Niğde’nin Bor ilçesinde çök dökmemin yasak olduğu alana, halen çöp döküldüğü iddia ediliyor.

Niğde’nin Bor ilçesi Altunhisar Yolu üzerinde bulunan çöp toplama alanına çöp dökmenin yasak olmasına rağmen Bor Belediyesi tarafından halen çöp döküldüğünü öne sörün vatandaşlar, geniş alana yayılan çöplerin çevre kirliliğine neden olarak doğaya zarar verdiğini, bu alanda yayan çöplerden çıkan dumanın kötü kokuya ve hava kirliliğine sebebiyet verdiğini söyleyerek tepki gösterdiler.

ALANDA ÇÖP YIĞINLARI VAR

Vatandaşlar, bölgede, çöp tepesi olarak bilinen ve Niğde Katı Atık Birliği kuruluna kadar çöp döküm alanı olarak kullanılan bu alana Bor Belediyesi tarafından “Çöp sahası kapatılmıştır. Bu alana çöp ve moloz vb. dökmek yasaktır. Çöpler Niğde Katı Atık Birliği Alanına dökülecektir” levhası bulunmasına ve yasağa rağmen Bor Belediyesi’nin bu alana çöp döktüğünü, kendilerinin koyduğu yasağı yine kendilerinin çiğnediğini iddia ettiler.

Söz konusu alanın içine doğur ilerlediğinde ağır bir çöp kokusu hissedilirken, alana gelindiğinde de öbek öbek dökülmüş çöpleri görmek mümkün. Ayrıca çevreye yayılan çöpler ise hem doğayı kirletirken hem de insan sağlığını etkileyecek boyutlara ulaştığı görülüyor.

Niğde’deki Gülen Meryem Ana freski yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor Niğde’deki Gülen Meryem Ana freski yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAŞANIYOR

Çöplerin bölgede geniş alanlara yayıldığını ve bölgede ciddi bir çevre kirliliği yaşandığını ifade eden vatandaşlar, “Naylon atıklar, rüzgarın etkisiyle çok geniş bir alana yayılmış durumda, kuşlar çöplüğün üzerinde uçuyor ve yakınındaki yerleşim yerlerine mikrop ve hastalık taşıyor. Ayrıca çöplerin olduğu alanda hiç bitmeyen çöp yangınları oluyor. Çöplerden çıkan dumanlar havaya ve etrafa yayılıyor. Buda ciddi anlamda çevre kirliliği oluşturuyor ve insan sağlığını tehdit ediyor” dediler.

ÇÖP ATILMAYA DEVAM EDİLİYOR İDDİASI

Çöplerin bulunduğu alanın bir an önce temizlenerek rehabilite edilmesini ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Mevcut alan bir an önce doğaya geri kazandırılmalı. Bazen şoförlere, bazen de yöneticilere kolay geldiği için bu alana çöp bırakılabiliyor. Bu alanın tamamen çöplerden arındırılarak rehabilite edilerek, tamamen kapatılması gerekiyor” dediler.

Bu alana çöp atılmaya devam ettiğini iddia eden vatandaşlar, bu alan kapalı olmasına rağmen nasıl hala bu kadar çöp yığınları var. Çöp yığınlarına baktığımızda çoğu yeni dökülmüş. Madem yasak neden buraya çöp dökülüyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile Niğde Katı Atık Birliğini göreve davet ediyoruz. Buraya çöp döken belediyede olsa bunun bir yaptırımının olmasını düşünüyoruz dediler.
Phphpqhpqhpqhpq

Editör: Selim GÖKEL