Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilir seçilmez Niğde Belediye Başkanlığına verdiği soru önergeleri ile adından söz ettiren Erdal Aydoğan geçtiğimiz günlerde Niğde Belediyesi Başkanlığına yanıtlanmak üzere,  2009 -2019 yılları arasında Niğde Belediyesinin maddi ve taşınmaz olarak yardım yaptığı vakıf, derneklerin olup olmadığını,  oldu ise ne kadar maddi yardım yapıldığını sormuştu. (İlgili haberimiz burada tıklayın)

İstanbul seçimleri öncesinde  ortaya çıkan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin çeşitli dernek, tarikat, cemaatlere yapmış olduğu yüksek miktarlı maddi yardımlar basına yansımıştı. CHP’li Erdal Aydoğan’ın bu sorularının amacı da aynı tarz maddi yardımların, taşınmazların tarikatlara, cemaatlere, vakıf ve derneklere yapılıp yapılmadığını öğrenmekti.

Erdal Aydoğan’ın bu  sorularını Niğde Belediyesi yazılı olarak cevapladı.

Niğde Belediyesinin 2010 yılından 2019 yılına kadar yaptığı maddi yardımları tarihleri ile birlikte açıkladı.

2010 Yılından 2019 yılı dahil Belediye tarafından yapılan yardımların hemen hepsi spor kulüp ve derneklerine yapılmış. Aşağıda dökümünü verdiğimiz listeye göre;

Belediye kasasından bu kulüp ve derneklere yapılan toplam harcamayı inceledikçe kafamızda yeni sorular oluşuyor.

Toplam Niğde Belediyesinden yapılan maddi yardım;

4 milyon 957 bin 851 lira

Eski para ile  5 trilyona çok yakın

En yüksek para 2010 – 2014 yılları arasında Belediye Amatör Spor Kulübü’ne ödenmiş. O yılların rakamları ile 2.674.587,00  TL. ödenmiş.

İlginç bir yüksek harcama da Tyana Spor Kulübüne yapılmış. CHP’li Belde Belediye’nin takımı Tyana Spor’a çeşitli tarihlerde toplam 765.000,00 TL. ödeme yapılmış.

Adını hiç duymadık ama Niğde Gümüşler Spor Kulübü varmış ve 260.000,00 TL. ödeme yapılmış.

En küçük maddi yardım rakamı 1.000,00 TL. oda 2019 yılında nasıl torpilli bir okul ki! Kemal Aydoğan Ortaokulu Spor Kulübüne yapılmış.

2009 - 2019’a kadar Belediyenin bir çok spor harici  etkinliğe sponsor olduğunu biliyoruz, haberleri sitemizin arşivinde var. Ama bu sponsorluklara, organizasyonlara   harcamalar nereden yapıldı merak ediyoruz?

Belediyenin bir çok cemaat, tarikat, vakıf, dernek,  kurs merkezi vb.  yerlerin taşınmazlarının temininde belediyenin hiç mi katkısı! olmamış?

CHP’li Erdal Aydoğan’ın sorularına Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yardımcısı Mustafa Yiğit’in imzası ile cevap verdi. Liste tartışılır.  

Bir başka tartışmamız gereken soru ise şu;

Şeffaflık vaat ederek 2019 Mart ayında Niğde Belediye Başkanı seçilen Emrah Özdemir’den Niğde Belediyesini teslim aldığı tarihteki belediyenin mali durumunu açıklamasını bekliyoruz.
 
Listede başlangıç alınan 2010 yılından bu yana Niğde Belediyesi Ak Partili başkanlar tarafından yönetiliyor. İki dönem  Faruk Akdoğan başkanlık yaptı.  Daha sonra istifa ettirildi. Yerine Rifat Özkan 1,5  yıl kadar başkanlık yaptı  ve 2019 Mart seçimlerinde ise Emrah Özdemir yine Ak Parti’den seçilmişti.

CHP'li Niğde Belediye Meclis üyesi  Erdal Aydoğan "Sorulamayanları Soracağız" diyerek geçtiğimiz günlerde Niğde Belediyesinin cevaplaması istemiyle  Türkçe Olimpiyatları ve Fetö konusunda sorular yöneltmişti. O haberimiz de burada lütfen tıklayın

Haber: Selim GÖKEL
 









İlgili haberler aşağıda...

 
Editör: TE Bilişim