Ak Parti Niğde Milletvekili aynı zamanda İstihbarat ve Güvenlik  Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, Borhaber.net  sitemizi ziyaret etti... Selim GÖKEL yorumladı...

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ismi, aday adaylık dönemi öncesinde, aday adaylığı döneminde de hesaplar hep onun üzerinden yapıldı. Adaylığı konusunda ise bütün kesimler, Ak Parti’de onu  1. Sırada,  ardından diğer isimleri sıraladı.

 

Kavaklıoğlu, TBMM kürsüsünden 26 kez konuşmuş 2 kanun teklifinde ilk imza sahibi konuştuğu konu ve tekliflerin çoğunluğu, istihbarat, güvenlik, terör, sivil savunma, içişleri, emniyet gibi devletin kalbi denilebilecek konular. Bir çoğunda direk ismi geçmese de,  bu konularda hazırlanan kanun teklifleri, sözlü-yazılı önergeler, soruşturma, araştırma  önergeleri gibi bir çok meclis çalışmasının altında gayri resmi imzası, katkısının var olduğunu biliyorum. Tekrar adaylığı konusunda bu konuların etken olduğunu da…

 

Tiyo Ajans ofisinde geçtiğimiz gece hayli uzun bir sohbette bulunduk. Ülke siyaseti, başkanlık, çözüm süreci, Ak Parti seçim süreci, Niğde siyaseti, Bor siyaseti, Belediyeler, parti içi siyaset, dolaplar, dalavereler, 2. Dönem ustalık milletvekilliği, Bakan olma ihtimali...vb.

 

Aslında bu konuşmadan 10 ayrı manşetlik haber çıkardı ama, manşetlerin bir kısmı kayıt dışı kaldı. Bir kısmı  Başbakan Davutoğlu’nun gelişine, bir kısmı seçim propaganda dönemine ve daha önemli kısmı da, ustalık döneminde bırakıldı. 

 

Tiyo Ajans’da yapılan sohbetten Tiyo’luk bazı yorumlarım şöyle;

 

Alpaslan Kavaklıoğlu, alışılagelmişin dışında farklı bir siyasetçi. Bürokrat geçmişi ve meclis çalışmaları O’nu bürokrat siyasetçi klişesi içine sokuyor ama, mecliste bulunan bir çok bürokrat milletvekilinin yaptığı gibi  popülist politikadan da uzak duruyor. Zübük politikacı tipine  zaten çok uzak.

 

Meclis Komisyonu görevi gereği, ülke meseleleri ve sorunlarına bakış açısı ve yorumlaması da farklı. Ülkeler arası dengeler,  çözüm süreci, başkanlık sistemi, federal sistem gibi benim için tehlikeli  kavramları irdelediğimde “ İyi ki böylesi bir yerde, Orta Anadolu’dan bir milletvekili var” diye düşünüyorum. Hatta daha ilerisi “İyi ki Orta Anadolu’dan bir Başbakan çıktı” diye düşünüyorum.

 

Askeri Fabrika, Tıp Fakültesi, Havaalanı…. ve Akkaya’yı da konuştuk. Akkaya konusu  bazı yol ve yöntem kazalarına uğramasına rağmen, konu en son Vali Bey’in açıklamaları ile örtüştüğünden burada ayrıca tekrara gerek yok. (Buradan görebilirsiniz)

 

Niğde,  Bor ve diğer ilçeler için büyük ve güzel düşünceleri var. Sadece düşünce değil, Milletvekilliğin çerçevelediği zorladığı  şartlarda takip ve projelendirme var. Net bir sonuç almadan kamuoyu ile paylaşmayı da doğru bulmuyor. Hazırlandığı Niğde için büyük projeleri var, eserim olsun istiyor.

 

Ak Parti gibi tek merkezden yönetilen bir parti de,  bazı büyük  konuları aşmak, dengeleri kurmak  için milletvekilliğinin yetersiz kaldığını fark ediyorum. Ak Parti’de milletvekili iseniz projelerde  size çizilen çerçeve belli ve onu aşamıyorsunuz veya aşmak çok zaman gerektiriyor.

 

25. Dönemde olası yeni kabine de Bakanlık konusunda,  Ak Parti temayülünün önce komisyon sonra bakanlık olduğunu söylüyorum ve    “Bu sefer Niğde’nin seçimi” diyorum, O sadece klasik tebessümü ile  “kısmet!” diyor.

 

Niğde ve Bor parti içi siyaset ile ilgili, iyi-kötü-çirkin her bir şeyin, herkesin farkında, çözümün de farkında, zorlanan sabrın selametinin de...

...
 
Uzun ve kolay sohbet, ama zor bir yazı oldu!...

Editör: TE Bilişim