Niğde Belediyesi meclisindeki tek muhalefet partisi CHP’nin meclis üyesi Erdal Aydoğan’ın çarpıcı soruları Niğde’nin gündemini oluşturuyor.

CHP’li Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan Niğde Belediye’sinin 2009’dan bu yana vakıf ve derneklere yaptığı maddi yardımlar hakkında soru önergesi vermiş ve Belediye Başkanlığının cevabında yapılan yardımların tutarı ve yeri tartışma yaratmıştı. Bu konu ile ilgili haberimiz son yılların en çok okunan haberi oldu. (Haber burada tıklayın)

Geçtiğimiz hafta Meclis Üyesi Erdal Aydoğan Niğde Belediyesine “Sorulmayanları Soracağız” açıklaması ile Türkçe Olimpiyatları ve Fetö hakkında  yine sorular yöneltmişti. (Burada tıklayın)

CHP’li Meclis Üyesi Erdal Aydoğan  şimdi de  Niğde Belediyesine herkesin merak ettiği Niğde Belediyesinin mali durumu başta olmak üzere 8 maddelik  yeni sorular sordu. 

BELEDİYE'NİN MALİ DURUMU TARTIŞILIYOR

Erdal Aydoğan ;  2009 Mahalli İdareler Genel seçimlerinde “İktidarla El Ele “ sloganını kullanarak Belediye Başkanlığı için  Niğde Halkında yetki istediniz ve Halkımızda size bu yetkiyi 2009-2014 ve 2019 yıllarında size yani partinize verdi. Ancak bu dönemlerde partiniz 3 adet Belediye Başkanı değiştirmek zorunda kalmıştır. Bu gelen Belediye Başkanları şeffaf, açık ve hesap verilebilirlik ilkelerine uygun hareket etmeyerek kamuoyuna belediyenin borçları ve alacakları hakkında açıklamaktan kaçınmışlardır. Niğde kamuoyunun bu önemli konu hakkında hiçbir bilgisi yoktur” dedi ve aşağıdaki 8 ayrı soruyu yöneltti. 
  1. 2009 Yılı seçimlerinde Niğde Belediyesini ne kadar borç ile devir aldınız?
  2. 2014 yılı seçimlerinde Niğde Belediyesi ne kadar borç devretti?
  3. Niğde Belediye Başkanlığı görevini bırakmak zornda kalan  sayın Faruk Akdoğan yerine gelen sayın Rifat Özkan’a ne kadar borçla Belediyeyi devir etti?
  4. Siz 2019 yılı seçimlerinde ne kadar borçla Belediyeyi devir aldınız?
  5. Borç ve alacak olması halinde bu borçları ve alacakları yıllara göre kimlere oluğunu kalem kalem açıklayınız? (209 – 2019 yılları arası)
  6. 2009 – 2019 yılları arasında Belediye Başkanlığınız kaç kere Sayıştay tarafından denetimden geçmiştir?
  1. Bunun kaç tanesi Faruk Akdoğan döneminde?
  2. Kaç tanesi Rifat Özkan döneminde olmuştur?
  3.  Bu Sayıştay Denetim raporları kamuoyuyla paylaşıldı mı?
Bu roparların bir örneklerini tarafıma verilmesini ayrıca talep ediyorum.
  1. Niğde Belediye Başkanlığı çatısı altında kaç işçi çalışmaktadır?
  1. Bu işçilerin kaç tanesi kadrolu, kaç tanesi şirket işçisidir?
  2. Bunların kaç tanesini 2009-2019 yılları arasında hangi Belediye Başkanı döneminde alınmıştır? (şirket/ler dahil)
  1. Belediyenin işçilere (şirket çalışanları dahil) aylık ücret borcu varmıdır? Varsa bu ne kadardır?
 
Erdal Aydoğan  Niğde Belediyesi’ne yönelttiği bu sorular Niğdeliler tarafından büyük ilgi ile takip edilirken sorulara  verilecek cevaplar merakla bekleniyor.

Verilecek cevapların ardından Niğde Belediyesinin borçları hakkında oluşan bir çok dedikoduya da son vereceği beklenmektedir.  
 
Editör: TE Bilişim