Niğde’ye siyasiler tarafından verilen birçok söz unutulurken, yapımı için yıkılan ve yıllar önce inşa çalışmaları başlatılan projelerin tabelaları duruyor ama ne bir çalışma var nede gelip bakan.

Niğde’ye gelen siyasetçilerin verdikleri sözlerin çoğu gerçekleşmezken, birçoğunun da tabelalarda kaldığı görülüyor. Niğde’de ki tabelada kalan projelerin başında ise Havaalanı geliyor. Niğde Havaalanı tabelası 1995 yılında asılmasına rağmen aradan geçen 29 yıla rağmen sadece tabelası kaldı. Bekçisinin bile emekli olduğu Niğde Havaalanın yerinde yeller esiyor, tozlar kopuyor, koyunlar otluyor.

Havaalanı gibi kent merkezinde yapılması planlanan Vakıflar İş Merkezinin de inşaat tabelası asıldı ama ne çalışma yapıldı nede bir gelişme. Vakıflar İş Merkezinin yeri son zamanlarda araç park yeri olarak kullanılıyor.

Niğde’de Tabelalarda kalan projeler saymakla bitmiyor. Sungurbey Cami, çok kez tabelası değişen Sungurbey Cami’nin restorasyonunun ne zaman biteceği belli değil. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve 5 Şubat Kapalı Spor Salonu yıkıldı ama yenisi yapılamadı. Bor ilçesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Bor Eski Devlet Hastanesi yıkıldı ama yenileri henüz yapılamadı. Bor’da tarihi hamamın restorasyonu yaklaşık 9 yıldır bitirilemedi.

Vatandaşlar Niğde’nin adeta tabela şehrine çevrilmiş durumda olduğunu ve verilen vaat ve sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Havaalanı havada kaldığını yıllarca ezberledik, gelen sizi uçuracağız dediler ama ne uçuran var nede uçak inecek bir yer var. Vakıflar iş hanını yıktılar yıllardır yenisinin yapılmasını bekledik ama maalesef hiçbir şey yapılmadı. 5 Şubat Kapalı Spor Salonumuzu yıktılar ama yenisini yapamadılar. Niğde merkezde ve ilçelerimizde buna benzer birçok yatırım ya yarım kaldı ya hiç yapılmadı ya da tabelalarda kaldı. İlimize gelen siyasetçiler söz verip tabela asıp gidiyorlar. Verilen sözler verilen vaatler nerede kaldı” dediler.

İ N Ş A A T1

Bugün Niğde ve Bor Meydanında İftar Programı Bugün Niğde ve Bor Meydanında İftar Programı

İ N Ş A A T2

İ N Ş A A T3İ N Ş A A T4

İ N Ş A A T5

İ N Ş A A T6

Editör: Selim GÖKEL