31 Aralık 2012 tarihinde Niğde ilindeki sigortalı sayısının kaç olduğuna” yönelik sorusuna Bakan Çelik, “31.12.2012 tarihindeki sigortalı sayısının 32.012 olduğu” yönünde cevap verdi.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, “1Mart 2013 tarihinden itibaren, Niğde ilindeki sigortalı sayısının kaç olduğuna yönelik sorusuna ise, Çalışma Bakanı Çelik “31.03.2013 tarihinde 30.010’dur” şeklinde yanıt verdi.

 

ŞAFAK, BAŞBAKAN’I GÖREVE DAVET ETTİ!

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak yazılı soru önergesine gelen cevaba yönelik şu yorumlarda bulundu.

 

Şafak, “5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın sona ermesiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın verdiği cevaptan da anlaşıldığı gibi işsiz sayısı artmıştır. Yazılı soru önergemde sorduğum soruya gelen cevaba göre, 3 ay içinde verilen istatistiki bilgilere göre 2002 yakın kişi işsiz kalmıştır. Bu sayı yıl içinde giderek artacaktır. Hükümetin bu duruma bir an önce müdahale etmesi gerekmektedir. Bu rakamlar endişe vericidir. Hem esnaf, hem işveren, hem de çalışanlar, yarını bırakın bugünün ne olacağından kaygı duymaktadırlar. Vatandaş ekonomik kaygı içinde, karnını doyurma derdindedir. Başbakan kendi vatandaşının perişanlığını görmezden gelmemelidir. Bakanlarına talimat vererek Teşvik Yasası’nın tekrar çıkarılması için girişimde bulunmalıdır” dedi.




KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ İÇİN MANŞETLERE TIKLAYIN








NİTSO ile NİFAD arasındaki fark




Editör: TE Bilişim