CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak Niğde’nin bazı köylerinin çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşıdı 

Gürer; Çayırlı, Uluağaç ve Yarhisar köylülerinin sorun ve taleplerine dile getirdi. 

ÇAYIRLI GES PROJESİNİN TAMAMLANMASINI BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Niğde Merkeze bağlı Çayırlı köyünde, 2016 yılında başlatılan GES projesiyle ilgili geçen sürede güneş enerjisi panellerinin halen yerleştirilemediğini belirtti. Köylülerin bu sorununun acil çözülmesini beklediğini anlatan Gürer, “ Köy, su parasını ödeyemeyecek duruma gelmiştir” dedi.

SOSYAL TESİS SÖZÜ YERİNE GETİRİLMEDİ 

Köydeki eski okul binası yıkıldığını ve sosyal tesis yapma sözü verildiğini aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ne yazık ki sosyal tesis sözünün de yerine getirilmediğini belirtti. 

ULUAĞAÇ KÖYÜ OKUL BİNASI NE ZAMAN RESTORE EDİLECEK?

Bor’da Araması Bulunan 23 Kişi Yakalandı Bor’da Araması Bulunan 23 Kişi Yakalandı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Uluağaç köyündeki okul binasının restore edilmesi gerektiğine de değinerek, “ 2014 yılından bu yana köydeki okulun restore edilmesi beklenmektedir. Yetkililere yapılan başvurular sonuçsuz kalmıştır. Uluağaç köyümüzde de okul bir an önce restore edilmelidir” diye konuştu.  

YARHİSAR’A GÜVENLİK KAMERASI TALEBİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez Yarhisar köyüne de köy halkının güvenlik amacıyla kamera takılmasını talep ettiğin aktararak, “Köylerimizin sorunları çözülmelidir” şeklinde konuştu. 

Editör: Selim GÖKEL