Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi kültürel etkinlerine devam ediyor. Kütüphane geçtiğimiz dönemlerde birçok yazar ile öğrencileri bir araya getirerek Okur-Yazar Söyleşileri gerçekleştirmişti. Kütüphanenin Tarihi Bilginler Konağında, bu sefer ki Kültürel Söyleşisinin özel konuğu Araştırmacı Yazar Sedat Çağlar oldu.

Bugün Niğde ve Bor Meydanında İftar Programı Bugün Niğde ve Bor Meydanında İftar Programı

Yazar Çağlar ile Bor Osman Çetin İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri bir araya geldi. Yazar Çağlar’ın kaleme aldığı 5 eserden biri olan “İçindeki Ruhu Keşfet” kitabı ve okuma Kültürü üzerine sıcak bir ortamda oldukça keyifli bir söyleyiş yapıldı.

Yazar Çağlar, söyleşiye öğrencilere gelecekte ne olmak istedikleri, gelecek ile ilgili hayallerini sorarak başladı. Sorulara farklı cevaplar veren öğrencilere bu hayal ettikleri hedefleri gerçekleştirmenin yolu çok çalışmaktan geçtiğini belirterek “İçindeki Ruhu Keşfet” kitabından alıntılar yaparak; Her insan hayal kurar ama hayallerini gerçekleştirenler çok çalışanlardır. İnsan bir şeyi çok istiyorsa onun için çok çalışmalı, karşısına çıkan engelleri aşabilmeli, bunları yaptığı takdirde kişi Hayal ettiği şeyleri gerçekleştirebilir” dedi.

Yeni nesil kütüphanelere yoğun ilgi Yeni nesil kütüphanelere yoğun ilgi

Araştırmacı Yazar Sedat Çağlar 2024 yılı içerisinde kutlanan 60.Kütüphane Haftasının ana teması olan Yapay Zeka ile ilgili ise şunları söyledi: “Yapay zeka büyük bir güç. Eğer yapay zekayı çok iyi bir şekilde kullanırsanız insanlığa çok güzel bir şekilde hizmet vermiş olursunuz. Kötü bir şekilde kullanılırsa da insanlığa çok büyük zarar verebilecek bir olgu olur. Yapay Zeka günümüzde gücü temsil eden bir şey. O gücü elinde bulunduranlar çok büyük işler yapabilir. İnşallah sizler çok çalışarak bu gücü (Yapay Zeka)  güzel, hayırlı işlerde kullanarak vatanımıza milletimize ve insanlığa büyük hizmetler vermiş olursunuz. Borluların mayasında zaten bu var. Geçmişte vatanına, milletine büyük hizmetler veren borlular, Niğdeliler oldu. Geçmişte Halil Nuri Yurdakul, Süleyman Fethi Bey, Ethem Onbaşı, Ali Çavuş, Hazım Tepeyran, Ömer Halisdemir gibi vatansever, yiğit insanlar çıktığı gibi, gelecekte de çıkacaktır. Ben sizde o ışığı görüyorum” dedi.

Söyleşi bitiminde Yazar Sedat ÇAĞLAR tarafından öğrencilere ve Kütüphanemiz Okurlarına Kitaplarını imzalayıp hediye etti. Yazar ÇAĞLAR kütüphanenin üst katında bulunan Sanat ve Kültür Evini ziyaret ettikten sonra öğrencilerle ve Kütüphane çalışanları ile hatıra birlikte fotoğraf çekerek bu söyleşiyi tertiplediği için ayrıca Kütüphane yönetimine teşekkür ederek Kütüphaneden ayrıldı.