Yeni yüzünü Şangay’da gösteren ‘kaplumbağa’ Türkiye’ye 2012 yılının ilk çeyreğinde gelecek ve 22 bin eurodan (48 bin TL) başlayan fiyatlarla satılacak.

Hitler’in emriyle ‘halk otomobili’ olarak 1938’de doğan ve bugüne kadar 22.5 milyon adet satan Volkswagen’in (VW) efsane modeli geri döndü. 2018’de dünyanın en büyük üreticisi olmayı hedefleyen Alman dev, ‘Beetle’ yani herkesin bildiği ismiyle kaplumbağa-vosvos silahını çekti. VW Beetle’ın yeni yüzü dünyanın en büyük pazarı Çin’de 14. Şangay Otomobil Fuarı’nda ortaya çıktı.

Vosvos tutkunlarının dört gözle beklediği araç, Kasım ayında yollara çıkacak. Beetle, Türkiye’ye 2012’nin ilk çeyreğinde gelecek. Yenilenen ‘kaplumbağa’, 22 bin eurodan (48 bin TL) başlayan fiyatla satılacak.

Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç, yeni Vosvos’la segmentinde lider olmayı planlıyor. Şirket, Türkiye pazarında açık ara lider olan MINI’yi sollayarak lider olmayı hedefliyor. VW Binek Araç, yılda 1.000 adet Beetle satarak, yüzde 30 pazar payıyla lider olacak. Şangay’da düzenlenen ‘Özel Beetle Gecesi’nde konuşan Volkswagen Group Başkanı ve CEO’su Dr. Martin Winterkorn, dünyada Beetle’ın bir otomobil efsanesi haline geldiğini ve yeni modelle bu başarıyı taçlandıracaklarını söyledi.

Beetle’la 21’inci yüzyılda yeni bir sayfa açtıklarını belirten Winterkorn, aracın daha maskülen ve bugüne kadar üretilen en ekonomik kaplumbağa olduğunu kaydetti. Winterkorn dünya lansmanı için Çin’i seçmiş olmalarının nedenini ise şöyle anlattı: “Beetle ne kadar Volkswagen’e ait, onu temsil eden bir modelse, Çin de o kadar Volkswagen’dir. Otomobilin icadının 125’inci yılının kutlandığı 2011 yılına kadar otomobil tarihi Almanca yazılmış olabilir ama bundan sonraki bölümleri Çince yazılacak.”

VW Başkanı, Çin’de 2015’e kadar 10.6 milyar euroluk yeni yatırım kararı aldıklarını kaydederek, Çin’de istihdam ettikleri çalışan sayısını da 50 binden 85 bin kişiye çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

100 KM'DE 5.5 LİTRE HARCIYOR

Volkswagen Beetle, Türkiye’ye 1.2 benzinli TSi (105 beygir), 1.6 dizel TDi (105 beygir), 1.4 TSi benzinli TSi (160 beygir) ve 2.0 litre (200 beygir) gücündeki motorlarla gelecek. 1.2 litre motor 100 km’de ortalama 5.5 litre harcıyor.

Artık sadece Beetle ismiyle anılacak olan otomobil yeni Jetta’yla aynı platformu kullanıyor. Meksika’da üretilecek araç, boyutlarıyla da VW Golf’e rakip olacak. Sıra dışı tasarımyla VW Scirocco’yu zorlayacak.

AUDI Q3, EKİM'DE TÜRKİYE'DE

AUDI’NİN merakla beklenen modeli Q3 modeli Çin’de gün ışığına çıktı. Haziran ayından itibaren satışına başlanacak araç, kompakt SUV segmentine heyecan katacak. Q3, 4 metre 39 santimetre uzunluğa sahip. Araç, rakipleri 4 metre 45 santimetrelik BMW X1 ve 4 metre 52 santimetrelik Mercedes GLK’dan kısa. Ama 1 metre 83 santimetrelik genişliği ile BMW’den 3 cm geniş. 1 metre 60 santimetre olan yüksekliği ise BMW’den 5.5 cm yüksek. 3 farklı motor seçeneğiyle satılacak Q3’ün baz versiyonu 140 beygir gücündeki 2.0 litrelik TDI motorlu olacak. Ayrıca 170 beygirlik TDI ile 211 beygirlik 2.0 lt TFSI motor da tüketicilerin beğenisine sunulacak. Araç, Ekim ayında Türkiye’de satışta.

18 milyon adetle dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin’de 14. Şangay Otomobil Fuarı başladı. Avrupa’daki gözde fuarlar Frankfurt, Paris ve Cenevre’nin yeni rakibi olan fuarda 75 yeni modelin dünya lansmanı gerçekleştirildi. 230 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuar 2 yıl önceki fuara göre yüzde 35 büyüdü. Fuarda 1.000’den fazla araç sergilendi. Fuara neredeyse tüm otomotiv üreticilerinin başkanları katıldı.

PEUGEOT'DAN HİBRİD SÜRPRİZİ

PEUGEOT’NUN Şangay’daki China Design Center’da tasarladığı SXC, 218 beygirlik 1.6 litrelik benzinli turbo ve 95 beygir güç veren elektrik motoruyla toplam 313 beygirlik bir güce sahip.

Aracın arka tekerlekleri elektrikli motorla hareketlenirken, ön tekerlekler gücünü benzinli motordan alıyor.


Editör: TE Bilişim