Seçimden bu tarafa Niğde MHP’den bir haber, teklif, sorunlara çözüm, konusunda hiçbir haber alamıyor, göremiyorduk. Az kalsın Niğde MHP’nin varlığı konusunda da şüpheye düşüyorduk. Birkaç bayram seyran kutlaması dışında açıklama yok, MHP'li dostlarımıza soruyorduk "Tatildeyiz" diyorlardı. Ama bu gün bir haber düştü.


Sizlerle paylaşalım dedik…


 
Niğde
İl Genel Meclisi'nin MHP'li üyeleri İbrahim Uzun ve Tahsin Eren,   il  merkezindeki  şifalı su  kaynaklarının  İl Özel  İdaresi  tarafından  yeniden  çıkarılarak  sağlık  ve  turizm sektöründe değerlendirilmesini teklif etti.


İl Genel Meclisi Toplantısı'na katılan MHP'li üyeler Uzun ve Eren, verdikleri önerge ile il merkezinde bulunan ve geçmiş dönemlerde sağlık amaçlı kullanılan suların, şu anda kaybolduğunu bildirdiler.


Uzun ve Eren önergelerinde, merkeze bağlı Bucakçayır ve Sarıköprü mevkisinde sıcak su kaynaklarının bulunduğunu belirterek, eski Fertek yolu üzerinde eskiden bir hamamın olduğunu anımsattılar.


MHP'li meclis üyelerinin önergelerinde şu ifadelere yer verildi:

"Daha önceleri buralara şifa bulma amacıyla yakın ve uzak bölgelerde yaşayan insanlar gelirlerdi. Fakat şu an bu bölgelerimiz kullanılmaz bir hale gelmiştir. Bizler, İl Özel İdaresi olarak bu suların gerekirse zemin etütleri ve tahlilleri yapılarak hangi hastalıklara iyi gelip, şifa veriyorsa ona göre tanıtımının yapılıp hizmete açalım, gerekirse ısıtmada kullanalım. Bu bölgelerimizde gereken çalışmalar yapılıp elde edilen gelirleriyle de Niğde'ye bir fazla hizmet daha getirme imkanı doğmuş olur. Günümüze baktığımızda, yaz turizmi kadar şifalı su turizmi de geçerlidir. "


Editör: TE Bilişim