Niğde Belediyesi tarafından ‘Kent Müzesine’ dönüştürülen 5 asırlık tarihi Sokullu Mehmet Paşa Bedesteni, yarından itibaren (27 Mart) kapılarını yeni haliyle ziyaretçilere açıyor.

NİĞDE BELEDİYESİ, 5 ASIRLIK TARİHİ YAPIYI TURİZME KAZANDIRDI

Niğde’nin geçmişten günümüze yaşam tarzının tarihi nesneler ve balmumu heykelleriyle yansıtıldığı, aynı zamanda kentin kültür, sanat ve edebiyatının sergileneceği Kent Müzesi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Niğde’deki Gülen Meryem Ana freski yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor Niğde’deki Gülen Meryem Ana freski yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

UZUN SÜREN TİTİZ BİR ÇALIŞMA

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Osmanlı Sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa tarafından 16. Yüzyılda yaptırılan, Niğde Belediyesi’nin ise uzun ve titiz bir çalışmanın ardından Kent Müzesine dönüştürdüğü tarihi bedestende incelemelerde bulundu.

NİĞDE’NİN ÖNDE GELEN İSİMLERİNİN BALMUMU HEYKELLERİ

Kentin tarihi ve turistik değerlerinin korunup gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli projeyi daha hayata geçirdiklerini belirten Başkan Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kent Müzesi’nde Niğde’nin önde gelen isimlerinin balmumu heykelleri, şehre ait tarihi ve turistik yapıların maketleri, Niğde’yi anlatan kıyafetler ve bu yöreye ait nesnelerin yer aldığına dikkati çekti.

 

DENEYİM ATÖLYELERİ…

Birbirinden değerli eserleri barındıran Kent Müzesi’nde unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarının canlandırmalarının da olduğunu anlatan Başkan Özdemir, aynı zamanda müzenin içerisindeki atölyelerde çocuklara deneyim yapabilme imkanı sunulacağını kaydetti.

BU TOPRAKLARDAN HANGİ KAHRAMANLAR ÇIKTI?

Niğde’de hangi medeniyetlerin yaşadığının, tarihte hangi büyük kahramanların bu topraklardan çıktığının, hangi büyük devlet adamlarının burada yaşadığının anlatılacağı Kent Müzesi’nin çocuklara bırakılabilecek en güzel miras olduğuna değinen Başkan Özdemir, “Aynı zamanda dışarıdan gelen misafirlerimize de ilimizin ne kadar kadim bir şehir olduğunu anlatabileceğimiz müzemizi, bugün itibariyle Niğde’mize kazandırmış bulunuyoruz” diye konuştu.

AÇILIŞ TÖRENİ RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA YAPILACAK

Niğde Kent Müzesi’nin yarından itibaren ücretsiz olarak ziyaretçilere açılacağını ancak seçim yasakları kapsamında açılış yapamadıklarını ifade eden Başkan Özdemir, seçimlerin tamamlanmasının ardından Ramazan Bayramından sonra güzel bir açılış yapacaklarını duyurdu.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR

Kent Müzesi’ndeki eserlerin bir kısmının, Niğde Belediyesi’nin önceki aylarda yaptığı çağrıya kayıtsız kalmayarak, sahip oldukları tarihi nesneleri Müze’ye bağışlayan vatandaşlara ait tarihi kıyafetler, araç ve gereçler, belge ve fotoğraflardan oluştuğuna da işaret eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Müzemize tarihi nesnelerini bağışlayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Buradan çağrımızı yineliyorum; vatandaşlarımızın elinde, Niğde’ye dair ne varsa müzemizde sergilemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Önemli bir tarihi değeri Kent Müzesi’ne dönüştürerek turizme kazandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Başkan Özdemir, Niğde Kent Müzesi’nin Niğde’ye hayırlı olmasını diledi.

KENT MÜZESİ ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLEBİLECEK

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yarından itibaren tüm vatandaşları Niğde Kent Müzesi’ni ziyaret etmeye davet etti. Başkan Özdemir, ücretsiz olarak gezilebilecek Niğde Kent Müzesi’nin 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Selim GÖKEL