MHP İl Başkanı Hakan ER’in, Ana Muhalefet Partisini de hedef alan açıklamasının yersiz ve tutarsız olduğunu belirten CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan çok sert tepki vererek, açıklamalarda bulundu.



Baykan, “MHP önce aynaya baksın,  MHP’nin hükümette olduğu dönemde, kişiye özel idam kaldırıldı. Ayrıca Kandil’e çekilen ve toparlanabilmek için zaman kazanmaya çalışan terör örgütüne  bir kez bile  operasyon yapılmadı. Böylece  terör örgütünün toparlanmasına göz yumuldu.  Bugün,  ellerinde PKK sazından başka bir şey kalmamış olan MHP’nin,  ülkede terörü bitirecek mücadele ve çözümler konusunda  söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır” dedi.

CHP İl Başkanı, “MHP İl Teşkilatının Genel Merkezi tarafından ellerine tutuşturulmuş olan bilindik basın açıklamalarını tekrarlamalarını bir zafiyet olarak yorumluyorum. AKP’nin, Türkiye’nin  eğitim sistemine darbe indiren  4+4+4  yasasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde  ve pek çok konuda  AKP’ye destek veren MHP Silivri’de tutuklu bulunan Türk askerlerini ve özellikle terörle uzun yıllar mücadele veren ve kendi listelerinden seçilen bir milletvekilinin arkasında duramayarak bu konudaki samimiyetsizliğini de bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

SEÇİMLERDE MEYDANLARA İP ATMAKLA TERÖR ÇÖZÜLMEZ

CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, “Seçimlerde meydanlara ip atmakla terör çözülmez. Bizim Genel Başkanımızın, açıklamalarının tamamını okumadan yorum yapmaları, siyasi çıkar elde etmeye çalışmaları yersiz ve tutarsızdır. Genel Başkanımız, gayet açık ve net bir şekilde, geçmişte AKP’nin   hata yaptığını, terörün çözümü için tüm partilerin bir araya gelmesi gerektiğini, AKP’nin açık  ve şeffaf davranması, meclise ve muhalefete bilgi vermesi gerektiğini,Çözüm Türkiye Büyük Millet Meclisinde olduğunu defalarca vurgulayarak Tatilde olan Meclisi toplantıya çağırdığında MHP nin AKP ile birlik olarak Meclise gelmediğini vurgulayarak,  AKP’ye terörü çözmesi için bir şans daha tanıdıklarını belirtmiştir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının tam metni CHP sitesinde mevcuttur” dedi.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyen Baykan,  “CHP’nin terör konusunda, ülkenin bölünmez bütünlüğü, üniter devlet yapısı, ulus devlet yapısı konusunda  hassasiyetinin herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğini” vurguladı.Sayın MHP İl Başkanının basın açıklamasında hiçbir çözüm önerilerinin olmadığı anlaşılmaktadır dedi.

CHP İl Başkanı Baykan, “Ulus devleti savunmayan milliyetçi de olamaz. Milliyetçiliğin temel dayanağı ulus devlet kavramıdır” dedi.

CHP İl Başkanı, MHP’nin  iç sorunlarını bastırmak  ve oy düşüşünü önlemek için bu tür çabalarını  artırdığını,  belediye seçimleri yaklaştıkça  MHP’nin mesnetsiz suçlamalarla açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Baykan,“Boşuna çabalamayın,Bu açıklamalarla CHP yi yıpratamazsınız. Benim Tavsiyem başkalarını suçlayarak değilde çözüm önerilerinizi ve projelerinizi ortaya koyarak  yarışmanızdır.CHP Bu ülkenin  ve Cumhuriyetin kurucusu bir parti olarak Halkımıza veremeyeceği bir hesabımız yoktur.Zor koşullarda Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP Bu Ülkeyi ve Cumhuriyeti Korumasını da çok iyi bilir. dedi.




Editör: TE Bilişim