Niğde Başkent Vakfı ile Ankara’da Niğde dernekleri güzel bir çalışma yapıyorlar. Ankara’da Niğde Günleri adı ile bir etkinlik düzenliyorlar. 29 Eylül- 2 Ekim arası yapılacak bu etkinlik içinde bir süredir hazırlık çalışmalarını sürdürüyorlar. Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başkent Niğde Günleri adı ile yapılacak bu tanıtım gününün güzel olması için her çabayı gösteriyorlar.
 Niğde gazetelerinde köşe yazılarımı okuyanlar bilir yıllardır büyük kentlerde bu tür etkinliklerin olmasını çok kere yazdım. Bu kere Ankara’da böyle bir girişim doğdu. Bu NİĞDE’NİN TOPYEKÜN SAHİPLENMESİ GEREKEN BİR GİRİŞİMDİR. İl ilçeler tüm birimler bu bağlamda çalışmanın bir yerinde olmalıdır. NİĞDE’DE BULUNAN TÜM MERKEZ, İLÇE KASABA BELEDİYELERİ YÖRESEL ÜRÜNLERİ İLE ETKİNLİKTE YER ALMALIDIR. Niğde için bu girişim ses getirecek bir konuma taşınmalıdır. VALİ-BELEDİYE BAŞKANI işe gönüllüler gibi sahip çıkmalıdır. Bu girişim için Niğde demokratik kitle örgütleri, belediye başkanları, muhtarlar, siyasi partiler kısacası Niğde adına bir taş koyacak herkes ama herkes çabanın içinde yer almalıdır.
 PROTOKOLDA KRAVAT TAKIP İŞ YAPMIŞ GİBİ DURMAK YERİNE YERİNE “BİR KİŞİ DAHA FAZLA KATILSIN”, “BİR KONU DAHA ÖNE TAŞINSIN”, “NİĞDE HER YÖNÜYLE ANLATILSIN” ÇABASI GÖSTERİLMELİDİR
Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 29 Eylül 2011-2 EKİM 2011 tarihinde düzenlenecek “Başkentte Niğde Günleri -1-“ etkinliği Niğde için önemli bir başlangıçtır. SİYASET BU ANLAMDA BU GİRİŞİMİN HİÇ BİR YERİNDE ÖNE TAŞINMAMALI VE BU OLAY BİR NİĞDELİLİK DUYGUSU İLE SAHİPLENİLMELİDİR.
 Çalışmaların başarılı olması başta Vali olmak üzere her yetkilinin katkısı ile olasıdır. Vakıf ve dernek gönüllü insanların amatörce uğraş verdikleri alanlardır. O nedenle bu gibi çalışmalarda ili yönetenlere daha çok görev düşmektedir.
İL PROTOKOL LİSTESİNDE OLMAK DEMEK ETKİNLİKLERDE ÖZEL YER VE ÖZEL İKRAMLARDAN NASİBİNİ ALMAK DEMEK DEĞİLDİR. PROTOKOLDA OLMAK DEMEK GEREKİRSE CEKETİNİ ÇIKARIP ORADA HİZMET VERECEK KADAR KONUYU SAHİPLENME İLE OLUR
 Bu bağlamda Niğde Üniversitesin inde çalışmalarda özel bir yeri olacağını da düşünüyorum. Niğde’de uzun sayılacak dönemde görev yapan rektörümüzün en azından Üniversite tanıtımı adı ile bölgede yapılan çalışmaları resimleri ile de olsa anlatılacağı bir yer neden bu Niğde günleri kapsamında yer bulmasın. Örneğin Niğde Üniversitesi bölgede endemik bitkileri, doğal güzellikleri, maden ve toprak yapısı gibi çalışma alanı içindeki bilgileri resimleri panolarla daha çok kişinin bilgisine de sunabilir. Dericilik, hayvancılıkla ilgili birimlerin etkinlikleri bu sunumda yer bulabilir.
Kısacası Niğde ili için bir çıkış olacak bu girişim sahiplenilmeli ve desteklenmelidir. Adet yerini bulsun anlamında değil özde destek zamanıdır. NİĞDE RESMİ-ÖZEL HER KURUM VE YETKİLİ DE BAŞKENT ANKARA GÜNLERİ İÇİN SINAVDADIR. BAKALIM GÖRECEĞİZ. DAHA ZAMAN VAR.