MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, iç siyasette yaşanan son gündemi yazılı bir açıklama ile değerlendirerek, PKK’nın AKP İktidarı döneminde terör örgütü konumundan çıkarılıp, siyasi muhatap haline getirildiğini ifade ederek; “Hükümet İmralı’nın taleplerine boyun eğiyor” dedi.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK – TyN HABER

 

İmralı görüşmeleri Niğde’de gündem yaratmaya devam ediyor. MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er gelinen son süreci yazılı bir açıklamayla değerlendirdi.

Terör Örgütü PKK’nın meşruluk kazanması için hükümetin yoğun bir çaba içinde olduğunu ifade ederek, MHP’nin TSK’dan ve Devlet’ten yana taraf olduğunu ve bu tür görüşmelerin telafisi imkansız sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

İktidar Yapıyor, Ana Muhalefet Onaylıyor!

MHP’li Er açıklamasında; “Gelinen süreç, tarihimizde kara bir sayfadır. PKK yıllardır bu ülkede terör örgütü olarka, binlerce evladımızın kanını akıtmış, ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık darbe vurmuş, ülkenin sosyolojik ve demografik yapısını değiştirmeye çalışmış ve tüm uluslararası kamuoyunda terör örgütü olarak anılan bir yapılanma olmasına rağmen, süslü sözlerle, milletimize yeniden masumane bir çocuk gibi pazarlanmak istenmektedir.

Şimdi düşünmemiz gerek! Terör örgütü ile devletimiz hangi zeminde masaya oturuyor? Binlerce yıllık devlet geleneğimizde, terörle hiçbir zaman pazarlık yapılmazken, şimdi Terör Örgütü PKK’nın siyasi konumu ne de devletimiz İmralı’da görüşmeler yürütüyor? Akla gelen ilk soruları sesli sormak gerek;

1.    PKK, Türkiye tarafından terör örgütü konumundan çıkarıldı mı?

2.    Devlet PKK ile mücadelesinde yılgınlık psikolojisi mi hakim oldu?

3.    Tüm Dünya PKK’yı terör örgütü olarak tanımlarken, sizler onunla pazarlık yapmanızı hangi devlet kurumsallığıyla açıklayacaksınız?

4.    On binlerce vatan evladımız boşuna mı can verdi?

5.    Yasalarımıza göre suç işlemiş olan eli kanlı terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan, cezasını çekmesi yerine onu muhatap almak, siyasi bir kimlik bürümek ve bu devletin kürt kökenli vatandaşların önderi konumuna getirmek hangi aklın ve mantığın ürünüdür?

6.    Uluslar arası diplomaside devletler, devletlerle görüşme yapar ve uzlaşma sağlar! PKK ile görüşme yaparak, onların terörist faaliyetlerini haklı biz zemine çekerken, tanınmayan devlet statüsüne getirdiğinizin farkın damısınız?

7.    İktidar PKK ile görüşmeleri yaparken, BDP’yi de bu görüşmelere dahil ederken, ana muhalefetin bu gaflete “kredi tanımlıyoruz” açıklaması uygulanan planın bu topraklar ötesinde hazırlandığını gösteriyor. Şimdi ana muhalefet ne oldu da AKP’nin her politikasına muhalefet ederken, PKK politikasını destekliyor?

8.    Türkiye’de ırkçı, terörist bir örgüt gerek yasalarımıza göre, gerekse kamu vicdanına göre bölücülük yaptığı tescillenmişken, “evet bölücülük yaptınız, ama bundan sonra silah kullanmayın” demek hangi acizliğin simgesidir?

9.    PKK ile mücadele de taraf olan milletimiz ve onun bağrından kopmuş Türk Silahlı Kuvvetlerimize, bu görüşmeleri hangi mantıkla açıklayacaksınız? Madem hata yaptığınızı düşünüyorsanız, bu mücadelede şehitlik mertebesine yükselen insanları bile bile yok mu sayıyorsunuz?

1  Madem terör örgütü ile masaya oturdunuz, onlara gayri resmi sıfatlar yükseltiniz, onlardan bu mücadele boyunca kaybedilmiş yüzbinlerce milyar dolarlık zararımızın tanzimini mi isteyeceksiniz, yoksa onlara tazminat mı ödeyeceksiniz?

 

Bu ve buna benzer yüzlerce soru sorulabilir. Ama kamu vicdanı bu görüşmeleri asla tasvip etmemekte ve Türk’ün sabrı AKP-PKK- BDP- CHP’den oluşan “Sözde Kürt Sorununu Çözme Platformu” ile ölçülmektedir. Tarihten ders almayanlar, tarihe gömülür. Madem PKK ile masaya oturup, akan kanın durmasını istiyorsunuz? Çocuk aklınız da mı yok sizin? Kan akıtan, terör saçan bir örgüt! Ve siz ona yaptıkların bir kenara demek, terör örgütünü devletin yaramaz çocuğu konumuna yükseltir. Yarın başka bir örgüt başka bir şey isterse ne yapacaksınız? Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak, tarihe geçecek olan bu yüzkarası koalisyonda yer almayacağız. Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin önderliğinde bu şer planları bozmaya devam edeceğiz. Kimse ama kimse siyasetçisinden medyasına, aydınından kamu görevlisine kadar PKK’yı masumlaştırma çabası içinde olmasın. Gün gelir bu gayret ve çaba içinde olanlar, kendilerini masumlaştırmak için başka piyonlar isteyecektir ama o gün kimse olmayacaktır.” Dedi.

 

Niğdeliye Ne Diyeceksiniz?

MHP’li Er açıklamasının sonunda; “Terör belasına en fazla şehit vermiş bir ilde MHP İl Başkanı olarak soruyorum, iktidar partisi milletvekilleri, il başkanı, yöneticileri ve belediye başkanları Niğdeliye bu görüşmeleri nasıl açıklayacaksınız! Ana muhalefete soruyorum Milliyetçi hassasiyeti yüksek olan bir ilde sizler nasıl izah edeceksiniz “AKP’ye Kredi Veriyoruz” sözlerini. Niğdeliyi kandırmaya çalışacaksınız bunu da biliyorum ama Niğdeli kanmayacak! Çünkü terörde en fazla şehit vermiş bir il olarak taraftır ve siz bu tarafı görmemezlikten gelemeyeceksiniz. Size soracakları terör örgütü ile nasıl pazarlık yaptığınızı? Sizlere son uyarım ya gaflete ortak olmayın, ya da uyanıp liderlerinizi bu gafletten uyandırın! dedi.

 

Editör: TE Bilişim