İki Dönem Ak Parti’den Niğde Milletvekilliği yapan, halen de Milli Savunma Bakan Yardımcılığı yapan Alpaslan Kavaklıoğlu milletvekilliği döneminde Bor Askeri Fabrika olarak bilinen 7.nci Ana Bakım Merkezi İkmal Komutanlığı, 21.inci Ana İkmal Merkezinin kapatılmayacağını, aksine yeni yatırımlarla geliştirileceğinin müjdesini vermişti. (İlgili haberimiz aşağıda tıklayın)

O günün haberi şöyledi;
 Kavaklıoğlu, Milli Savuna Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatıyla Askeri Fabrikada üretilenlerin yurtdışına satışa engel teşkil eden döner sermaye uygulamasında yaşanan problemlerin ortadan kaldırılacağını ve bu sayede üretimin artacağını kaydetti. Ayrıca konteynır üretilen projelerin devamını istediklerini vurgulayan AK Partili Kavaklıoğlu, yine Sayın Bakan’ın talimatıyla diğer ünitelerin de konteynır üretimine geçmesinin sağlandığını sözlerine ekledi. Kavaklıoğlu ayrıca gündemlerinde Askeri/Sivil Havaalanı, Acemi Birliği’nin açılması gibi pek çok projenin olduğunu ve önemli pek çok yeni projeyi hayata geçirmek için var gücüyle çabaladığını söyledi.

Alpaslan Kavaklıoğlu’nun bakan yardımcısı olduğu Milli Savunma Bakanlığına CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Niğde’ye askeri birlik kurulacak mı?  diye soru önergesi verdi.
 
CHP’li Gürer ,“Niğde’yi yeni askeri birlik kurulmayacak”

AK Partinin seçim öncesi “Niğde’ye Askeri Birlik getirilecek” vaatlerini  CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer Milli Savunma Bakanına sordu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yıllardır gündemi meşgul eden “Niğde’ye askeri birlik getirileceği” şeklindeki söylentilere son noktayı koydu. Bakan Akar, Niğde’ye yeni bir kışla açılması gibi bir planlamalarının olmadığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2015 yılından bu yana AK Partili siyasiler tarafından sürekli dillendirilen “Niğde’ye kalıcı askeri birlik getirilecek” şeklindeki söylentileri, Milli Savunma Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 
Gürer, Bakan Hulusi Akar tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Niğde iline kalıcı askeri birlik getirileceği söylenmesine karşın bugüne kadar gerçekleştirilmemiştir? Yaklaşık dört yıldır getirilemeyen kalıcı askeri birliğin Niğde'ye getirilmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?” şeklindeki sorulara yanıt istedi. 

Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı Akar, “Niğde İlinde; birlik teşkili, kışla/konuş ve kuruluş değişiklikleri kapsamında herhangi bir planlama bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu. 

 İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA... 
(Savunma Bakan Yardımcısı Sayın  Alpaslan Kavaklıoğlu'nun bir rahatsızlık geçirdiğini öğrendik, borhaber.net olarak kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz)
Editör: TE Bilişim