Niğde Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 151 öğrenci için Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür merkezi'nde Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Programda, hafızlar Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi, icazet alan öğrenciler ise sureler okudu, İbrahim Baloğlu Erkek Yatılı Kuran Kursu Tasavvuf Musikisi Hafızlar Korusu ilahiler söyledi.

Vali Cahit Çelik, burada yaptığı konuşmada; “İslam tarihine baktığımızda da Asrı Saadetten günümüze hafızlık kutlu bir makam ve fazilet olarak övülmüştür. Hafızlığın en mükemmel timsali olan Peygamber efendimiz ve sahabe, Kur’an-ı sadece hıfz etmekle kalmamış bizatihi hayatlarında da tatbik etmişlerdir. Bu sebeple hafızlık sadece Kur’an-ı Kerimi hafızaya nakşetmekle bitmemektedir. Hafızlık, Kuran’ın manasını ve hükümlerini kalplere işlemekten onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hâkim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki; icazetlerini alacak hafız kardeşlerimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve etraflarına ışık saçacaklardır. Buradan icazetlerini alacak 151 değerli hafızımıza Kur’an ve İslam’a hizmet yolunda başarılar diliyorum. Rabbim, hafız oldukları gibi hafız kalabilmeyi nasip eylesin. Kur’an’ın nuruyla kendi yolunuzu aydınlattığınız gibi milletimizin ve tüm İslam aleminin yolunu aydınlatmanızı temenni ediyorum. Öte yandan hepimizin malumu üzerine Filistin’de yaşanan hadiseler hepimizi derinden yaralamaktadır. Katil İsrail, çoluk çocuk demeden kadın yaşlı demeden herkesi katlediyor. Dualarımız din kardeşlerimizle. Ümit ediyorum ki; bu katliam bir an önce son bulur. Rabbim! Kahhar olan isminle, İsrail`i kahreyle diyorum. Sözlerime son verirken böylesine anlamlı bir programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sevgili hafızlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum“ dedi.

Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Çelik, şunları kaydetti: "Hafızlığın en mükemmel timsali olan Peygamber efendimiz ve sahabe, Kur'an-ı sadece hıfz etmekle kalmamış bizatihi hayatlarında da tatbik etmişlerdir. Hafızlık, Kur'an-ın manasını ve hükümlerini kalplere işlemekten onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hâkim kılmaktan geçmektedir. İcazetlerini alacak hafız kardeşlerimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve etraflarına ışık saçacaklardır."

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliye de hafızların Kur'an-a hizmet yolunda önemli bir adım attığını dile getirdi.

Hayırsevere Vali Çelik Berat takdim etti Hayırsevere Vali Çelik Berat takdim etti

Kur'an-ı Kerim'in insanları uyarmak ve onu yaşamak için indirilen bir kitap olduğuna işaret eden İşliyen, şöyle konuştu: "Öyle bir kitabımız var ki konuşmanın ölçüsünden, yürümenin ölçüsüne, alışveriş prensiplerinden miras taksimine, eve girdiğin zaman evde bize kapıyı açan eşimize ya da çocuklarımıza ne söyleyeceğimizi belirleyen hükümlere kadar hayatın her anına ve alanına dair prensipler koyuyor, emirler veriyor, yasaklar koyuyor, düzenlemeler yapıyor. Dolayısıyla Kur'an-ı ezberlemek Kur'an yolunda bir adım atmaktır. Arkası anlamakla gelecektir. Arkası yaşamakla gelecektir. Kur'an-ı Kerim'e yapılan her katkı, okumak, anlamak, yaşamak, ezberlemek, öğretmek, öğrenmek, imkan hazırlamak, kurs yapmak, kitap almak, Kur'an hediye etmek, bütün bu hizmetleri yapanlara dua etmek, destek olmak, Allah o insanın derecesini yükseltir."

Tören bitiminde protokol üyeleri, öğrencilere, hafızlık icazet belgeleri dağıtıldı, hediye verildi.

65dce136-12e4-466c-a54f-1db63decc807406156651_24107859695524493_5845709706743722710_ncdad5b0f-56c0-453a-8bcc-afa9f4ac3d00

Editör: Selim GÖKEL