Emekli maaşları için verilecek olan promosyon miktarlarının belli olmasının ardından bankalar önünde yoğunluk yaşanıyor.

Bankalardan emekli maaşı alanlar için bugünler de farklı bir heyecan yaşanıyor. Bankaların maaşlarını taşımaları karşılığında emeklilere verdikleri promosyon miktarlarının açıklanması ile birlikte emekliler bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Mevcut banka ile anlaşma süresi dolan yada anlaşmasını iptal eden emekliler en yüksek promosyon ücreti veren bankaları araştırarak maaşlarını oraya taşıyor. Bundan dolayı da bazı bankaların önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Niğde’de özel bir banka şubesinin belirlenen promosyon tutarına ek olarak para vermesini duyan emekliler, banka şubesi önünde uzun kuyruk oluşturdu. Diğer bankalara göre daha çok promosyon veren banka şubesine akın eden emekliler, emekli maaşlarını banka şubesine aktarmak için dakikalarca beklediler.

'IBAN’a at' dönemi bitiyor 'IBAN’a at' dönemi bitiyor

İlgili banka şubesi, maaş aralığı 0-1.499 TL arası olan bir emeklinin toplam promosyon tutarı 4 bin 650 TL olarak, 1.500-2.500 arası 5 bin 800, 2.500 ve üzeri maaş alan bir emeklinin toplam promosyon tutarı 7 bin TL olarak duyurdu.

Banka kuyruğunda bekleyen emekli vatandaş, emekli olarak üç beş kuruşun hesabını yapmak zorunda olduklarını belirterek, hangi banka daha fazla promosyon veriyorsa bizde maaşımızı oraya taşıyoruz dedi.

Editör: TE Bilişim