Kendirli Lastik Bünyesinde oluşturulan Mobil Lastik Yardım Timi ( MOLA Timi) Niğde’nin değişik yerlerinde sürücüler için ücretsiz teknik yardım yapmaya başladı.

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TYN HABER

(Otomobil  Haberi)

 

Türkiye’de ilk defa bir lastikçilik firması oluşturduğu ekiple sürücüler için ücretsiz yol yardımı yapmaya başladı.

Önceki gün Bor Yolu üzerinde ki Okyanus Plaza önünde kamp kuran MOLA Timi alışverişe gelen sürücüler için sürpriz ücretsiz kontroller yaparak, çeşitli konularda sürücüleri bilgilendirdiler.

MOLA Timi konusunda açıklama yapan Kendirli Lastik İşletme Müdürü İsmet Kendirli “oluşturduğumuz bu ekip 7 gün 24 saat boyunca yol yardımına ihtiyaç duyulduğunda sürücülerin ücretsiz hizmetindedir. Bizim için insan hayatı her şeyin üstündedir. Hayata değer veren firmamız, yollarda hayata tutunmamızı sağlayan lastikler konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Bunun için ücretsiz ekibimizle birlikte, Niğde’nin çeşitli noktalarında bu uygulamaya başladık” dedi.

MOLA Timi’nin işlevselliği konusunda bilgi veren Kendirli Lastik Müşteri Temsilcisi Zeynel Tok; “ele aldığımız her araçta 5 dakikalık rutin kontroller yapıyoruz. Bu kontroller, aracın bütün lastiklerinin uygun basınçta dolu olup olmadığını, akümülatörlerin uygunluk testi ile birlikte yağ kontrolü ile çeşitli hayatsal ve basit kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Bu testlerde ortaya çıkan sonuçları sürücülere bildirerek hayatsal uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Zeynel Tok açıklamasının devamında çarpıcı bilgiler vererek; “Maalesef Niğde genelinde yaptığımız kontrollerde birçok aracın en önemli noktalarından birisi olan lastiklerin uygun basınçta dolu olmadığını tespit ettik. Birçok noktada ücretsiz olan bu hava işlemini sürücülerin önemsemesi gerek. Çünkü uygun basınca sahip olmayan lastiklerde fren mesafesi uzar, aşırı hız ve ıslak zeminde araç kontrolü sağlanamaz” dedi.

Sürücülerin bu ücretsiz kontrollerden yararlanması için Kendirli Lastiğe davet eden İsmet Kendirli, Niğde’nin değişik noktalarında bu hizmeti ücretsiz olarak vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Zeynel Tok son olarak, 141 yıldır Dünya Lastik Sektörünün tartışmasız lideri olan Alman Contidental lastiklerini sürücülere tanıtarak, Türkiye pazarında yeni faaliyet gösteren firmanın, Niğde’yi şanslı iller arasında gördüğünü ifade ederek, Niğde bölge Distribütörlüğünde Kendirli Lastik’i seçtiğini ifade etti.

Contidental Lastiklerinin sağlamlık ve güvenlik açısından sektörün lideri olduğuna vurgu yapan TOK, bu lastiklerin sürücülerin güvenliği için vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.


Editör: TE Bilişim