MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Merkez Disiplin Kurulunca (MDK) Nazif Okumuş, Ahmet Malkan, Ali Şanalmış, Ali Baykan, Atilla Kaya, Suat Başaran ve  Niğde İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Eren'in parti üyeliğinden çıkarıldığını bildirdi.

'Döneklik, vefasızlık, disiplinsizlik, ahlaksızlık...'

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'de geleneksel bir hiyerarşik yapı bulunduğunu ifade eden Yalçın, "Döneklik, vefasızlık, disiplinsizlik, ahlaksızlık, aylaklık, fitne ve tefrikaya meyyal olmak gibi kötü huylara malik kişiler partimizde ve teşkilatlarımızda asla barınamamışlardır." ifadesini kullandı.

İhraç edilenler MHP'nin AKP ile birlikteliğini eleştiriyorlardı 

İsimleri ve yaşamları ülkücülük ile özdeşleşmiş isimlerin MHP'den ihraç edilmesi sosyal medyada tepki ile karşılandı. İhraç edilen  Nazif Okumuş, Ahmet Malkan, Ali Şanalmış, Ali Baykan, Atilla Kaya, Suat Başaran konu ile ilgili açıklamalar yaparken, Niğde'de yıllardır siyaset yapan İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Eren'in henüz bir açıklaması olmadı. İl Genel Meclis üyeliği de yapan Tahsin Eren'den açıklama bekleniyor. 

Suat Başaran ; Bugün MHP’den tekrar ihraç edilmişim. Atila Kaya ile birlikte yeniden ihraç edilmemden büyük bir gurur duydum. Devlet Bey sonrasına hesap yapanlara, Allah’ın ve tarihin de bir hesabı olduğunu hatırlatmak isterim" dedi. 

Sıtkı Erat'tan Serkan Baran'a Zor Sorular Sıtkı Erat'tan Serkan Baran'a Zor Sorular

Nazif Okumuş; "Bahçeliyi uyarıyorum. Bu ona karşı yapılmış bir komplodur

Demek ki bir grubun MHP'nin geleceği ile ilgili planları var. Benim MHP'de bir hesabım yok. MHP bizim partimiz. Biz MHP'nin lideri değişmeli diyoruz. MHP'yi kimseye değişmeyiz diyoruz. Ama onların hesabı var ki, kendi içlerinde bizleri tehlikeli görüyorlar. Bizi parti içinde fonksiyonsuz, üye olmadan herhangi bir olağanüstü durum yaşanacağı zaman ortaya fikriyle varlığıyla çıkmaması gereken insanlar olarak görüyorlar. Vallahi ben buradan Devlet Bahçeli'yi de bu konuda uyarmak isterim. Bu ona karşı yapılan bir komplodur" dedi. 

***

MHP Eski Milletvekili Atilla Kaya ; "MHP'den ihraç edilenin sadece ben olduğumu düşünen hata eder. MHP'den ihraç edilen; Türk milliyetçiliğinin, milliyetçiliği rabiacılığa ve millet egemenliğini tek adam sultasına dönüştürmek isteyenlere direnme azmidir. 

Ülkücü Hareket'in kurucusu Başbuğ Türkeş, "Bu Mücadelede ben düşersem bayrağı kapın, daha ileriye gidin; dönersem vurun!" demiştir; "dönersem siz de benimle birlikte dönün" dememiştir! 9 Işık'la aydınlanamayanların bir ampülün ışığından aydınlık ummaları ne hazin!

Ben ülkücülüğümü parti üyeliği ile kazanmadım; idam aldığımda da hapis yattığımda da üye değildim. Bu halde 12 Eylül cuntasına boyun eğmedim. Şimdi, o cuntanın asmayıp beslediklerine boyun eğmedim diye üyeliğimi elimden alacaksanız; sizin olsun!" dedi. 

Editör: TE Bilişim