Niğde’de ‘Yayalar için 5 adımda güvenli trafik’ ve ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ uygulaması Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök ve öğrenciler katılımıyla gerçekleştirildi.

Biber fiyatını soran, dilini ısıran 'Abaru' diyor, gidiyor. Biber fiyatını soran, dilini ısıran 'Abaru' diyor, gidiyor.

Uygulama öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Vali Mustafa Koç, Niğde’de İçişleri Bakanlığının yürüttüğü “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” ve Öncelik Hayatını Öncelik Yayanın” projesi ile “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” mottosuyla farkındalık etkinliği düzenlendi.


Etkinlikte öğrenciler ellerinde dövizler taşıdı, sürücülere kırmızı düdük çalarak uyardı. Niğde Valisi Mustafa Koç, öğrencilerin trafikte okullarına daha güvenli olarak gidip gelmeleri noktasında gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

NİĞDE’DE 150 ADET YAYA GEÇİTİ BULUNUYOR

Niğde Valisi Mustafa Koç, çocukların daha güvenli olarak trafikte okullarına gidip gelmeleri için gerekli önlemlerin alındığını ifade ederek, ilimiz genelinde 150 adet yaya geçidinin de olduğunu belirtti. Vali Koç, “Okulların açılmış olması, yaz sezonunun bitmiş olması dolayısıyla haliyle hem kara yollarımızda hem de okul geçitlerimizde yaya geçitlerimizde, şehir içi trafiğinde bir yoğunluk söz konusu.

‘YAYALAR İÇİN BEŞ ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK’

Bu noktada da daha önceki yıllarda olduğu gibi İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen ‘Yayalar için beş adımda güvenli trafik’ ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ ‘yayalar kırmızıçizgimizdir’ gibi projeler mottolar eşliğinde ilimizde de çalışmalar yapılıyor. Yaya geçitlerinin boyanması gibi görsellerin yenilenmesi gibi. İlimizde de toplam 150 yaya geçidi bulunuyor. Bunların çok büyük bu oranda işaretlemeleri ve boyanmaları tamamlandı. Eksik olanlar da önümüzdeki günlerde en kısa sürede tamamlanacaktır. Çocuklarımızın daha güvenli olarak trafikte, okullarına gidip gelmeleri noktasında arkadaşlarımız bütün gereken tedbirleri alıyorlar” dedi.

YAPILAN SERVİS DENETİMLERİNDE 8’İ UYGUN GÖRÜLMEDİ

Öğrenci taşımacılığı yapan servislerin denetlendiğini ve 8 servisin uygun görülmediğini belirten Vali Mustafa Koç, “İlimizde faaliyet gösteren öğrenci taşımacılığı yapan servislerimizin hemen hemen hepsini denetledik. 8 tanesi bu kapsamda uygun görülmedi. Onları da uygun hale getirdi arkadaşlar. Yine bununla beraber yine öğrencilerimizin zarar görmemesi açısından eğitimlerimiz devam ediyor. Hem çocuk trafik parkında, hem Emniyetimizin, hem de Jandarmamızın oluşturduğu trafik birimleri tarafından yine 11 yaş üstü çocuklarımızın hepsine bu yaya geçitlerinde gözlemci görevli eğitimlerimiz devam ediyor. Tek derdimiz bizim bir tane daha çocuğumuzun burnu kanamadan sağ salim olarak evlerinden, okullarına, okullarından evlerine gelmelerini temin etmek. Ben kazasız bir eğitim öğretim yılı diliyorum yavrularımıza. Başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Bütün yaptığımız her şey bizim geleceğimiz çocuklarımızın daha rahat daha güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamak, evlerine rahatlıkla kaza bela olmadan gidip gelmelerini sağlamak. Bu noktada da ben trafikte olan hemşerilerimizden hem yaya trafiğinde hem de araç trafiğinde olanlardan kurallara uymaları noktasında hassasiyet göstermelerini özellikle istirham ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim