Niğde’nin yurt sorunu var… Niğde’nin yüksek öğrenim öğrenci yurdu sorununa MHP’li İl Genel Meclis Üyelerinden çözüm önergesi.

Niğde İl Genel Meclisi'nin MHP'li üyeleri,  yükseköğrenim öğrenci yurdu yapılması talebinde bulundu. 

 Genel Meclisi, Erdal Koçyiğit başkanlığında toplanarak gündem maddelerini karara bağladı. Meclisin MHP'li üyeleri İbrahim Uzun, Tahsin Eren ve Hüseyin Koçaklı, gündem dışı söz olarak İl Genel Meclisi Başkanlığı'na önerge verdi. 

MHP'li meclis üyeleri önergelerinde, Niğde'de 16 bine yakın Üniversite öğrencisinin bulunmasına rağmen, öğrencilerin büyük  oranda  barınma sorunu yaşadıklarını, mevcut öğrenci yurtlarının yeterli olmadığını ifade ederek,  Kredi  Yurtlar Kurumu'na yeni bir yurt binası tahsis edilmesi veya yeni bir yurt yapılması talebinde bulundular. 

Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit de 
Niğde Üniversitesi bünyesinde 500 öğrenci kapasiteli bir yurt yapımının devam ettiğini, konuyla ilgili olarak milletvekilleriyle de istişare halinde olduklarını anlatarak, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili gelişmeyi kamuoyuyla paylayacaklarını kaydetti. 

 

Niğde’deki yurt sorunu Meclis Gündemine de taşınmıştı. Milletvekili Doğan Şafak Niğde’deki öğrenci Yurdu Sorunu için TBMM’de soru önergesi vermişti. TIKLAYIN



Editör: TE Bilişim