Sınıfının tek premium modeli olacak araç, zengin donanımı, küçük hacimli motorları ve rekabetçi fiyatıyla dikkat çekiyor.

Amerikan arazi aracı üreticisi Jeep, ürün gamındaki en küçük model olan Renegade’i pazara sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye gibi pek çok ülkede arazi aracının kısaltılmış ismi haline gelen marka, SUV-B segmentindeki yeni aracıyla, satış hacminde önemli bir büyüme hedefliyor. Milano’da tanıtılan araç, lüks küçük SUV pazarındaki tek model olacak.

Premium modeller kadar normal markaları da hedef pazarı haline getiren marka, yeni aracını ekim ayından itibaren Türkiye’de satışa sunacak. 75 bin liradan başlıyor Küçük hacimli benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip olan araç, 75 bin 250 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. 1.6 litrelik dizelin ise yaklaşık 6 bin lira daha pahalı olacağı öngörülüyor. Türkiye’de Tofaş çatısı altına girdiği günden bu yana grafiğini yükselten marka, benzinli modelinde otomatik vites ve 4X4 gibi seçenekler de sunacak.

Fiat Chrysler Automobiles’ın İtalyan ve Amerikalı tasarımcılarıyla mühendisleri tarafından geliştirilen araç, markanın tarihinde İtalya’da üretilen ilk otomobil olmasıyla da dikkat çekiyor. 3 ayda 600 araç satacak Jeep Marka Direktörü Mahmut Karacan, “Renegade, dengeleri değiştirecek. Satışları-mızın büyük bölümünü oluşturacak Renegade için yıl sonu satış hedefimiz 600 adet. 2015’t-e ise 2 bin adedi geçmeyi planlıyoruz” dedi. Aracın ilk etapta 1.4 litre benzinli (140 beygir) manuel ve 1.6 litrelik dizel (120 beygir) manuel motor seçenekleriyla satışa sunulacağını ifade eden Karacan, Limited ve Longitude olmak üzere 2 versiyon olacağını kaydetti.

Otomatik mayısta gelecek Aracın 2.0 litrelik Trailhawk versiyonunun sipariş üzerine getireceğini vurgulayan Karacan, “Renegade’in 1.4 litre benzinli otomatik versiyonunu ise 2015 yılının mayıs ayından itibaren pazara sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Jeep Renegade, 60’ın üzerinde güvenlik özelliği ve Euro NCap’ten aldığı 5 yıldız ile “Sınıfının En İyisi” olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. 2015 rekor yılı olacak Renegade’in dünya klasında on-road ve sınıfının en iyi off-road sürüş dinamikleriyle donatıldığını vurgulayan Mahmut Karacan, şöyle devam etti: “Ağustos ayından itibaren satışına başladığımız Cherokee ve ekim ayı itibarıyla pazara girecek olan Renegade ile yıl sonunda 1880 adet satış gerçekleştirerek 2013’e göre satışlarımızı yüzde 100 artıracağız. 2015 için toplam satış hedefimiz 2 bin 760 adet. Bu hedefimiz ile markanın Türkiye’de ulaşacağı en yüksek satış adetlerine imza atacağız” dedi.

Canlı renklerle iddialı Sarı, turuncu, kırmızı gibi canlı renk seçenekleriyle pazara sunulacak aracı Milano’daki lansmanda kullanma fırsatı bulduk. 4.2 metre uzunluğundaki aracın iç hacmi oldukça ferah. 351 litrelik bagaj hacmi de yeterli seviyede. Türkiye’de en fazla tercih edileceğini düşündü-ğümüz dizel ünite, 6 ileri kısa oranlı şanzımanla büyük uyum içerisinde. Performans olarak beklentileri karşılayan araç, yol tutuş yeteneğiyle de sınıf ortala-malarının üzerinde. Bunda sert süspansiyon sisteminin payı büyük. Markanın başarılı 4X4 çekiş sistemiyse, aracı diğer modellerden ayıran en önemli özelliği.




Editör: TE Bilişim