Hakan ER ; Arınıyoruz !... Güçleniyoruz !... 385 gün sonra gelecek zaferi bekliyoruz!...


MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Niğde Belediye Meclis Üyesi Hasan Sözer ve Kazım Kılınç’ın partilerinden istifasını yazılı olarak değerlendirdiği açıklamasında partinin arınma ve yükselme dönemine girdiğine dikkat çekerek, ranta izin vermediklerini aktardı.


Haber: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

Niğde Belediye Meclisi’nin imar komisyonu üyesi olan ve verdiği kararlarla partililerinin bile tepkisini çeken MHP’li Hasan Sözer ile Kazım Kılınç’ın istifasını değerlendiren MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, istifa kararlarının partisi için hayır getireceğine vurgu yaparak, ranta geçit vermediklerini ifade etti!.

Onurlu Olmak Lazım!

MHP’li Er yazılı açıklamasında; “Siyasi partilerinin istifa merci medya organları değil, parti teşkilatlarıdır! Henüz her hangi bir resmi kanaldan istifaları elimize ulaşmamıştır. Kendilerinin partimizden istifa etmelerini parti olarak olgunlukla karşılıyoruz! Fakat bizim davamız adına onlardan taleplerimiz vardır! Yaklaşık 4 yıldır partimiz çatısı altında meclis üyeliği yaptıklarını göz önünde bulundursunlar! Onları Niğde Belediye Meclis üyesi yapan irade MHP’dir. Eğer partiden istifa ediyorlarsa, buyursunlar meclis üyeliğinden de istifa etsinler. Geçtiğimiz günlerde partisi ile bir karar yüzünden karşı karşıya kalan Halil Çakmak örneğini iyi incelesinler. Halil Çakmak örneği, bu arkadaşlara da onur örneği olsun! Yoksa bu arkadaşları meclis üyesi yapan MHP’nin iradesi ve ülkücü seçmendir!

Ranta Geçit Vermeyeceğiz!

MHP olarak ve göreve geldiğim 1 yıldan beri Niğde Belediye Meclis toplantılarına katılarak, 1 metrekare ranta geçit verdirmedim. Oysa istifa eden meclis üyesi arkadaşımız partimizi temsilen İmar Komisyonunda olmasına rağmen, Niğde Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanan teknik raporlarda ki aykırılıklara rağmen, komisyonda partimiz adına ama partimizden habersiz onay verdiği yüzlerce imar dosyası vardır. Partimizin etik kuralı meclis üyelerimizin oy birliği esasında kimseye rant verdirmemektir. Bu şahsımın ve ya başka bir partilimizin arazisi de olsa böyledir. Komisyonda kendi meclis üyemiz ranta dayalı bazı imar dosyalarında onay vermesine rağmen, Belediye Meclis toplantısında bu kararları dik duruşumuz sayesinde ret ettirmiş bulunmaktayız. Sıkıntının temeli de buradan kaynaklanmaktadır. Niğde Belediyesi’nde son 6 aydır yüzlerce imar tadilat dosyası gelmektedir ve bunların yüzde 70’i kanun ve yönetmeliklere aykırıdır. Parti yönetimi olarak, Niğde Belediyesi’ne 2014 seçimlerinde talip olduğumuzdan en ufak bir şaibenin yaşanmamasını istiyor ve bu yüzden tüm belediye işlerinde bizzat il başkanı olarak ben partimizin çalışmalarını denetlemekteyim. Belediye de yaşanacak bir yolsuzluktan dolayı, verilecek bir ranttan dolayı parti olarak bir vebal altına girmeyeceğiz. Aksine bu rantlara karşı dik duracağız! İlerleyen günlerden bu komisyon raporlarını ve teknik raporlarını kamuoyu ile paylaşacağım! Bu bilgiler ışığında partimizin Niğde için ne kadar dik durduğunu ve istifa eden arkadaşın parti ilkelerini ayaklar altına alarak ranta ortak olduğunu tüm Niğdeli öğrenecektir!


Aritmetik Meselesi Değil, Yürek Meselesi!

Niğde Belediye Meclisi’nde aritmetik iktidar partisi AKP’yi göstermektedir. Ama ranta dayalı olan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın onaylanmamasında fire vermeden tek duran parti MHP olmuş ve diğer partili meclis üyelerinin bu dik duruşumuzu desteklemesi ile ranta geçit vermedik. Biz Niğde’ye yönetmeye talipsek, aritmetiğe değil, adalete, hukuka, cesarete bakarız! O Meclis’te bir üyemiz dahi olmasın, yine de bir yolunu bulur Niğdelinin hakkını savunuruz! Bu arkadaşlarının istifa etmesi bizleri aritmetik olarak zayıflatmış gibi görünebilir ama o aritmetik, bu mecliste 4 yıldır hiçbir zaman bizim lehimize olmamasına rağmen, çoğu zaman ranta, talana geçit vermedik. Yine medya aracılığıyla öğrendiğimize göre arkadaşlarımızın iktidar partisine geçeceklerini öğrendik. Kendilerinin niyeti nedir bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki eğer istifa ediyorlarsa meclis üyeliğinden de istifa etsinler ve öyle bir birey olarak siyasi partiye geçsinler. Yok meclis üyesi olarak geçiş yaparlarsa, yüce Türk Milleti de partimizde bu kişileri rant için geçtiklerini asla unutmayacaktır. Buradan iktidar partisine sesleniyorum, eğer sayısal çoğunluğunuza rağmen, bu kişileri de çatınız altında barındıracaksanız, tercih sizlerindir. Ama MHP olarak dik duruşumuzdan asla vaz geçmeyeceğiz.

Arınma ve Yükselme Dönemindeyiz!

Bu meclis üyelerinin istifası partimiz için bir arınma sürecinin sonunu göstermektedir. Aylardır kamu yararı gözeterek hatalı kararlarını mecliste düzeltmeye, parti etiğini ve disiplinin kendilerine aktararak şanslar vermekteydik. Ama gelinen noktada ilkelerimize uymadıkları anlaşılmış ki bu şerefli 3 hilal bayrağının altından çıkma kararı almışlardır. Bizler bu yuvayı terk edenlere söyleyecek pek fazla sözümüz yoktur. Ama bu tür arınmalar fikriyatımızın hareket manevralarını hızlandırmakta, hantallaşmamızı engellemekte, partililer arası güveni inşa etmektedir. 2014 seçimlerinde Niğde’de mutlak başarı elde edeceğimizi bilenler ve buna engel olmak isteyenler bu tür ayak oyunları ile partimizi yıpratmak isteyeceklerdir. Ama başaramayacaklardır. Partimiz dim dik ayaktadır. Başarı kaçınılmaz bir gerçektir. Partimiz hedefine kenetlenerek ilerlemektedir. Niğde kamuoyunda oylarımızın oranları yüzde 50’yi zorlamaktadır.

Gemiyi terk edenler, başarıya inanmayan ve rant sağlayamayanlardır.

Gemiden fareler ayrıldı diye, gemi batmaz aksine arınır, temizlenir! Cesareti olmayanların bu partide yeri yoktur!

 

385 Gün Sonra…

Değerli Niğdeliler bugün bir gerçeği sizlerle paylaşıyoruz. Niğde’de büyük bir köhneleşme ve ikili ilişkilere dayanan rant vardır. Kokuşmuşluğa parti olarak elimizden geldiğince müdahale etmeye çalışmaktayız. Ama sizde taktir edersiniz ki kangren olmuş bir vaka karşısında tıbbın tek seçeneği vardır. O seçenek kangren olan organı kesmektir! İşte 384 gün sonra yaşanacak bu seçim, siz Niğdelilere kangrene tek bir müdahale seçeneği verecek ve 385. Gün sonra bu organlardan arınan Niğde yoluna devam edecektir. Niğde’nin kaybedecek vakti yoktur. İstifa eden kim olursa olsun, bu davada kişilerden daha çok hakkın, adaletin ve doğrunun hükmü vardır. Onun için parti olarak bu istifalardan üzülmüyoruz aksine seviniyoruz. Bu kişilerin hak ettiği siyasi oluşumlarda yer edinmesi bizleri bir kat daha sevindirecektir.

Güneş balçıkla sıvanmaz! Partimiz bu arınma sürecinden güçlü çıkacaktır. 5 meclis üyemizle birlikte yine Niğde Belediye’sinde doğruları eskisinden daha gür bir şekilde haykırmaya devam edeceğiz. Artık içimizde ki handikapları açmış durumdayız.” dedi.


KONU İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Niğde Belediyesi MHP'li iki meclis üyesi istifa etti 

Meclisten İmar Tadilatı Geçmiyor!

Halil Çakmak’tan Zehir Zemberek Açıklama…

AKP'li Meclis Üyesi Halil Çakmak İstifa Etti

Niğde MHP’den Nazım İmar Plan Açıklaması

Başkan Akdoğan Canlı Yayında Nazım İmar Savunması Yaptı

Niğde Rantçılara Teslim Olmadı !

Niğde’nin Tartışmalı Nazım İmar Planı İçin Sunum





Editör: TE Bilişim