Elektrikçiler Elektronikçiler Odası yönetimi ve denetim kurulu üyeleri istifa ederken olağan üstü seçim kararı alındı. 

Niğde Elektrikçiler, Fotoğrafçılar, Radyo ve Tv. Tamircileri Odası yönetimi tamamen düştü.

 

Başkanlığını Ümit Yörükoğlu’nun yaptığı Niğde Elektrikçiler, Fotoğrafçılar, Radyo ve Tv.Tamircileri Odası, olağan seçimlerine henüz zaman olmasına rağmen sürpriz bir şekilde yönetimi düşürülerek Niğde’de odalar tarihinde ilk defa bir oda kayyuma teslim edildi.

  

23 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşecek olan Olağan Üstü Genel Kurulda sürpriz isimlerin yer alacağı konuşulurken 23 Kasım akşamı değişimin olması gerektiğini savunanların sayısının her geçen gün arttığı ifade ediliyor.

 

 

5362 No’lu Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 53. maddesine istinaden “Yönetim kurulu üyelerinin toplu olarak görevden ayrılması veya asıl üye sayısının yarıdan aşağıya düşmesi ve yedeklerinin de kalmaması halinde; üç ay içinde yapılacak seçimlere kadar, odalar birlik tarafından, birlikler ve federasyonlar Konfederasyon tarafından, Konfederasyon ise Bakanlık tarafından görevlendirilecek üç kişilik bir kurul tarafından yönetilir.” İfadesinde yer alan şartların yerine getirilmediği gerekçesiyle aynı madde de yer alan şartlar gereğince Odanın yönetimi tamamen düşmüş olup kayyuma teslim edilerek erken seçime götürüldü.

  

Ayrıca odanın Yönetim ve denetimin Kurulu üyelerinin neden istifa ettiği merak konusu olurken odaya kayıtlı esnafların odanın bazı uygulamalarından rahatsız oldukları ve odasından istifa etmiş bir başkanın neden yeniden odaya aday olduğu kulislerde konuşulduğu belirtiliyor.


KONU İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN


Niğde'de ilk... Esnaf Odası kayyuma teslim edildi

NESOB’dan Elektrikçiler Odası Açıklaması


Elektrik ve Elektronik Odası eski Başkanı Yörükoğlu'nun açıklaması

Elektrik-Elektronikçiler Odasına Ali Çayır aday


Ali Çayır; Yalancının mumu yatsıya kadar

 

Editör: TE Bilişim