Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 2022 Eğitim Fuarları, İran’ın Tebriz şehrinde gerçekleştirilen fuar ile devam etti. Fuara, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ve Eşi Öğr. Gör. Dilek Yaprak Uslu katıldı.


Temel amacı, Kafkasya coğrafyasındaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak, bu ülkelerdeki üniversiteler aracılığıyla geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek ve dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yapmak olan KÜNİB; Bölgenin jeopolitik önemi göz önünde bulundurularak kültürlerarası bir diyalog oluşturulması, Ortak bilimsel bilgi şöleni ve seminerler düzenlenmesi. Ortak kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler düzenlenmesi, Süreli öğretim üyesi değişim programının yapılması (Mevlana Değişim Programı), Süreli öğrenci değişim programının yapılması (Mevlana Değişim Programı). Karşılıklı bilimsel ve edebi eserlerin çevrilmesi, Kaybolmakta olan halk kültürü, dil ve etroğrafik ürünlerin ortak projelerle derlenmesi ve yayımlanması, Karşılıklı akreditasyon çalışmalarının yürütülmesi, Ortak diploma programlarının başlatılması, Dil okullarının açılması, Bölgenin maddi ve manevi zenginlikleriyle ilgili ortal araştırmalar yürütülmesi ve Uluslararası sempozyumlar düzenlenmesi gibi birçok değerli hedefi de belirlemiştir.


KÜNİB 2022 Tebriz Eğitim Fuarı’nda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu Üniversitenin uluslararasılaşma faaliyetleri ve yapılabilecek uluslararası akademik iş birlikleri hakkında detaylı bilgileri paydaş Üniversitelerin temsilcileri ve program katılımcıları ile paylaştı.


Gerçekleştirilen uluslararası fuarlar dolayısıyla KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a ve tüm paydaşlara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ayrıca bu tarz etkinliklerin artması gerektiğini de önemle vurguladı. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bakan Özhaseki’den Niğde Belediyesine Övgü Bakan Özhaseki’den Niğde Belediyesine Övgü

Editör: TE Bilişim