Niğde Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların el emeği ürünleri ile yöresel ürünlerin uygun şartlarda alıcılarla buluşturduğu Kadın Emek Pazarını vatandaşların hizmetine sundu. Niğde Belediyesi’nin altındaki satış mağazasında hizmet vermekte olan kadın Emek Pazarı’nda yöresel ürünler ve el emeği ürünlerden oluşan 70 farklı ürün görücüye çıkarıldı.

Gıda fiyatlarında fren tutmuyor Gıda fiyatlarında fren tutmuyor

TÜM KADIN KOOPERATİFLERİ BURADA

Niğde genelinde kadınların emeğine yönelik olarak kurulan kooperatiflerin ürettikleri ürünler bu mağazada satılmakta ve elde edilen gelir kadınların hesabına aktarılmakta. Bu proje kapsamında Sınırlı Sorumlu Yeşilburç Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bor Kadın Tarımsal Kal.Koop. ve ss Niğde Bağları Tarım Eğitim Kadın Girişim Üretim Kooperatifi olmak üzere 3 kooperatif ile anlaşma yapıldı. 3 kooperatif ve 19 kadın üyenin Niğde Belediyesi bünyesinde oluşturduğu Kadın Emek Pazarı’nda elma, kayısı, şeftali ve erik kurusunun yanı sıra bu ürünlerden elde edilen reçel; elma, üzüm ve alıç sirkesi; üzüm, elma ve dut pekmezi gibi doğal ürünler satılıyor. Kadın Emek Pazarında ayrıca kadınlar tarafından üretilen mantı, erişte, tarhana, salça gibi ürünler de yer almakta. Kadın Emek Pazarı’nda sadece yöresel ürünler değil, kadınların el emeği göz nuru ürünleri de satışa sunuluyor. Kadın Emek Pazarı’nda satışa sunulacak el ürünleri arasında bez bebekler, hayvan figürleri, lif oymalı yazma, bayan yelekleri, hırka, çocuk yelek ve patikleri, el örme çantalar, çocuk tokaları, şapkalar ve patikler de var.

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir,

 “Burada hem kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri pazarlıyor hem de yöresel ürünlerimiz ile bu ürünlerden elde edilen reçel, sirke, pekmez, tarhana gibi ürünlerde görücüye çıkarıyoruz. Bu proje ile kadınlarımız üretecek, belediyemiz satılacak, Kadınlarımız ürettikleri ürünleri bu açtığımız mağazada satacaklar ve burada yapılan satışlardan elde edilen gelir hesaplarına yatırılacak. Burada sattığımız ürünlerin üzerine bir kar koymadan karşılıksız bir şekilde satış gerçekleştirilecek. Bu proje kapsamında Sınırlı Sorumlu Yeşilburç Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bor Kadın Tarımsal Kal. Koop. ve SS. Niğde Bağları Tarım Eğitim Kadın Girişim Üretim Kooperatifi olmak üzere 3 kooperatif ile anlaşma yaptık ve Çamardı ilçemizdeki kooperatifi de bunlara ekliyoruz.  19 tane bayan üyesi bulunan kooperatifimizin toplamda 22 kişilik üyesi var. Üretmiş oldukları Elma, kayısı, köfter domates, erik kurusu, mantı erişte, tarhana, elma, üzüm ve dut pekmezi, elma üzüm alıç ve kiraz sirkesi, nohut ıspanak ve tam buğday unları, salça, elma kayısı, şeftali erik ve erik reçeli ve yine kadınlarımızın kendi el emeği olan çeşitli giysiler ve süs eşyaları burada satılacak.

HER ZAMAN KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ

Biz Niğde Belediyesi olarak yaptığımız işlerde her zaman kadınlarımızı gözetmeye devam edeceğiz ve ediyoruz. Çok yakın bir zamanda sosyal tesislerimiz ve gastronomi merkezimizde açılacak ve satışın hızına göre açtığımız halk ekmek büfelerinde buradaki ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz bu satışlar sadece ilimizde kalmayacak internet sitesinden tüm dünyaya bu satışları gerçekleştirileceğiz.

Bunların dışında Belediye bünyesinde kadın ve aile danışma merkezi kurduk, halk ekmek fabrikamızda tamamen sosyal yardımlaşmadan destek alan kadınlarımız çalışıyor, onun yanına çocuk kreşi açtık, spor alanları ve yaşam alanları ile kadınlarımızı destekliyoruz. Her anlamda kadınlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz ve her zaman onların yanındayız. İnşallah bu kadın emek pazarımız Niğde’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim