CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak TBMM'de  Niğde’nin sorunları konusunda 5 dakika ya sığdırılması gereken bir konuşma yaptı.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL - özel

Niğde'nin sorunları konusunda dile getirdiği konularda  sonuna kadar haklı. Bir muhalefet parti milletvekili olarak onlarca kere bu konularda soru önergeleri de verdi. Bizce TBMM'deki çalışmaları konusunda Sayın Şafak'ın performansı oldukça iyi. Şafak'ın meclis çalışmalarını da sitemizde yayınladık.

Doğan Şafak  bugün ki TBMM konuşmasında bir hata yaptı. Niğde'ye Gümrük Müdürlüğü kurulmasını talep etti ve bu güne kadar kurulmaması konusunda eleştirilerini yaptı. 

Sayın  Şafak TBMM (yukarıdaki videodaki) konuşmasında diyor ki “1999 yılında ilimizde bulunan Gümrük Müdürlüğü kapatılmıştır. Bu Müdürlüğün kapatılması ihracatçıları hem maddi hem manevi yönden büyük zarara uğratmıştır.  Madencilik sektöründe ve tarım alanında gelişmeye açık olan ilimizde Gümrük Müdürlüğünün tekrar açılması gerekmektedir”

Ama;

Niğde’de Gümrük Müdürlüğü var. 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kuruldu. Halen Niğde OSB'de bir binada faaliyet gösteriyor. Müdürü ile birlikte 8 personeli var. İthalat ve İhracaat faaliyetlerine devam ediyor. Gümrük hacminin az olmasından dolayı "Aç-Kapa Müdürlüğü mü?" şeklinde bendeniz köşe yazısı bile yazmıştım.(Burada Tıklayın) 


Niğde Gümrük Müdürlüğü konusunda 15 gün evvel yani  20 Ocak 2015 tarihinde  Niğde Gümrük Müdür vekili Recai Gergin’in Niğde Gümrük Müdürlüğü hakkında sitemize yaptığı açıklamayı yayınlamıştık. (Burada Tıklayın)

Ayrıca Gümrük Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde Niğde Gümrük Müdürlüğü hakkında verilen bilgilerde; Niğde’nin artan dış ticaret hacmi göz önüne alınarak bölge ekonomisi ve ihracatçımıza katkı ve kolaylık sağlamak üzere 25/1/2013 tarihinde 2013/4222 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olan Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Niğde Gümrük Müdürlüğü yapılan fiziki ve altyapı çalışmaları sonrasında 14/1/2014 tarihinde faaliyete geçmiştir. Niğde Gümrük Müdürlüğü’nden bugüne kadar 200.000 Euro (Yayın tarihindeki rakam) tutarında ihracat işlemi gerçekleştirilmiştir.

A sınıfı Gümrük Müdürlüğü olan Niğde Gümrük Müdürlüğü her türlü ithalat-ihracat-transit işlemleri yapmaya yetkilidir. deniliyor.(O da Burada Tıklayın)

Borhaber.net’in gözünden böylesi hatalar kaçmaz. Niğde Gümrük Müdürlüğünün varlığı konusunda hata yapan kişi sadece sayın  Doğan Şafak değil, daha önce de haberini yapmıştık. MHP’li bir il genel meclis üyesi bundan birkaç ay önce Meclis üyeleri ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın da olduğu bir toplantıda. MHP'li İl Genel Meclis Üyesi “Niğde’ye Gümrük Müdürlüğü kurulsa çok iyi olur” şeklinde istek de bulunmuştu. MHP’li İl Genel Meclis üyesinin bu isteği toplantıda bulunanlarca  gülüşmelere neden olmuştu. Bunu da haber yapmıştık. (Burada Tıklayın)

Seçim yaklaşıyor, muhalefetin yerel basını! daha iyi takip etmesi gerekiyor!

 

Editör: TE Bilişim