MHP’li Meclis Üyeleri ;  Çöp toplama merkezi oluşturulmalı, Niğde İl Genel Meclisi MHP’li üyeler hemen hemen her toplantıda farklı bir sorunu çözümü konusunda çeşitli teklifler getiriyorlar ancak bu güne kadar bu sorunların çözümü konusunda İl Meclisi veya İl Özel İdare bir irade göstermedi.

MHP’li Meclis Üyeleri, daha önceki toplantılarda Şifalı sular için, Öğrenci Yurdu için ve Rüzgar Enerjisi kullanımı için çeşitli önerge verdiler. Ancak Ak Parti çoğunluğunun olduğu İl Genel Meclisinde teklifler havada kalıyor.

Niğde İl Genel Meclisi 3. Dönem Ocak ayı olağan toplantısı birinci birleşim gündemine ilişkin toplantısını dün yaptı. İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’in başkanlığında yapılan toplantı yoklama ve açılış ile başlatılarak geçen birleşime ait tutanak özeti okundu, oylandı. Toplantıda 2012 yılı faaliyet dönemi için Altunhisar İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Mütevelli Heyeti’nde görev yapmak üzere hayırsever vatandaşlar Mustafa Boz ile Ahmet Baştürk; Bor İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Mütevelli Heyeti’nde görev yapmak üzere yine hayırsever vatandaşlar Sabri Bozdağ, Doğan Ak seçildiler.

 

Niğde İl Genel Meclisi Erdal Koçyiğit’in başkanlığında yapılan toplantıda MHP’li Meclis Üyeleri İbrahim Uzun, Tahsin Eren, Hüseyin Koçaklı, Meclis Başkanlığı’na yazılı önerge verdiler. Önergede; köylerdeki atıkların toplanması konusunda önlem alınmasını istediler.

 

MHP’DEN ÖNERGE

MHP’li Uzun, Eren ve Koçaklı’nın verdikleri önergede Niğde’nin köylerinde çöp toplanmadığını öne sürerek bu konudaki hizmet dengesizliğine çözüm bulunması gerektiğini belirttiler. İlimizde toplam 112 köy bulunduğuna değinilen önergede, Belediyelerin vatandaşın sağlıklı yaşam koşulları içerisinde yaşaması için çöpleri ve tıbbi atıkları farklı biçimde toplayarak imha ettiğini, köylerde yaşayan insanlarımızın da merkezde yaşayan insanımızdan farklı olmadığını göstermek gerektiği vurgulanarak; “Niğde insanı köylüsüyle, kentlisiyle bizim insanımızdır. Bizlerin görevi ise Niğde bölgesinde yaşayan tüm insanlara hizmet vermektir” denildi.

Köylerdeki atıkların toplanması amacıyla Köy Muhtarları ile toplantı yapılmasını öneren MHP’li Uzun, Eren ve Koçaklı, önergelerine devamla şunları dile getirdiler: “İlk önce köyler arasında pilot bölgeler seçerek bir an önce uygulamaya başlamalıyız. Her köyde çöp toplama merkezleri oluşturularak, muhtarlara mazot desteği sağlanabilir. Çöplerin toplanması için belirli ödenek ayırarak köylerin çöplerinin toplanmasını sağlayabiliriz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın şehir merkezlerinde yaşayanlarla arasında bir fark olmadığını ayrım yapılmadan gösterelim”

Konu ile ilgili haberler...Tıklayın

MHP'li Meclis Üyelerinden Rüzgar Enerjisi Teklifi 02 Aralık 2011, 00:13
MHP ’li Üyelerden Öğrenci Yurdu Önerisi 15 Kasım 2011, 14:21
MHP’li üyelerden ŞİFALI teklif 09 Eylül 2011, 13:05



Editör: TE Bilişim