Seçimlere 34 gün kaldı, çok önemli bir seçim için çok  kısa bir süre.

Adaylar açıklandı. Bütün partilerde bir memnuniyetsizlik var. Bu seçim zaten çok farklı. Herkes bunun farkında.

Niğde’de seçim nasıl olacak, nasıl geçecek? Soruları, cevapları ve kulis bilgilerini ilerde buradan okuyacaksınız. 

Ak Parti’den bürokrat bir aday 1. Sırada gösterildi. Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, bir çok üniversite akademik kadrosunda  görev aldı. Sanayi Bakanlığı’nda Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı,   KOSGEB Genel Müdürlüğü, Kredi Garanti Fonu Başkan Yardımcılığı ve bir çok resmi kurumun çeşitli kurullarında yer aldı. En son Yök Üyesi olarak görev yapıyordu. Bürokrat kimliği çok güzel, diyecek yok.  

Cevahir Bey, daha önceki seçimlerde de milletvekili aday olmak istedi. Bu konuda benimle de temasa geçti. Niğde’de bir restoranta oturduk yemek yedik konuştuk. Benden Niğde ve seçim konusunda bir dosya hazırlamamı istedi. Tamam demiştim. Yalnız istifa etmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışacağını O “aday ol” derse istifa edeceğini söylemişti.  O dönem  Recep Tayyip Erdoğan’dan onay alamamış ve istifa etmemişti.

Şimdi istifa ederek aday adaylık başvurusu yaptı ve etrafımdaki kişilere de söyledim. Cumhurbaşkanı’nın onayı olmasaydı istifa edip gelmezdi, demek ki onay aldı ve en güçlü aday demiştim. Nitekim öyle oldu, üstelik 1. sıra. 

Cevahir Uzkurt bey ile ilgili borhaber.net de  çok haber yapmıştım. Daha bürokrat iken, 2014 Yılında yaptığımız bir haberde, manşet aynen şuydu ; Cevahir Uzkurt iddialı konuştu -  Niğdemiz için yapacağımız çok şey var”…  Niğde’ye geldiğinde gerek üniversite gerekse başka ziyaretlerini bizzat takip etmiştim.

Bakın neler söylemiş :

  • Niğdemize ciddi katma değer sağlayacak iradeyi ortaya koyalım.
  • Bana Alo demeniz yeterli!
  • Niğde’de bulunmanın somut bir çıktıya dönüşmesini istiyorum.
  • Niğde’de elini taşın altına koyacak irade olması konusunda motivasyona ihtiyacımız var.

Hatta sordum, “Niğde böylesi etkili bir koltukta oturan bürokratı neden değerlendirmiyor” diye… O da Niğde’den proje gelmediği gibi konulardan bahsetmişti.

 Bu durumu, bir köşe yazımda : Hemşerimiz KOSGEP Genel Müdürü Prof.Dr. Cevahir Uzkurt’a nasıl bir teklif, proje ile gittik de geri çevirdi? “ diye yazmıştım.

Aslında ben proje gelmiyor konusunu dönemin siyasilerini iyi bildiğim için “pirim kazandırmak istemiyorlar” diye değerlendirmiştim.

Sitemizin arşivinde var, Niğde ile ilgili iddiaları açıklamaları var. Umarım hatırlatmak durumunda kalmayız.

Cevahir Bey’in aslında 10 yıl önceden vekil olması lazımdı. Şuan ki siyasi ve ekonomik ortam onun hizmet etmesini engelleyecek diye düşünüyorum.

Cevahir Bey’in en büyük rakibi Alpaslan Kavaklıoğlu.

Cevahir Uzkurt'un  Ak Parti’de ki kısmen tepkiye  rağmen, seçileceğini bekliyorum. En büyük talihsizliği de yine bir dönem güzellemeler yaptığımız, yaptığım,  kendisi gibi bürokrat olan iki dönem iktidar vekilliğine rağmen, Niğde’ye eser bırakmayan, halen icracı bir bakan yardımcısı olmasına rağmen elini ayağını Niğde’den,  memleketi Bor’dan çeken, küskün  Alpaslan Kavaklıoğlu olacak. Alpaslan Kavaklıoğlu bürokrat aday için kötü bir örnek. 

Yerelde çalışan, yıllardır görev yapan Ak Parti eski il başkanları  Mahmut Peşin,  Ömer Kılıç, Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş gibi yöneticiler, Başarılı bir belediye başkanlığı yapan Sıtkı Erat, Erdal Sarı gibi halk içindeki  isimlerde ne kadar hayıflansa, ne kadar bu işlerin adaletsiz olduğunu dillendirmeseler de, düşündüklerini tahmin ediyor,   sonuna kadar haklı olduklarını düşünüyorum. 

Siyaset tabana dayalı olmuyor, atamalar gurur, onur  bırakmıyor,  çalışma direncini kırıyor. Ak Parti bunu hep yapıyor.

Bunun bedelini de bu dönem 2. Sıra adayı Yavuz Ergun’da görecek. 

Yavuz Ergun ve diğer adayları daha sonra yazacağız. Bor'un tükenişini de yazacağız. Bu seçimde matematik - istatistik  hesabı tutmayacak. 

Seçimi borhaber.net’den takip edeceksiniz.

Sağlıkla kalın.