Renault, ilk C crossover modeli olan Kadjar'ın ilk gösterimini gerçekleştirdi. Marka, Kadjar ile bugüne kadar olmadığı yepyeni bir segmente iddialı bir giriş yapıyor.

· Kadjar, Renault’nun uluslararası büyümesine ivme kazandıracak bir model. Çin’de üretilecek ilk Renault otomobili ünvanını taşıyacak Kadjar, Çin’de Renault Grubu’nun atağına öncülük edecek ve Grup’un Çin’deki büyümesini ileriye taşıyacak.

o 16 Aralık 2013 tarihinde Renault ve Dongfeng bir anlaşma imzaladı ve bu sayede Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC) ortaya çıktı ve Wuhan’daki fabrikanın inşası başladı.
 

o Otomobil üretiminin 2016’nın erken dönemlerinde başlaması öngörülüyor.

o Renault’nun orta vadeli planına göre hedefi, Çin pazarından %3,5’lik pay almak – bu da yılda 750 bin adetlik satışa denk geliyor.

· Renault’nun crossover serisindeki ikinci modeli Captur, 2014’te 178 bin’den fazla satıldı, Avrupa’da ve Türkiye’de B-segmenti crossover pazarının zirvesine yerleşti. Captur’un elde ettiği başarının ardından Marka, Kadjar ile crossover’lar dünyasındaki atağını sürdürüyor

· Kadjar, Renault-Nissan İttifakı’nın ortak platformunda üretilmiş Renault DNA’sı taşıyan bir crossover
o Renault ve Nissan 2014 yılında yaklaşık 200 ülkede 8,4 milyon araç satışı gerçekleştirdi ve İttifak dünyanın en büyük 4. otomotiv grubu haline geldi.

o İttifak; satın alma, insan kaynakları, üretim & lojistik ve mühendislik gibi dört alanı ortak yönetim altında topladı böylece 2014 yılında sinerjilerini bir adım yukarı taşıdı. 

o Mühendislik alanındaki en büyük hedeflerden biri ise ortak platformların geliştirilmesi oldu. 

· Renault Kadjar akıcı hatları ve güçlü görünümüyle etkileyici bir tasarıma sahip.

· Otomobilin içi ise yüksek kaliteli detaylar sayesinde hem çok sportif hem de kullanılan malzemeler ve işçiliğe gösterilen özen sayesinde bir o kadar da zarif.

· Kadjar tam manasıyla SUV, sedan ve sport tourer tipi araçların bileşiminden meydana geliyor.

· Renault Kadjar 4x2 veya 4x4 seçenekleri ile sunulan Kadjar hem arazi şartlarına hem de şehir içi yollara uygun.
· Renault Kadjar, R-Link 2® multimedya sistemi sayesinde internet bağlantısı ve ileri sürüş destek sistemleri ile dinlendirici bir sürüş deneyimi sunuyor.

· Kadjar, Renault’nun güvenlik alanında sahip olduğu uzmanlıktan ve yolcuların güvenliğine yönelik en ileri teknolojilerden üst düzeyde istifade ediyor. 

· Kadjar, Renault’nun İspanya’daki Palencia tesisinde üretiliyor. Söz konusu tesis üretiminin yüzde 83’ünü beş kıtaya yayılmış 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

· Renault Kadjar aynı zamanda oldukça performanslı ve ekonomik motorlar ile donatıldı. Söz konusu motorların sahip olduğu düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sayesinde Kadjar, segmentinin en üst sıralarında yer alıyor.

· Kadjar, 5 Mart 2015 tarihinde kaplarını açacak olan 85’inci Cenevre Otomobil Fuarı’nda otomobilseverlerin beğenisine sunuluyor olacak. Ardından Avrupa’da, Türkiye’de ve pek çok Afrika ve Akdeniz havzası ülkesinde yazın başında ticarileştiriliyor olacak.  

Editör: TE Bilişim