Turizm endüstrisi dünya ve ülkemizde sürekli büyüyor. Deniz endeksli turizm yeterli olgunluğa erişti. Analistler alternatif turizmin bugün ve gelecekte büyük ivme kazanacağını belirtiyor.


Alternatif, Doğa Turizmi için ise Niğde’nin doğal dokusu ve potansiyeli var.

Bu öngörü üzerine ; Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Niğde Şube Müdürlüğü Niğde Doğa Turizmi Gelişme  Planı hazırladı.

 

Planı Bilgisayarınıza indirmek için lütfen TIKLAYIN

 

Alternatif turizmi Niğde’de hayata geçirmek, bölgeye ekonomik ve sosyal katkıda bulunmak, Niğde turizminin pazarlanması, projelendirilmesi, yatırımcı ve turizm aktörlerinin  katılımının sağlanması, Niğde ve Doğasının çekiciliğinin sağlanması ve bütün bunlar  sonucunda turist çekilebilmesi için Orman ve Su İşleri Niğde Şube Müdürlüğünce “ Doğa Turizmi Gelişme Planı “ hazırlandı.


DENİZ TURİZMİ OLGUNLAŞTI… DOĞA TURİZMİ BÜYÜYOR

Hazırlanan Doğa Turizmi Geliştirme Planı için Niğde Valisi Alim Barut, “Turizm endüstrisi içinde sürekli şekilde büyüme kaydetmektedir. Deniz-kum-güneş turizmi artık “olgunlaşmış bir pazar” olarak görülmekte, analistler eko konaklama tesislerinde ve otellerde büyüme olduğu takdirde, doğa turizminde patlama olacağını, sektörde erken dönüşümleri yapanların pazarı ile edeceğini öngörmektedirler.

 

Bu bakımdan daha önce belirlenen plan formatına göre; Valiliğimiz himayesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yöre insanları ile birlikte İl Şube Müdürlüğümüz koordinasyonunda, doğa turizminin geliştirilmesi yönünde başta sorumlu olduğu alanlarda, ilimizde doğa turizmine konu olabilecek seçkin özellikli sahalarda, hangi aktivitelerin yapılabileceği konusunda turizm planlaması, sürecin etkin yönetimi ve izlenmesi bilincinden hareketle büyük gayret ve özveri göstererek ilin taslak “ DOĞA TURİZMİ GELİŞME PLANI “ hazırlanmıştır.

 

Bu planlarda; turizm destinasyonunun uzun dönemde sürdürülebilir olması daha önce yapılan ilin planı dahilinde, öngörülen yerlerin/aktivitelerin/yatırımların/eylemlerin/ kurum ve kuruluşların sorumluluklarının teyit edilmesi ve planın son şeklinin verilmesi ve interaktif halde olması için kendin dinamiklerince planın sahiplenmesi katılımcı ve paylaşımcı bir yaklaşımla sürecin etkin yönetimi, izlenmesi, gerekli destek ve yardımın yapılması  gerekmektedir.” dedi.


TURİZM KALKINMA DA ÖNCELİKLER ARASINDA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Niğde Şube Müdürü Turgut Koçak ise, Niğde’nin açığa çıkartılması gereken çok zengin ve çeşitlilik içeren turizm potansiyeline sahip olduğunu belirttiği açıklamasında ;

Niğde ili; Tarih, kültür, inanç, termal, dağcılık, kış sporları, av, yayla ve alternatif turizm için oldukça geniş bir aktivite yelpazesi sunmaktadır. Nitekim ilimizin zenginlikleri ve sahip olduğu potansiyel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da göz önünde bulundurulmuş ve ilimiz kendisine 2023 Türkiye Turizm Stratejisi’nde önemli bir yer bulmuştur. İlimiz için hazırlanan ve 2013-2023 yıllarını kapsayan Planı’nın hazırlık sürecinde gördük ki, turizm,  insanımız için de kalkınmada öncelikler arasındadır.

 

DOĞAL DOKUSUYLA FARK NİĞDE
 

Katılımcı bir anlayışla hazırlanan Planımızın vizyonu; ‘Sürekli Üreten, Birlikte Yükselen, Doğal Dokusuyla Fark Niğde’ olarak belirlenerek ilimiz açığa çıkarılması hedeflenen potansiyelinin sahip Olduğu doğal dokusunda yattığına vurgu yapılmıştır. Kurumumuz halkımızla yaptığı ortak çalışmalar sonucu belirlenen hedeflerden biri olan ‘Turizmin il Ekonomisindeki Ağırlığının Artırılması’ hedefini gerçekleştirmek adına çalışmalarına başlamıştır.

 

Bu hedefe yönelik aktivitelerin ilk ayağı olarak da kurumumuzun; yapmış olduğu çalışma toplantılarındaki amacı; ilde dağınık ve bireysel çalışmalar sergileyen turizm paydaşlarını bir araya getirip; beraber çalışabilecekleri ortak bir zemin yaratarak gelecekteki benzer çalışmaların ilk adımını atmak ve Niğde’de turizmin gelişimi için bir eylem planı oluşturmak olmuştur.”dedi.

 
Planı Bilgisayarınıza indirmek için lütfen TIKLAYIN



Editör: TE Bilişim