Büyük Birlik Partisi (BBP) Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, Gölcük kasabasında depolarda çürümeye terk edilen patates depolarını ziyaret ederek, üreticilerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. Karataş, depolarda tonlarca patatesin çürümeye terk edildiğini ve çiftçilerin büyük zarar gördüğünü belirtti.

"Yüzlerce Çiftçi Mağdur, Ürünler Hayvan Yemi Oluyor"

Karataş, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Bu depoda 100 ton patates var. 25-30 tonuna yakınını hayvanlara yem olarak yediriyorlar. Yüzlerce çiftçi bu şekilde mağdur. Üretilen mahsulün pazar sorunu devam ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın Çağrısına Rağmen Pazar Sorunu Çözülemedi

Cumhurbaşkanı'nın "Saksıdaki toprağı bile ekeceksiniz, biz ekerek büyüyeceğiz" çağrısına rağmen, çiftçilerin ürettiği ürünlerin elde kaldığını ve pazar sorununun çözülemediğini vurgulayan Karataş, Tarım Bakanı'na seslenerek, "Neden ürünlerimize pazar bulunmuyor? İthalat yaptığımız ülkelere bu patatesleri satamaz mıyız? Onlara biz sizden alıyoruz, siz de bizden patateslerimizi alın diyemez miyiz?" diye sordu.

"Çiftçi Üretecek, Devlet Yetkilileri Sorumluluklarını Yerine Getirecek"

Karataş, çiftçilerin alın terinin karşılığını alamamasının vahim bir durum olduğunu belirterek, "Çiftçi üretecek, devlet yetkilileri de sorumluluklarını yerine getirecek. Çiftçi alnının terini alamazsa vah halimize. Mağduriyet giderilsin" ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanı'nın Ziyareti ve Çiftçilerin Beklentileri

Tarım Bakanı'nın Niğde ziyaretinde sadece ÇKS kaydı olan üreticilere müjdeler verildiğini hatırlatan Karataş, Tarım ve Orman Bakanının valilik, belediye ve parti ziyaretleri yerine depoları ziyaret etmesi gerektiğini savundu. Karataş, milletvekillerine, il müdürlerine ve Niğde Valisine de seslenerek, "Bu gereksiz ziyaretlerle gündemi meşgul etmeyelim, gerçek sorunlara yönelelim. Elimizden gelen gayreti sarf edelim" çağrısında bulundu.

Niğde OSB’de Savunma Sanayi Yatırımcılarına Yönelik Sunum Programı Düzenlendi Niğde OSB’de Savunma Sanayi Yatırımcılarına Yönelik Sunum Programı Düzenlendi

2A7Ef1E3 2938 4B2E 8740 A7A0A6Bcb276C1562Bec 70E7 46D4 8131 Eb0C9C9131A2