İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

Yıldırım basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

 

Geçtiğimiz Cuma günü muvazzaf ve emekli 250’si tutuklu 365 subayımızın yargılandığı Balyoz Davası’nda karar açıklandı. Komutanlarımızın büyük bölümü hapse mahkûm edildi.


            Ülkemiz bugün tüm komşularıyla karşı karşıya getirilmiş, Amerikanın ikinci İsrail devletini kurmaya çalıştığı, Suriye ile bir savaşın eşiğinde olduğu coğrafyada bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yetkilerinin elinden alındığı, birlik ve karakollara hapsedildiği, asker ve polisimizin kendisini dahi koruyamaz hale düşürüldüğü ortamda PKK terör örgütünün saldırıları artarak sürmektedir. Bu nedenle güvenliğimizi sağlayacak güçlü bir orduya bugün geçmişe oranla daha fazla ihtiyaç bulunmaktadır.


        Ülkemiz, bir iç hesaplaşma ortamına sürüklenmektedir. Günün görevi vatan savunmasıdır. Geleceğimiz bu görevin başarıyla yerine getirilmesine bağlıdır. Türkiye, Türkiye’den yönetilmiyor. Türkiye Washington’dan, Brüksel’den yönetiliyor. Eğer bir ordunun gücü halka dayanmıyorsa ya da halk gücünü ordusundan almıyorsa her iki tarafında kaybedeceği çok şey vardır. Halkların ordusu yoksa hiçbir şeyleri yok demektir. Dünyada kırmızı çizgisi olmayan bir ordu yoktur. Kırmızı çizgiyi bekleyen silahlı güçtür. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “kırmızı çizgileri” de Cumhuriyetin temel kuruluş felsefesidir. Yani Mustafa Kemal çizgisidir. Silahlı Kuvvetler devlet yönetiminin bir parçasıdır. Mustafa Kemal Paşa, tam istiklal sahibi, güçlü ve onurlu bir devlet ve çağdaş bir Türkiye’nin güvencesi olacak ulusal bir ordu vaat etmişti. O’nun dediği gibi; Türk Milleti Ordusunu, kendi idealinin muhafızı olarak görmektedir.

 

Türk Milletinin, ordusunu, kendi idealinin muhafızı olarak görmeye devam etmesi için Türk ordusunu İstiklal Savaşı değerleri temelinde güçlendirmek, bugün tarihi bir görevdir.

“Darbeciler temizlensin ”, “Askeri vesayet kalksın ”, “ PKK ile mücadele eden kahramanlar darbecilerle ve darbe heveslileriyle aynı kategoride değerlendirilmemelidir ” teraneleriyle AKP’yi destekleyen CHP ve MHP yönetimlerini ise eleştiriyoruz.

Bu arada mahkemenin kararı bir bitiş değil, aksine bir başlangıçtır.

Kalıcı ve köklü çözüm Yargıtay’da değil İşçi Partisindedir.

Çözüm, Türk ordusunu yasadışı ilan eden ve duvarların içine hapseden sistemin içinde değil, yeniden Kemalist Devrimdedir.

Kemalist Devrimi yeniden hayata geçirmek ve Türk Ordusunu İstiklal Savaşı değerleri temelinde güçlendirmek için halkımızı İşçi Partisine üye olup görev almaya çağırıyorum.




Editör: TE Bilişim