İmralı görüşmeleri ardından MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er AKP ve CHP'yi suçlayan bir basın açıklaması yapmıştı... (Burada Tıklayın)

 CHP'den cevap gecikmedi, Hakan Er'e CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan sert bir açıklama yaptı. (Burada Tıklayın)

CHP İl Ünal Baykan'ın  açıklamasının ardından MHP İl Başkanı Hakan Er tekrar bir açıklama daha yaptı. (Aşağıda)

Akp cenahından ise bütün bu suçlamalara bir cevap gelmedi.

***

 
İmralı Canisi Öcalan’la görüşmelerin üniter devlet yapısını sarsmaktadır diyen MHP’li Er, CHP’nin Kürtçülüğe prim vermemesi gerekir dedi.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK

Siyaset ısınmaya devam ediyor. Niğde siyaset arenası İmralı görüşmeleriyle ısınıyor. MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er’in İmralı canisi Apo ile görüşmeleri eleştirerek, hükümeti ve ana muhalefet partisini eleştirmesinden sonra CHP İl Başkanı Ünal Baykan’ın açıklamalarına sert cevap verdi.

 

Kürtçülük Tarihi CHP’de Başlamıştır!

MHP olarak her türlü bölücülüğe karşı olduklarını belirten  Niğde İl Başkanı Hakan Er açıklamasında; “Ana muhalefet partisi il başkanı çıkmış MHP Apo’yu asmadı? Diye soruyor! Ama anlaşılan yakın siyasi tarihimize vakıf değil! Apo’nun idamını kaldıran DSP’dir yani sizin başka türeviniz olan bir parti. O kararda MHP’nin imzası yoktur. Yok hani Apo’nun asılmasını istiyorsanız ki biz istiyoruz, çıkın mertçe dürüstçe “Apo Asılsın!” deyin bizde size tüm gücümüzle destek olalım. Ama bizi eleştirdiğiniz nokta sizin yumuşak karnınız olan kürtçülük davasıdır. Türkiye 1990’larda meclis çatısı altında PKK ile tanışması sizin partiniz sayesinde olmuştur. Türkiye Habur’dan giren eli kanlı teröristleri sizin parti meclisi üyelerinizin avukatlık yaparak kurtulduğuna şahit olmuştur. Türkiye sizin vekillerinizin bölücülük açıklamalarını unutmamıştır. Esat Canan’lar, Şerafettin Elçi’ler, Ahmet Türk’ler, Leyla Zana’lar ya sizin milletvekiliniz olmuştur ya da seçim ortağınız! Hani Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız Karayalçın bile PKK’nın adayı olarak seçime girmiş daha sonra sizin partinize gelmiştir. Siz bunları unutmuşa benziyorsunuz.

 

Açıkça Niğdeliye söyleyin size göre Kürt sorunu var mı yok mu? Kıvırmayın! Niğdeli bilsin CHP’ye göre kürt sorunu var mı? Biz buradan haykırıyoruz kürt sorunu diye bir şey yok, sadece terör sorunu var ve onun peşine takılan siyasetçiler var. Bölücü kürt hareketi 1970’lerde sol ve CHP içinde palazlanmıştır. CHP’nin hamisi olduğu bu hareket 2000’lerde kendi başına hareket etmeye başlamıştır. Ne gariptir ki bu hareket doğu ve güneydoğu da en fazla CHP’ye zarar vermesine rağmen, bugün İmralı ile görüşmelere kredi tanımlayan CHP, kürtçülük yarışında AKP’den geri kalmamaktadır. Ama CHP’nin unuttuğu bir şey vardır! Gerçek kürtçü siyasi partiler varken, sizin gibi çakma kürtçülere oy gelmez!”

 

AKP Tarihi Gaflet İçinde!

AKP’nin Apo ile görüşmesinin yeni olmadığını ifade eden MHP’li Er; “Bizim için şaşılmayacak bir durum. Apo ile görüşme, sözde Kürt sorunu yaratarak üniter yapıya zarar vermek AKP’nin genel politikasıdır! Başbakan pazarlık masasına oturarak Türk milletinin geleceğiyle kumar oynamaya başlamıştır. Bizim çözüm önerimiz bellidir. PKK’nın adalet önüne çıkıp hesap vermesi gerekir. Aksini düşünen varsa bu millete hesap verir!

Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin bu konudaki çözüm önerileri basittir. Bunları okumayan, bunları değerlendirmeyenler tarihe hesap verecektir.

Önerimiz;

 1- Hükümet Meclis’ten aldığı sınır ötesi harekât iznini devreye sokmalı ve Kandil’i dümdüz etmelidir.

2- PKK terör örgütü ön şartsız ve hiçbir mazeret ileri sürmeden silahlarını bırakmalı ve teslim olmalıdır.

Veya militanlar son ferdine kadar teslim alınmalıdır.

3- Türk adaleti bölücü örgüt üyeleri hakkında gereğini yapmalı ve PKK’lılar verilecek cezaları çekmelidir.

4- KCK davasıyla birleştirilerek kapsamlı ve çok yönlü bir bölücülük soruşturması açılmalıdır.

5- Kürt kökenli kardeşlerimiz kesinlikle terör örgütüyle ilişkilendirilmemeli, bireysel nitelikli haklarıyla ilgili çalışma ve girişimler ülkemizin diğer yörelerinde olduğu gibi hayata geçirilmelidir.

6- Türk kimliğinin birleştirici, kapsayıcı ve yapıştırıcı özelliğine sahip çıkılmalı, Türkiyelilik zırvasından vazgeçilmelidir.

7- Doğu ve Güneydoğu’nun sosyo ekonomik ölçekteki kalkınması için hemen harekete geçilmeli, Kürt kökenli kardeşlerimizin işsizlik ve yoksulluk sorunları kökünden bitirilmelidir.

8- Irak merkezi yönetimi kendi topraklarındaki terör yuvalarını ya def etmeli ya da Türkiye’nin müdahalesine saygı göstermelidir.

9- Üçlü mekanizmalarla vakit kaybedilmemeli, ABD’den insansız hava araçları değil, kararlı ve sonuç alıcı hamleler talep edilmeli ve bu konuda tavizsiz olunmalıdır.” Bizim en demokratik, en gerçekçi önerilerimiz bunlardır!

 

AKP susuyor, CHP Konuşuyor!

 

İmralı görüşmelerinde BDP-AKP ve onlara kredi verdiğini iddia eden CHP’nin garip bir ittifak içinde olduğunu ifade eden MHP’li Er; “Anlamadığımız nokta, bu işi tasarlayan AKP, bu işi uygulayan BDP’de CHP’ye ne oluyor da bunları savunup bizlere cevap veriyor! Eğer akan kanın durmasını istiyorsa adalet isteyecekler. Adalet ancak vuku bulduğunda akan kanda durur. Adalet terörün akıttığı kanın hesabının sorulmasıdır. Adalet terörün ülke ekonomisine verdiği zararın tazminidir. Siz bunları görmeyeceksiniz, on binlerce şehidimizin kanını yok sayacaksınız sonra “Kürt sorunu vardır” diyeceksiniz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Siz ana muhalefet olarak İmralı görüşmesine ses çıkarmayacaksınız sonra partimizi mi sorgulayacaksınız! Ne haddiniz?

 

 

MHP İktidara Yürüyor!

MHP İl Başkanı Hakan Er; “bizleri kandan beslenmekle, oyları düştüğü için terörden nemalanmakla suçlayan iktidar partisi ve ana muhalefet partisi il başkanı acaba kim terörden nemalanamıyor! Anayasamıza göre bölücülük suçu işlediği mahkeme kararıyla tescil olan Apo ile müzakarelere ses çıkarmayacaksınız, kürtçülüğe ve teröre prim vereceksiniz sonra buna karşı çıkan MHP’ye oy hesabı yapıyor diyeceksiniz. Asıl sizler oy hesabınızdasınız. Eğer oy hesabında olmasaydınız üniter devlet yapısının temeline dinamit koyan bu görüşmelere ve verilen tavizlere göz yummazdınız. Niğdeli bunları görüyor. MHP iktidara yürüyor. Oyumuzun bırakın azalmasını arttığını sizlerde görüyorsunuz!” dedi.

 

Şerefsiz Kim?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında bugün konuştuğunu hatırlatan MHP’li Er; Başbakan Erdoğan'ın İmralı görüşmeleri ile ilgili daha önce şahsını ve partisini hedef alan 'İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir .Benim veya arkadaşlarımın masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz' sözlerini hatırlatan Sayın Liderimiz Dr. DevletBahçeli’nin cevabını hatırlatıyorum; "Yıllardır sorguluyoruz İmralı canisi ile görüşme ve müzakereler hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıktığına göre şerefsiz kimdir . Şerefsizlik kimin payına ve hanesine düşmüştür" dedi. 

 

 

 

Editör: TE Bilişim