CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Bor ilçesi sınırlarında yer alan Havuzlu köyüne gölet yapılacağı yönündeki söylentilere açıklık getirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

Gürer’in ‘Bölgeye gölet yapılacak mı?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Bakan İbrahim Yumaklı, “Önergede bahsi gecen sulama suyuyla ilgili bir çalışla bulunmamaktadır” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, Niğde’ye 35 km, Bor’a 16 km uzaklıkta bulunan Havuzlu yerleşkesinin Havuzlu sulama suyu ve içme suyu sorunu olduğuna dikkat çekti. 

Gürer, bölgede kıraç arazi sulanamadığı için verim elde edilemediğine de işaret ederek, “Sulama suyu ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?

Gölet yapılacağı yönünde sözler edilmektedir. Bu bağlamda çalışma var mıdır” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi. 

ÖLÇÜM YAPILDI, SONUÇ OLUMSUZ ÇIKTI…

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna yanıt veren Bakan Yumaklı, “Önergede bahsi geçen sulama suyu ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır. Söz konusu sahada su ölçümü yapılmış olup suyun yetersiz olması nedeniyle gölet yapılması uygun bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu. 

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinin tarım bölgesi olduğunu belirterek çok sayıda köyde sulama suyu sorunu nedeni ile kuru tarım yapıldığını ve bunun sonucu verim ile üretim kaybı yaşandığını belirtti. Artan enerji giderleri nedeni ile yeryüzüne doğrudan çıkan ya da kar, yağmur sularının boşa akması yerine göletlerde toplanıp tarıma daha faydalı kılınması sağlanmalıdır. Gölet talepleri  dikkate alınarak suyun doğru kullanımı için şartlar zorlanmalıdır. Küresel iklim değişikliği dikkate alınıp sulu tarım alanları artırılmalı ve su doğru verimli kullanılmalıdır” diye konuştu.

Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Editör: Selim GÖKEL