Kalite ve konfordan ödün vermeyen modellerin yaratıcısı Nissan, 2014 yılı için öngördüğü pazar payı ve satış adedi hedefinde emin adımlarla ilerliyor. Mart ayı sonu itibariyle, yılın ilk çeyreğinde toplam otomotiv pazarı, bir önceki yıla göre yüzde 24,46 daralırken Nissan yüzde 4,1 pazar payı elde ederek geçen yıla oranla yüzde 47 büyüme gösterdi.

Mart ayında ise performans ve tasarrufun ön plana çıktığı yeni Qashqai modelinin gördüğü yoğun talep ile gerçekleşen 2 bin 375 adetlik satış ile yüzde 5’lik tarihi bir pazar payına sahip oldu.


2014 Şubat ayının sonunda satışa sunulan ve crossover segmentinin en güçlü oyuncusu olan yeni Qashqai Nissan’ın ilk çeyrekte aldığı başarıya önemli bir katkı sağladı. Mart ayında 47 bin 581 adetlik satış rakamına ulaşan Türkiye otomobil ve hafif ticari otomobil pazarında 2 bin 375 adetlik satış gerçekleştiren Nissan, en çok satış gerçekleştiren 7’nci marka oldu.


Bahar aylarında Nissan fırsatları devam ediyor

Otomobil severlere birbirinden cazip fiyatlar sunmaya devam eden Nissan, Nisan ayı boyunca Micra, Note ve Juke modellerini kapsayan kampanyası ile baharın gelişini kutluyor. Nissan Micra, Note ve Juke modellerine sahip olmak isteyenlere 14 ay boyunca % 0 faiz ile 14  bin TL kredi imkanı sağlıyor.


Nissan hakkında
Nissan Motor Co., Ltd., Yokohoma merkezli  Japonya’nın ikinci büyük otomotiv şirketidir.
Dünyada 236.000 adetten fazla çalışanı ile faaliyet gösteren Nissan 2012 yılında 4.9 milyon adet araç satışı ile  9.6 trilyon Japon yeni (116.16 milyar USD) ciro elde etmiştir. Yeni, ayrıcalıklı ve heyecan verici modellerin üretimine olan bağlılığı ile Nissan geniş bir ürün yelpazesinde Nissan ve Infiniti markaları altında 60 adet modeli kullanıcılara sunmaktadır.
Sıfır emisyon’da bir öncü olan Nissan,  2010 yılında ilk Nissan Leaf’in satışa sunulması ile  İlk satın alınabilir, kitlesel pazarlanan, saf elektrikli aracın üretimini gerçekleştirerek bir tarih yazmıştır. Nissan Leaf,  2011-2012 Japonya’da yılın otomobili ( RJC ); 2011’de Avrupa’da  Yılın Otomobili ve 2011 de Dünyada Yılın Otomobili  ödülleri başta olmak üzere  sayısız uluslararası ödül sahibi olmuştur. Nissan’ın ürünleri, hizmetleri ve daha fazlası için  http://www.nissan-global.com/EN/ web sitesini ziyaret ediniz.
 
Avrupa’da Nissan
Nissan yurt dışında üretim yapan  ve Avrupa’da varlığı olan otomotiv  firmaları  içinde en kapsamlı  Avrupa yayılmışlığına ve istihdama sahip  olan üretici firmalardan biridir. Nissan lokal bazlı dizayn, araştırma & geliştirme, üretim, lojistik, satış ve pazarlama operasyonlarında 14.500’den fazla personel istihdam etmektedir. Nissan’ın İngiltere, İspanya ve  Rusya’da yer alan üretim tesisleri geçtiğimiz yıl, mini MPV, ödüllü Crossover, SUV ve ticari araçlar başta olmak üzere 660.000adetten fazla araç satılmıştır.   Nissan başta İngiltere ve Rusya olmak üzere Almanya, Fransa ve İtalya'da önemli pazarlarda başarı ile yer almakta olup Avrupa'da % 3,8'lik bir pazar payına sahiptir.


Editör: TE Bilişim